Rakan Blogger

Thursday, January 24, 2013

Jawapan Wordless Wednesday # 54

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia yang sudi singgah ke blog Kancil 8349.

Hari nie lewat untuk post entri di blog Kancil. Ada hal yang perlu diselesaikan..Alhamdulillah, dapat juga sedikit masa untuk update blog. Jom kita lihat sekali lagi gambar tersebut.


Gambar nie Kancil ambil di salah satu pusat pasaraya di Tawau. Kalau orang Tawau mesti dorang tahu di mana nie. Nama tempatnya ialah Eastern Plaza. Gambar ini diambil di tempat letak kereta tingkat 5. Kawasan perumahan di bawah nie dikenali sebagai Taman Dingin. Kata isteri Kancil, kalau mahu duduk kawasan sejuk pergi sahaja di tempat nie. Cerita lawak je. Hehehe...

Kalau nampak banyak pokok tu, itu kawasan Batu 2 Jalan Apas...tempat Kancil tinggal sekarang nie. Dan bukit yang jauh di sana itu ialah Bukit Tinagat dan dibalik bukit tersebut terletaklah SK Batu Payong tempat Kancil memula mengajar. Dah lama Kancil ndak ke sana sejak bergelar guru pagi nie. Lagipun, Kancil dah lama tidak berjumpa dengan Gen2Merah. Kerana masing - masing sibuk dengan kerja. Arah gambar nie adalah arah matahari terbit atau bahasa geografinya arah timur. 

Kancil ambil gambar nie semasa menunggu wayang yang bermula pada pukul 2 petang. Kalau tidak silap gambar nie dalam pukul 1 tengahari.  Kancil memang suka tengok pemandangan macam nie. Cantik dan mendamaikan jiwa kita.Lebih - lebih bentuk awannya. Betul tak?

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

8 comments:

KY said...

langit tu cantiklah kancil, nampak mcm berputar sikitkan?

Ash Give said...

wakupun aku pernah tinggal di tawau masa kecik kecik dulu tapi bnyka tempat yang aku x familiar di sana.. terok betul aku ni haha

Remy hazza said...

untung kancil...dekat rumah kancil dgn pusat membeli belah...hari2 boleh pergi......he3

3no gr33ny said...

dah semacam di kl pula bangunan yang rapat2

aKSARAfENDI said...

tenang je klo tgk pmndangan mcm nih..

Kancil 8349 said...

betul tu...langit memang cantik

Etuza Ezawarna said...

nampak cantik pemandangan ..tau

ayut said...

ooo..amik dr pasaraya ea..ingt amik dr sekolah..hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...