Rakan Blogger

Thursday, June 13, 2013

Jawapan Wordless Wednesday # 59

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia yang sudi singgah ke blog Kancil 8349.


Gambar di atas merupakan aktiviti memotong buluh untuk membuat pintu gerbang di tapak perkhemahan. Memandangkan Kancil nie ndak pandai pilih dan memotong buluh. Kancil hanya tukang ambil gambar. Kebetulan Kancil kan seorang setiausaha program perkhemahan. So inilah yang Kancil ambil. 

Buluh ini diambil di kawasan Hot Spring Tawau...kawasan perumahan yang tidak jauh dari sekolah tempat Kancil berkerja. Nak tengok hasilnya...jom lihat ke bawah ;


Simple je kan?...Kancil pun ndak pandai bab - bab mengikat nie. Teramat lemah..hehehe...(malunya)...apapun, Kancil dapat belajar sesuatu daripada mereka semua. Dalam gambar tersebut, ada bangunan sekolah...itu bangunan sekolah menengah SM St Patrick, Tawau.

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

6 comments:

Aishah Jahirah said...

owh itu kegunaan buluh kat WW tu rupanya....simple tapi menarik...:)

fairus said...

BETUL TEKAAN AKU.. HEHE

Remy hazza said...

berdiri megah..hasil gotong royong bersama.....

3no gr33ny said...

sahabat memang gemar berteja teki yer

Kancil 8349 said...

Aishah Jahirah : betul tu

Fairus : hebat kau geng

Remy : betul tu

3no : hehehe...kelebihan kancil...

KY said...

oooo...nak buat pintu gerbang rupanya, ala sewa je senang heeee..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...