Rakan Blogger

Wednesday, January 29, 2014

Lasabela : Radio Malaysia Tawau (RMT)

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia yang sudi singgah ke blog Kancil 8349.

Maaflah banyak - banyak kepada semua rakan blogger kerana Kancil kejap muncul kejap hilang. Ini kerana banyak perkara yang perlu Kancil utamakan. Namun, memang resah bila blog senyap tanpa maklumat tanpa pembaca. Apapun, Kancil berusaha untuk mencuri masa yang sesuai jika kerja - kerja tidak menghimpit masa Kancil. 

Minggu lalu sahaja, Kancil telah membawa murid ke pertandingan Catur peringkat daerah Tawau yang berlangsung 3 hari berturut - turut. Kelmarin, Kancil terlibat pula dalam Kejohanan Padang dan Balapan Zon Bandar. Alhamdulillah...hari nie ada sedikit ruang untuk dikongsi bersama. Itu pun setelah 3 laporan aktiviti siap dibuat. Hehehe...

Kembali kepada tajuk asal, tahun lalu lawatan pertama dibuat ke RTM Tawau sebelum lawatan ke Kolej Vokasional. Tetapi ceritanya dahulu ke Kolej Vokasional baru RTM...hehehe...Apapun salah Kancil sebab keliru. Keliru sudah terpost ke Lawatan RTM tu...rupanya belum. 

Seramai 15 orang murid dan 2 orang guru pengiring menyertai lawatan tersebut. Lawatan ini bertujuan memberi pengalaman kepada murid mengenai dunia penyiaran dan mengetahui lokasi sebenar RMT ini. Selain itu, menghebahkan kepada murid bahawa Tawau memiliki stesen radio sendiri. 

Setiba di RMT, kami disambut oleh Puan Normah Haji Tohing yang merupakan Ketua Bahagian Rancangan. Beliau menerangkan kepada kami mengenai sejarah RMT dan perkhidmatan yang disediakan untuk umum. Setelah taklimat daripada Puan Normah, kami dibawa masuk ke dalam konti radio yang kebetulan Dejay Tamrin dan Dejay Zee sedang bertugas. Terus juga Kancil kena temubual oleh mereka berdua secara live...huhuhu...bergegar juga lutut Kancil.

Apapun, ia satu pengalaman yang menarik dan tidak dapat dilupakan oleh kami semua. Sebenarnya, Kancil sendiri tidak pernah datang ke sini hanya lalu sahaja. Lagipun RMT nie laluan ke Pasaraya Giant Tawau. Bersebelahan dengan Kem Tentera Kabota, Tawau. Kami pun dibawa bahagian - bahagian lain di dalam RMT. Jom kita lihat beberapa keping gambar sepanjang berada di RMT.


Suasana konti RMT


Kancil mencuba mengangkat kamera seberat 3 kg dan adik Khairil sedang mencuba menjadi penyampai berita

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

4 comments:

Cik Itah@RRP said...

oo ada tawau fm jugak rupanya hehe baru tahu :)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Hebat tawau ada radio sendiri. Boleh dengar nanti bila buka radio.

fairus said...

BRO.. YANG BAWAH-BAWAH TU KAU TULIS RMT.. RMT KE RTM?

Kancil 8349 said...

Cik Itah : satu kebanggaan orang Tawau

Pokok Manggis : terima kasih

Fairus : RMT bermaksud Radio Malaysia Tawau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...