Rakan Blogger

Thursday, October 18, 2012

Jawapan Wordless Wednesday # 50

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia yang sudi singgah ke blog Kancil 8349.


Gambar di atas merupakan gelanggang badminton yang mana pertandingan terbuka bawah 12 tahun diadakan. Selama 3 hari berturut - turut pertandingan berlansung. Sekolah Kancil telah menghantar 10 murid untuk menyertai pertandingan badminton. Untuk makluman rakan - rakan blogger, Kancil dan beberapa rakan telah melatih wakil - wakil sekolah untuk menyertai pertandingan tersebut.

Kebetulan, ia berlangsung pada hari yang sama semasa kejohanan sukan sekolah. So, Kancil datang menjadi guru pengiring pada hari terakhir pertandingan. Daripada 10 orang murid yang kami hantar, hanya seorang yang berjaya ke perlawanan akhir.Alhamdulillah dia berjaya merangkul johan bawah 10 tahun. Ndak sangka murid tersebut berjaya.

Tahun hadapan, Kancil dan rakan - rakan Kancil akan melatih lagi murid - murid sekolah agar bersedia dalam mana - mana pertandingan yang dianjurkan. Untuk makluman, penganjur pertandingan tersebut ialah Kementerian Belia dan Sukan Peringkat Daerah Tawau.

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

24 comments:

Anisa Anuar said...

dah mcm citer super smash kat astro ceria pulak anta anak murid g game badminton

Kesuma Angsana said...

all the best yer

Aishah Jahirah said...

tahniah berjaya usaha selama ni melatih ada yg bergelar johan...

Wak Gelas™ said...

wak pon nk ucap tahniah jugak buat cikgu yg ngajar bedminton jadi johan tuuuu bahh.. eeeHee

khairul said...

tahniah buat semua coaches dan murid2

Rai Ourkizuna said...

tahniah coach dan murid2..

kalah menang bukan ukuran..yg penting semangat kesukanan..tapi of course la kalau menang lagi happy kan.. hehehe..

Iffah Afeefah said...

oh citer badminton rupenye

Knor said...

kancil yg melatih..mesti terror mainnya...

teratak hati said...

Tahniah dpt johan..hebat anak murid cikgu..

fairus said...

DAHSYATLAH LU NI BRO.. SERBA BOLEH.. SYABAS..

Myra Jay said...

Tahniah buatnya :)
Tahniah buat cikgu kerana berjaya melahirkan Johan ;D

Pokok Manggis Depan Rumah said...

jadi guru yang baik yea kancil 8 3 4 9 .. ;-)

KY said...

wahhh..tahniah untuk anak tu...

QueeN TerataI said...

skrg ni Ammar suka sgt tgk org badminton.. kalo ikut ayah dia g main badminton silap haribulan dia pun nak masuk gelanggang sama...

ayut said...

wlupun sorg tp trus johan...ada jugak bwak blik hadiah...hihi :)

3no gr33ny said...

terbaiklah dapat johan =)

nanti usahakan lagi ramai pergi ke perlawanan akhir..mana tahu peluang untuk merangkul ketiga tempat teratas milik sekolah sahabat

Aien Alien said...

tahniah kancil....terbaik hasilnya dapat johan. yang lain pun terbaik juga sebab dah berusaha. :D


#dah dekat seminggu stop main badminton sebab hujan...malas nak keluar.

Aien Alien said...
This comment has been removed by the author.
etuza said...

dulu saya pemain sekolah saya main bad...ni, pernah kalahkan teman sekerja dan pernah tewaskan juru latih saya..lepas menang saya jadi malu pula dengan juru latih tu...tu kenangan lalu, skrang alamak dah tak boleh lompat lah...

Eza Boom Boom :) said...

tahniah kancil. Heee. usaha melatih student tu membuahkan hasil :)

mselim3 said...

tahniah kancil...moga sukses selalu k...dalam apa jua bidang yang diceburi....amin.

daripada mselim3.blogspot.com

Kancil 8349 said...

terima kasih kerana sudi memberi komen di blog Kancil...terima kasih juga kerana sudi mengucapkan tahniah untuk Kancil

Remy hazza said...

tahniah kancil...tak sia2 jadi guru pengiring.....mesti bangga kan.....

Kancil 8349 said...

Rmey :

terima kasih remy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...