Rakan Blogger

Monday, November 14, 2011

Kancil kena Tag Oleh Blogger Kartunis Damas

Assalamualaikum dan salam satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia ke blog Kancil 8349.

Entah dah berapa kali kancil kena tag namun nielah yang kedua Kancil sudi menjawab soalan - soalan mereka. Minta maaf kepada rakan yang lain sebab Kancil ndak berpeluang untuk menjawab. Namun, jomlah kita baca apa soalan dan jawapan daripada Kancil. Tapi sebelum itu ada syarat yang perlu dinyatakan seperti di bawah.

Rules Of This Game
1. Post this rules
2. Write 11 thing about yourself
3. Answer the question that the tagger have set for you
4. Create 11 new question for the people you have tagged to answer
5. Choose 11 blogger to be tagged and link then on the post
6. No tag back

Tentang diri Kancil

1. Seorang lelaki di alam realiti
2. Seorang suami
3. Seorang guru di sekolah rendah daerah Tawau
4. Seorang ayah kepada dua orang anak lelaki
5. Berasal di daerah Semporna
6. Membesar di daerah Lahad Datu
7. Anak sulung dalam ahli keluarga
8. Isteri merupakan bekas guru pra - sekolah
9. Pernah bekerja sebagai pensyarah kolej
10. sentiasa berusaha, maju dan bersemangat dalam melakukan kerja
11. Nama samaran UMS (usaha maju dan semangat)

Soalan daripada Kartunis Damas

1. Kamu kerja, pernah cukup duit sampai hujung bulan?
Soal duit memang cukup sebab dah merancang awal - awal benda apa yang perlu diselesaikan. Bila ada lebih barulah melancong ke sana sini. Setakat nie hanya di Sabah je.

2. Siapa idola kamu, dalam hal perniagaan dan memajukan diri (max dua (2) orang sahaja)
Idola kancil dari dulu dan sekarang ialah Datuk Seri Anwar Ibrahim. Kancil kagum cara dia berucap ketika menjadi Timbalan Menteri Malaysia. Bukan kerana agenda politiknya. 

3. Jika haku terbitkan Komik haku sendiri, pasti ka kamu nak beli?
Insya - Allah jika ia menarik minat Kancil

4. Apa pendapat kamu, tentang Pemuzik Indie Tanahair kita?
Kancil ndak dapat komen apa - apa.

5. Kartun / edisi komik apa yang paling kamu minat time sekolah?
Kancil pilih Marcoss dan Mospeda kemudian Transformers.

6. Jenama baju / seluar apa yang korang beli paling mahal? berapa ratus / ribu?
Kancil ndak ingat dan tidak pernah ambil tahu pun. Yang penting berbaloi untuk memakainya.

7. Cita - cita kamu pernah tercapai tak, apakah cita - cita itu?
Semua cita - cita kancil tercapai, seorang guru, pensyarah dan pustakawan. Sekarang tanam cita - cita baru. Ingin menjadi guru cemerlang.

8. Apakah nilai atau barang berharga yang kamu sumbang pada keluarga kamu?
Ilmu, keselamatan dan keselesaan adalah nilai berharga bagi Kancil.

9. Suka dan pernah buat deko/ hiasan / disign / susun atur bentuk dalaman rumah kamu?
Kancil suka susun atur bentuk dalaman rumah je...bergantung pada niat dan mood Kancil.

10. Pernah belikan baju raya untuk kedua ibubapa kamu?
Kancil belum pernah lagi.

11. Pandangan kamu, blog haku nie ke arah kesenian atau peribadi haku saja?
Kancil baru mengenali blog kamu so, ndak dapat komen. Minta maaf

Soalan daripada Kancil
1. Kereta idaman anda?
2. Kalau datang ke Semporna, pulau mana yang nak pergi?
3. Berikan nama penuh sekolah rendah anda bersertakan tahun sekali?
4. Cinta pertama anda ketika usia berapa tahun?
5. Blog yang anda cemburukan?
6. Follower anda yang paling cool?
7. Apa universiti impian anda?
8. Tempat pelancongan yang mana paling menarik anda pernah pergi?
9. Nama guru yang masih kamu ingat dalam ingatan kamu? (max 5 orang)
10. Beg sekolah kamu bertahan berapa tahun?
11.Sejak bila anda mengenali blog Kancil 8349?


Inilah 11 orang yang perlu menjawab soalan - soalan Kancil. Berharap mereka sudi menjawabnya.


1. Maszull
 
2. 3nogr33ny

3. Santri

4. Run Away 

5. Cinnamon

6. Aien Not Alien 

7. Khairul 

8. Eera Shera

9. Yumida

10. Syafiq 

11. Queen Teratal

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

30 comments:

azam said...

:) tak sukanya...byk sgt soalan

Kancil 8349 said...

Azam :

hehehe...ada orang suka...ndak apa...nanti kena buat game tag 5 soalan je...nak jawab ke?

Yumida said...

makseh so much tag yumida...really appreciated that!..yumida dh join...terjah sini;

http://umikasum.blogspot.com/2011/10/segmen-suka-suki.html

Kancil 8349 said...

Yumida :

terima kasih kembali

cinnamon.com said...

Saya dah sedaya upaya jawab , jom ke blog cinnamon..

http://norihanchocolatebakery.blogspot.com/2011/11/soalan-kancil-dah-dijawab-cinnamon.html

konde said...

salam kenal cigku :)

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM100, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

QueeN TerataI said...

hohohoho den terkono lagi... uhuhu jenuh nak jawab soklan ni.. xpe2 akan ku cuba sedaya upaya utk menjawab.. but within this 2 or 3 days mmg x dpt nak menjawab sbb Queen agak busy dengan tugasan di ofis.. so sila nntkan jawapannya yer...

maszull said...

assalamualaikum kancil...mekacih tag mama yer tapi lambat sikit mama jawab yer sbb skg mama sibuk la tapi slow2 mama akan jawab nanti bila ada kelapangan yer...:)

Syafiq Ahadin said...

next time! sebab sekarang internet lembap. nanti tunggu balik UM, wifi lajuuuuu~~ hehe!

Run Away said...

insyaalah...ada masa sy jawap thanks ya....;d

ILA HonEyBuNNy said...

suka ayat UMS tu...mksd dia...ehheheh

aimie amalina said...

heeee
patotla selalu tgk UMS tu
hehehehee
tagline cekgu penye =]

Santri T.P.I.N.I said...

tunggukan jawapan dari santri yer...

3no gr33ny said...

maka sudah pun hamba jawabnya di sini




http://3nogr33ny.blogspot.com/2011/11/hamba-terkena-kali-ke-4.html

Kartunis Damas said...

Trimas banyak2 sbb sudi jawab Mr.Kancil ehh En.UMS...

Kalau mlncong, meh ar singgah utara noo..

den doakan smoga impian bgelar guru cmerlang trcapai pd thun ini dan sterusnya..

wuaahh Anwar Ibrahim.. bliau pmidato yg terbaik.

Last sekali 'Te..rima..Kasih..Cikgu' versi bebudak sekolah En.Kancil :)

ciK LyndaWawa said...

nama saya takde..hehehe...dah kawen rupenye..hehehe

Aien Not Alien said...

nama saya ada...hehe.. saya akan cuba jawab bila ada masa...lambat sikit tak mengapakan.. :)

Kancil 8349 said...

Cinnamon.com :

akan terjah sekejap lagi

Kancil 8349 said...

Konde :

salam,

terima kasih

Kancil 8349 said...

Queen :

ndak mengapa....kancil ndak memaksa pun...sekadar tag je...

Kancil 8349 said...

Maszull :

Waalaikumsalam mama,

ndak mengapa mama...kancil faham situasi mama..Kancil setakat tag je untuk memenuhi syarat game nie

Kancil 8349 said...

Syafiq :

ndak mengapa....

Kancil 8349 said...

Run Away :

kancil akan menunggu jawapan kamu

Kancil 8349 said...

Ila :

hehehe...terima kasih...

Kancil 8349 said...

Aimei Amalina :

hehehe...nama panggilan Kancil di luar blog...

Kancil 8349 said...

Santri :

kancil akan menunggu nya

Kancil 8349 said...

3no gr33ny :

terima kasih...

Kancil 8349 said...

Kartunis Damas :

terima kasih kembali....

Kancil 8349 said...

Cik LyndaWawa :

huhuhu...nanti Kancil bagi tag kat cik wawa...yup...anak dua orang

Kancil 8349 said...

Aien Not Alien :

ndak mengapa Aien...Kancil boleh tunggu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...