Rakan Blogger

Friday, December 7, 2012

Jawapan Wordless Wednesday # 52

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia yang sudi singgah ke blog Kancil 8349.


Ramai rakan blogger tertanya - tanya mengenai gambar di atas nie. Masa Kancil lihat pun hairan juga mengapa ia terjadi macam tu...gambar nie Kancil ambil semasa dalam perjalanan pergi mandi di Kampung Pangkalan Semporna. Kereta nie sudah tersadai dalam beberapa hari di situ.

Menurut sumber yang Kancil dapat, ia bukan kemalangan tetapi disebabkan enjin meletup. Untuk makluman rakan - rakan blogger, jika anda besarkan gambar nie, anda akan lihat lambang @ jenama kereta tersebut. Kalau ndak nampak ndak apa. Kancil bagitau. Nielah kereta toyota vios. Pemiliknya ndak dikenali...hehehe. Kereta nie macam keluaran baru. Kesian kan?

Apapun, Kancil boleh tafsirkan bahawa pemandunya bawa laju sampai penghabisan sehingga enjin meletup. Lagipun jalan raya di sini masih baru dan cantik lagi. Lebih - lebih lagi ia lurus. Mana orang ndak geram bawa laju - laju....Akibatnya, diri sendiri yang rugi...hehehehe

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

16 comments:

fizafantagirO said...

pemandu oke ke? kenapalah nak bawak laju-laju padahal memang dah th akibatnya kalau laju . tak kene takpe , tp kalau kene .. erm,,

abah khalisha said...

kalau kemalangan mesti kemek dah kan

Aishah Jahirah said...

vios terbakar....wuu sayangnye...dah nyawa kete tu sampai situ jekan...banyak kes kereta terbakar skang.cuak gak...

Remy hazza said...

mahal tu..... perasan jugak nampak cam body vios....... camner leh meletup enjin tu....

Kakzakie said...

Apa yg hairan kenapa tak claim insurance. Jgn-jgn kereta curi lepas tu dia bakar..

ayut said...

tp slmt dia sempat benti tepi dan tak mlibatkan nyawa kn....mmmm..vios ea..tak nmpk..huhuhu

QueeN TerataI said...

toyota vios? erk... enjin meletup pula tu yer... kalau kancil x bgtau ini adalah toyota vios mst ramai yg beranggapan bahawa kereta tu kereta buatan malaysia... hehehehe

**Mentaliti org kita**

Knor said...

ada pic tgh meletup tu lg best..

Mas Zull said...

assalamualaikum kancil...sedihnya kereta baru jadi mcm ni...:)

Nafisya Ismail said...

mintak dijauhkan dr terjadi perkara mcm ni..

Zura Zue said...

wow...kete mewah..sygnye meletop..

man said...

Dia xrugi kancil rasanya..ada untung lg 2...hehe

khairul hassan said...

vios tu...syg nya

mie said...

sampai meletup..
bahaya tu, hehehehe

Dkna Abza said...

harap pemandunya selamat..

etuza said...

baru kami balik semalam dari Lahad Datu,
Kereta tu teruk lah..kesian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...