Rakan Blogger

Wednesday, September 12, 2012

UPSR Dan Program Hati Ke Hati

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia yang sudi singgah ke blog Kancil 8349.

Minggu nie merupakan minggu Peperiksaan UPSR yang dilakukan secara serentak di seluruh Malaysia. Dan Kancil terlibat dalam mengawasi peperiksaan tersebut di sekolah yang telah Kancil sebutkan di dalam entri sebelum ini.. Malah menjawat sebagai ketua pengawas. Apabila dikatakan ketua pengawas, rasanya kerja paling mencabar dengan tanggungjawab yang berat. Ini merupakan kali pertama menjaga exam dan menjadi pengawas.

Namun, pegang pada prinsip...jika kita tidak belajar mana kita tahu..betul kan? Alhmadulillah, hari pertama berjalan dengan lancar walaupun ada sedikit kelam kabut dan berlaku perkara lucu.  Namun dapat melaksanakan dengan baik atas kerjasama semua pihak teruatamanya rakan - rakan seperjuangan.

Minggu depan, Kancil terlibat dalam program peringkat daerah yang akan berlansung 3 hari 2 malam. Kancil merupakan AJK kerja dalam program tersebut dan sedang menyiapkan bahan - bahan aktiviti untuk program tersebut. (Untuk LDK Kancil je...yang lain diurus oleh guru lain). Program ini melibatkan semua sekolah dan pesertanya ialah murid perempuan tahun 6 sahaja. Kalau tidak silap, seramai 80 peserta perempuan akan terlibat di dalam program tersebut.

Memandangkan Kancil agak sibuk dengan dua acara besar nie, Kancil memohon maaf kepada semua rakan blogger kerana tidak sempat untuk membalas kunjungan anda. Kancil hanya mampu membuat entri untuk buat masa nie...insya Allah sudah selesai program nie, Kancil akan membalas balik kunjungan rakan - rakan blogger.

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

7 comments:

dee said...

aktiviti eh? selamat :)

Dylla Abas said...

teringat kat pengawas yg jaga kitaorang masa UPSR dulu...garang gile!

Remy hazza said...

busy nyer kancil.....
tapi all the best lah......
kancil akan buat yg terbaik....

fairus said...

WAH.. BNYAK KERJA NAMPAK...

Everything's Everythings said...

Ap agknya perkara lucu tu.. share skit haha

maszull said...

assalamualaikum kancil....sekejap jer masa berlalu tu...:)

Kancil 8349 said...

terima kasih kepada semua rakan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...