Rakan Blogger

Saturday, May 5, 2012

Terima Hakikat

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia yang sudi singgah ke blog Kancil 8349.

Hidup kita seperti roda. Ada masa kita di atas dan ada masa kita di bawah. Mungkin ramai yang setuju dan mungkin juga hanya sebilangan kata ia tidak mungkin terjadi pada diri saya. Tapi ia tetap akan terjadi namun hanya masa yang menentukannya. Mungkin sebab roda kau bergerak perlahan sebab tu lambat turun...hehehe...

Namun apa yang ingin Kancil sampaikan adalah semangat kita berada di dalam dunia blog. Dunia tanpa sempadan dan tanpa tapisan dari mana - mana pihak. Ndak kisah bahasa apa sekali pun dipakai namun ia membawa makna tersendiri dan niat hati pada diri si blogger. Ndak kisah apa cerita yang ingin kita sampaikan. Yang penting dan percaya bahawa ada orang akan membacanya.

Tetapi, berapa ramai yang bertahan di dalam dunia blog @ maya nie. Mengapa makin kurang bilangan mereka? Ke mana mereka pergi? Semua tu ada sebabnya. Mereka pasti ada sebab tertentu. Tapi perlukah kita mengetahuinya? Ada yang kata ndak kisah dan ada yang kata perlu. Apapun berbalik pada niat asal kita sendiri.

Ada blog kena hack, ada blog kena serang oleh individu yang dengki dan tiada masa untuk berblog. Itulah antara alasan yang setakat nie Kancil terima. Namun kita kena terima hakikat mereka tidak sama macam kita. Masa dan masalah mereka tidak sama seperti kita. Apapun, kita berharap mereka kembali untuk memeriahkan dunia blog. .

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

35 comments:

CikMai said...

bila kuliah bermula, mai pun tak tahu ada masa ke tak nak update :"(

aizamia3 said...

9 bulan ai tak dapat update dan BW tetiap hari dengan keadaan diri yang kurang sihat.. kini baru ada banyak masa senggang untuk mengasah balik bakat yang hampir hilang..

maszull said...

assalamualaikum kancil...betu tu semua manusia ada kisah dan masalah mereka sendiri hanya mereka yg tahu semoga semua masalah atau apa jua yg berlaku kenalah dihadapi dgn sabar dan tenang...:)

p/s kekadang mama pun begitu juga ...

iEdA said...

betol pe yg mama maszull ckp...stp owg kn da mslh msg2 n stp owg kn rs ada di ats n tb2 di bwh...diri sndri yg kna kuat + ptlgn owg2 skllg ^_^

Ezad Skytech said...

yup..betul tu kancil...ada jugak rakan2 blogger yg dulu mmg aktif berblogging skrg hilang tak dpt dikesan dan kita sendiri tak tahu kenapa..mungkin ada sebab tertentu kot...

cleverspider55 a.k.a alam1cinta said...

macam roda berputar,begitu jualah dunia blogging,silih bertukar ganti.Yg lama menghilang,generasi baru menjadi pengganti.Kira ok ar 2.

Cikgu Ma said...

assalamualaikum...maaf, lama x singgah sini...sibuk (alasan lapuk) tapi memang hakikat...baru habis praktikum, sekarang nak tumpu utk exam...tp masih cuba curi masa sebelum cuti sekolah menjelma dan saya pasti menyepi sehingga dapat surat posting...mungkin...

khairul said...

blog sy dh pernah kena hacked..tp itu tidak mematahkan semangat sy utk tros berblogging.


xcident ngeri di Sunway Carviival.http://gilamodified.blogspot.com/2012/05/kemalangan-ngeri-di-sunway-carnival.html

3no gr33ny said...

terkadang ada perkara penting perlu didahulukan...

remyhazza said...

setuju ngan kancil.....
cam remy ckp dulu2..... ada ramai followers tapi kalau tak dtg singgah pastu senyap jer.... tak guna jugak.....
tapi ade yg remy perasan.... smkin hari semakain jauh....... busy agaknya....

SimplySeoul said...

Ada beberapa blogger sahaja yang masih keep in touch masa mula-mula blog dulu. Sdh 3 thn lebih berblog, follower pn setakat tu ja. Tapi xkisah. Kalau esok2 xda org baca pun masih setia menulis. Amin.

Part paling best tu bila kawan2 lama message dalam facebook 'I love reading your blog'. Rasa best sangat.

SimplySeoul said...

Terima Kasih cigu sbb masih sudi ke blog saya...

anie said...

yang penting didahulukan

mie said...

memang macam2 alasan...
andai masa mengizinkan..
pasti ramai ingin berblog..
menjadi blogger sangat seronok..
ehehehe

Iena Eliena said...

salam
singgah sini:)

jom join 1st giveaway by cik iena
http://www.ienaeliena.com/2012/05/1st-giveaway-by-iena-eliena.html

Santri T.P.I.N.I said...

salam kunjungan kancil memang betul apa yg ditulis dalam entri ni, makin ramai blogger yg dulunya selalu update skrg dh kurang... followers memang datang dan pergi.

Aien Alien said...

semua memiliki sebab dan alasan berlainan....masih menunggu gen2merah muncul...

Kancil 8349 said...

Cik Mai :

hehehe...kehidupan belajar berbeza dengan kerja...

Kancil 8349 said...

aizamia3 :

tulah...baru muncul...apapun terima kasih..

Kancil 8349 said...

Maszull :

Waalaikumsalam mama,

betul tu..apa yang penting mereka kembali lagi

Kancil 8349 said...

iEda :

terima kasih...kancil mengakuinya

Kancil 8349 said...

Ezad :

tu yang buat kita kehilangan

Kancil 8349 said...

cleverspider55 :

mesti ada perasaan sedih timbul

Kancil 8349 said...

Cikgu Ma :

Waalaikumsalam,
ndak mengapa cikgu ma...kita mengakuinya

Kancil 8349 said...

khairul :

kesian bro...tahniah

Kancil 8349 said...

3no :

betul tu

Kancil 8349 said...

remyhazza :

betul tu...namun kita rasa pelik..mungkin kita yang ada buat silap

Kancil 8349 said...

SimplySeoul :

hehehe...ada peminat setia kamu kan...apapun terima kasih kembali

Kancil 8349 said...

anie :

betul tu

Kancil 8349 said...

mie :

betul tu...

Kancil 8349 said...

Iena :

kancil sudah menyertainya

Kancil 8349 said...

Santri :

betul tu

Kancil 8349 said...

Aien :

dia akan muncul juga

ciK LyndaWawa said...

ok..saya takde dengki punye.....hehehe

Kancil 8349 said...

Cik LyndaWawa :

baguslah kalau macam tu...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...