Rakan Blogger

Wednesday, August 8, 2012

Jom Pakat Baca Beramai - Ramai

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia yang sudi singgah ke blog Kancil 8349.

Apa yang Kancil postkan sini bukan mahu menghukum mereka yang telah terlanjur kata. Mungkin ada yang sudah terbaca post mereka dan tertanya - tanya betul kah apa yang mereka katakan. Disebabkan mereka nie tin kosong dan katak di bawah tempurung, akibatnya ramai rakan - rakan dari negeri Sabah mahupun bukan Sabah mengutuk post mereka.

Kalau nak tahu, jom ke blog Etong's : The Real Sabah. Sana, sudah terjawab persoalan yang mereka anggap gurauan dan hinaan secara terang melalui FB mereka. Bagi Kancil amat kecewa sebenarnya. Kerana dunia sudah maju dan negara Malaysia merupakan negara yang paling banyak pengguna IT di dunia.

Apapun, rakyat Sabah sentiasa ok walaupun hati terguris namun ramai yang mendoakan mereka nie berubah dan sedar akan kesilapan mereka. Barangkali kalau negeri lain atau negara lain, confirm sudah dibunuh orang - orang macam nie.

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

30 comments:

fairus said...

YANG BAGI KOMEN BURUK TERHADAP SABAH TU LAH YANG DUDUK DI BAWAH TEMPURUNG SEBENARNYA..

Cik Asma BLuppy said...

ada jugak org macam eh? hish2... dah la bulan mulia ni. buat macam tu pulak.

teratak hati said...

Kenapa ni?hehe blm baca kisahnya..tak pe..sabar ye..biarkan je org camtu..

Remy hazza said...

sabarlah kancil.... biarkan mereka..... tak berkudis pun..... sampai masa nanti...mereka akan sedar jugak..... tajamnya kata2... akhirnya melukakan bibir mereka sendiri juga.....

maszull said...

assalamualaikum kancil...betul tu x baik kan bulan2 puasa ni mengutuk org lain berdose tau...:)

khairul said...

harap2 semua warga Sabah bersabar ttg sesetengah kerenah manusia ni

KY said...

ada jugak ke manusia yg begitu, teruknya..mengeratkan silaturrahim itu lebih baik kan?

fiza said...

Dah baca. Tak patut ckp org sabah mcm tu. Teruk betul. Sabar jer lah.

QueeN TerataI said...

org mcm tu x usah di layan.. kesian je tgk diorg tu sbnrnya yg mundur

baguznet said...

wah! Cikgu, gambar2 menarik la... sekian lama saya tidak ke sana, pelbagai kemajuan sudah skrg ini ye. Pasar Filipin masih di tempat sama?

Pembangunan UMS sudah selesaikah? Dulu ketika saya ke sana, pembinaan stadium (jika tidak silap) terganggu sedikit kerana ada org asli yg enggan berpindah. Pasti perkara itu telah selesai

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

eh... ada lagi sambungan kisah ye.. nak pi terjah kejap

ciK LyndaWawa said...

duit raya untuk wawa ade x? heheh

Aishah Jahirah said...

moden sikit, depa tu katak bawah gelas kaca.nampak sekeliling je tapi tak explore keseluruhan.mungkin depa punya kawasan la macam tu kot...xpe cikgu ramai yang tahu sabah xmcm tu.tgk la semua pic lawa je...

Eca Dwinky Asha said...

ada org buatreport psl budak2 UMS tu.hehehe

btw,nasibla inform UMS tu nama cikgu,kalau x...ngeee. =)

3no gr33ny said...

zaman sekarang masih ada berfikiran sempit sebegitu..hmaba juga hairan..huhu

Kancil 8349 said...

Fairus :

betul tu,..

Kancil 8349 said...

Cik Asma Bluppy :

tulah pasal...

Kancil 8349 said...

teratak hati :

terima kasih...

Kancil 8349 said...

remy :

terima kasih remy...betul tu...tu yang kita harapkan

Kancil 8349 said...

Maszull :

Waalaikumsalam mama...betul tu

Kancil 8349 said...

Khairul :

terima kasih..semoga tiada yang tersinggung lagi

Kancil 8349 said...

KY :

ndak terfikir bah dorang tu

Kancil 8349 said...

Fiza :

terima kasih

Kancil 8349 said...

Queen :

terima kasih...memang kesian dorang tu

Kancil 8349 said...

Baguznet :

kalau kamu datang sini mesti terkejut..beza amat sudah

Kancil 8349 said...

eeiyss :

kali nie cerita sal perkara sebenar

Kancil 8349 said...

Aishah :

terima kasih

Kancil 8349 said...

Eca :

Kancil dah terbaca di FB pagi tadi..moga memberi kesedaran kepada mereka

Kancil 8349 said...

3no :

mereka anggap mereka moden sebenarnya ndak...apapun jangan kita seperti mereka

etuza said...

hanya mampu bersabar, jika diandaikan Sabah sebegitu. Mereka bagaikan sengaja nak bagi sakit hati kan....tapi kalau kita fikir ..ada tak ilmu cakap macam tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...