Rakan Blogger

Saturday, January 29, 2011

Mereka menghina Agama Islam kerana Agama Islam adalah Agama BENAR


Kita sering melihat dan mendengar pelbagai kritikan, tomahan dan hinaan yang dilemparkan oleh individu - individu yang mahu melihat Agama Islam dihina dan dicemuh. Tujuan mereka nak memastikan bahawa agama nie bukan agama yang terbaik di dunia. Tetapi mereka tidak sedar bahawa apa yang mereka lakukan sebenarnya membuktikan bahawa agama Islam adalah agama Yang Benar


Jika tidak, mengapa terus menghina agama tersebut sehingga melabelkan agama keganasan, agama kegelapan dan agama yang tidak bertamadun. Kejadian 9 September telah membuka semua mata di dunia. Sebenarnya, makin banyak pihak mempersendakan agama Islam makin ramai pula yang memeluk agama tersebut. 


Kita sebagai umat Islam sepatutnya bersyukur dan berbangga menjadi umat Nabi Muhammad S.A.W Kita telah diberikan Cahaya Ilahi lebih awal daripada mereka. Bagi mereka yang merasa takut dan tidak tenteram jiwanya sepatutnya kita saling membantu memberikan bantuan dengan membimbing dan menunjukkan ke jalan yang benar.

Memanglah sedih bila melihat, ada pihak suka mempersendakan agama kita. Namun yakinlah bahawa manusia yang suka mempersendakan orang lain adalah manusia yang sadis kepada kebenaran tersebut. Dan kita tetap terus beramal dan bersikap tenang dalam apa juga situasi. Ikut rasa binasa, ikut hati mati.


5 comments:

Gen2Merah said...

itu lah jihad yang terpaksa di hadapi oleh kita sebagai umat Islam. kukuhkan barisan agar kita tidak mudah tunduk dengan desakan orang-orang kafir

PeRmAtA bIrU said...

betul tu... semakin islam diperendahkan, semakin tinggi nilaian agama islam ini... sebagai umat islam janganlah mudah melatah..:)

Kancil 8349 said...

Gen2Merah : memang betul geng

Permata Biru : saya setuju dengan kata2 kamu geng

maszull said...

assalamualaikum kancil...mmg betul tu kita akan jadi marah bila ada yg mempersendakan agama islam kitakn...moga mereka akan dpt balasannya nanti...:)

Kancil 8349 said...

Maszull :

Waalaikumsalam mama,

amin mama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...