Rakan Blogger

Friday, August 10, 2012

Jawapan Wordless Wednesday # 46

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia yang sudi singgah ke blog Kancil 8349.


Maaflah lewat buat entri disebabkan Kancil sibuk mengurus sistem fail di pejabat Kancil. So hari nie ambil sedikit masa untuk update entri. Terima kasih kepada semua rakan blogger yang telah meneka wordless Kancil baru - baru ini. Jawapan sebenarnya ialah Tabung Bantuan Untuk MAKNA (Majlis Kancer Nasional)

Kancil ndak ingat bila mereka datang ke sekolah. Namun mereka datang memberi ceramah kepada semua warga sekolah mengenai kos rawatan yang perlu ditanggung oleh pesakit - pesakit Kancer. Memang ndak sangka rupanya kos rawatan bagi seorang pesakit amat mahal. Melalui tabung nie, dapatlah membantu. 

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

23 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

ooo utk MAKNA..

maszull said...

assalamualaikum kancil...oh itulah tabungnya yer...:)

QasehnyaRania said...

alhamdulillah dapt mmbantu mreka yg memerlukan kan cikgu;)

fizafantagirO said...

Assalamualaikum cikgu :)

Alhamdullilah , beramal untuk mereka yg sangat memerlukan :)

Eca Dwinky Asha said...

yg kumpul duit syiling tu kan?
sekolah eca pun ada..hehehe.
dorg dtg beri ceramah ke?..wah,xthu pun.

Remy hazza said...

tabung utk MAKNA rupanya.....
besar ganjarannya bersedekah nie....

izan mama mia said...

elok sangat menderma bulan mulia ini...untuk MAKNA rupanya..

Semut Senyum said...

tabung MAKNA memang sangat berMAKNA...

KY said...

Alhamdulillah...

jawapan yang KY beri dah hampir2kan? hehehe

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

rawatan mereka memang sangat tinggi kosnya kan... moga derma yang sedikit dan doa yang ikhlas, akan sedikit sebanyak membantu mereka yang memerlukan.. insyaALLAH (^___^)

Kesuma Angsana said...

uk makna ke, baguslah

LYAfrina said...

sama membantu buat mrk y memerlukan...

Aien Alien said...

lama tak singgah...tahu-tahu je dah ada jawapan. hehe. tabung MAKNA untuk yang memerlukan... :D

man said...
This comment has been removed by the author.
man said...
This comment has been removed by the author.
man said...

nak bagi kat siapa..hehehhe

etuza said...

wow! boleh simpan kat tabung haji ni cikgu..tahniah ya

teratak hati said...

Owh..cam tabung dlm oh my english tu je..tabung denda klu ckp bahasa melayu..hehe..

~SaL IjOu~ said...

kos perubatan mmg sgt mahal..bantuan spt ini sgt bermakna bg mereka yg memerlukan~ =)

aNiss :):) said...

oh ingat yang kancil punya :) rupanya untuk MAKNA :DD

khairul said...

oooo tabung MAKNA rupanya

Dkna Abza said...

ooowww ingatkan duit tabung kancil ;-)

Kancil 8349 said...

terima kasih kepada semua rakan kerana sudi komen di entri Kancil ini...apapun ini sumbangan sekolah kepada MAKNA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...