Rakan Blogger

Thursday, February 7, 2013

Jawapan Wordless Wednesday # 55

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia yang sudi singgah ke blog Kancil 8349.


Gambar nie diambil beberapa bulan lalu sebelum Buletin Utama TV3 menayangkan masalah elektrik yang berlaku di Sabah khasnya di Tawau. Nielah rutin harian kami di bumi Tawau. Bukan mahu salahkan SESB, mereka sudah berusaha untuk menyelesaikan masalah tersebut. Namun sikap manusia yang tidak bertanggungjawab menyebabkan SESB tertekan.

Gambar nie merupakan pasaraya di Eastern Plaza, (dekat Takada) Tawau. Kalau tidak silap Kancil pada waktu tengahari gambar ini diambil. Kalau malam lagi lah bergelap kan? Disebabkan gelap, ramailah pengunjung keluar dari pasaraya tersebut. Menggelak daripada sesuatu buruk berlaku.

Kes ini sentiasa berlaku kerana kerap kecurian elektrik melalui penyambung wayar ke tiang elektrik dan mencuri tembaga di pencawang elektrik malah banyak lagi kes. Apapun, usaha sudah dibuat namun menemui jalan buntu. Orang ramai asyik menyalahkan SESB bukannya orang yang mencuri. Padahal orang yang mencuri kalau kita buat laporan, akan ditangkap...tetapi sebaliknya...pelik kan?

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

6 comments:

QueeN TerataI said...

tulakan sbb sikap x bertanggungjawab sesetengah pihak ramai org yg akan menjadi mangsa.

Mas Zull said...

assalamualaikum kancil...oh begitu ceritanya yer...:)

Remy hazza said...

kerana sikap segelintir yg suka mencuri...seluruh kawasan bergelap..... patutnya kita kena pantau org2 tu...bukan pihak yg memebekalkannya....

Knor said...

oh ceritanya..mcm2 ragam..

3no gr33ny said...

kenapalah dicuri kemudahan untuk org ramai ni...sangat menyusahkan

Kancil 8349 said...

itulah realiti sebenar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...