Rakan Blogger

Tuesday, November 29, 2011

Bermandi Manda Di Kampung Tampi - Tampi Semporna

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia ke blog Kancil 8349.

Asal balik ke kampung di daerah Semporna, kami adik beradik akan mandi laut. Tempat yang paling best dan seronok adalah di Tampi - Tampi. Kawasan tersebut pernah menjadi penggambaran filem Duyung lakonan Maya Karin dan Saiful Apek. Disebabkan penggambaran tersebut, maka bilangan pengunjung bertambah. Bukan setakat itu sahaja sebenarnya. Tempat ini tenang dan damai untuk kita beristirehat.

Kalau ndak percaya, datanglah sendiri ke tempat ini. Pastinya berpuas hati. Pengingapan pun ada disediakan. Selain itu ada restornan dan tempat bermandi manda. Untuk masuk ke kawasan mandi. Kita kena membayar 2 ringgit seorang bagi dewasa manakala kanak - kanak seringgit je. Jom kita lihat beberapa keping gambar di kawasan tersebut.

 Pelantar untuk bermandi

 Ada restornan disediakan


Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

53 comments:

azam said...

jernihnya air laut

seronoknya

Tentang Kita said...

last lini mandi kat pantai irama, kota bharu kelantan..airnya sejuk sgt tp org ramai betul

Lulu Caldina said...

tempat ni bukan pulau kan? cantik

Syafiq Ahadin said...

di ranau sangat sejuk!! hehe! :)

Yatie Awang said...

bestnya...bilalah akak boleh sampai kat situ

tolong mandi untuk akak sekalilah ek hehehe

Pen Biru said...

bestnya..malangnya sy tak reti berenang..heheheh

Dylla Abas said...

jernihnya air kat kawasan ni..wahhh,menarik sungguh!!

CikGu Ma said...

bestnyerrr...tapi serik mandi laut...berkayak baru ni dah telan air masin..heheh

masz86 said...

best nye... nak mandi p x pandai berenang huhuhuhu...

Zul Fattah said...

lama x mandi kat laut .. huhu.. mesti bestkan..

khairul said...

jernih nya ayaq

Santri T.P.I.N.I said...

wah...bestnya mandi dekat sini kancil...memang seronok!! untung kancil yer...

cinnamon.com said...

cantik panoramanya..

coklatberapi said...

wahhh seronoknya..bila la dapat pergi ni;))

3no gr33ny said...

memang hamba tak nafikan..dalam cerita duyung tu teramatlah hamba kagum dengan kecantikan tempat tu..sekarang sudah pon terjawab di mana tempatnya..

terima kasih En.Kancil

ShahzCudin said...

seronok je tgk..
jernih air dia..
thanks to jimmy and orix sbb kutip smpah kt situ..haha

Aisy Nasiha said...

mesti kancil bangga kan ada kampung cantik mcm ni.... kena balik selalu, dpt tenangkan jiwa kacau..

maszull said...

assalamualaikum kancil...wah bestnya tempat ni rasa mcm nak pi jer ke sana menikmati pemandangan yg indah tu...:)

Panggil Aku Han said...

bestnya..cantik je tempat tu..:)

ijA said...

jauh gakk

Anonymous said...

nice...tapi sya xtwu bnyk info tentang kg tampi-tampi.....saya arap kancil bleh share sedikit tentang kg tampi-tampi dgn sy coz sy ditugaskan untuk membuat 1 tugasan iaitu aktiviti untuk komuniti di sabah/sarawak...saya ingin bertanya beberapa soalan???????

1.etnik yg menghuni di kg tampi2
serta jumlah penduduk
2.jarak perjalan dari tawau
3.kemudahan yang disediakan
4.cara komunikasi.adakah mereka menggunakan bahasa melayu @ dialek sendiri
5.adakah rumah2 penduduk dibina di atas air??? sekiranya ya,bagaimana kedudukannya adakah sekelompok @ satu-satu...
6.adakah penduduk masih mengamalkan tradisi lama iaitu mengikut nenek moyang dan kurang pendedahan dgn dunia luar??

saya harap kancil dapat menberi jawapan kepada saya dengan secepat mungkin...tq :)

QueeN TerataI said...

isk.. teringin sungguh nak ke semporna ni...

Eera Shera said...

cantik..kalo sy pi amek gamba je la..tak pandai berenang..haha

Adylia Qarissa said...

airnya cantik sangat

Kancil 8349 said...

Azam :

hehehe...nie sebahagian kawasan di semporna...ada tempat lain lagi...

Kancil 8349 said...

Tentang Kita :

tempat nie pun ramai orang cuma gambar nie Kancil ambil masa bukan cuti panjang...

Kancil 8349 said...

Lulu :

bukan...ndak jauh dari Pekan Semporna...berdekatan dengan Kawasan Bukit Tengkorak

Kancil 8349 said...

Syafiq :

Ranau memang ndak dinafikan kesejukkannya

Kancil 8349 said...

Yatie :

belum ada rezeki lagi tu..ndak mengapa...Kancil boleh buat

Kancil 8349 said...

Pen Biru :

ndak mengapa....ada pelampung dan jaket keselamatan disediakan

Kancil 8349 said...

Dylla Abas :

memang jernih...sebab tu ndak takut berenang...hehehe...boleh nampak dasarnya

Kancil 8349 said...

Cikgu Ma :

jangan serik sebab kita dikelilingi air laut...

Kancil 8349 said...

Masz86 :

ndak mengapa ada pelampung disediakan

Kancil 8349 said...

Zul Fattah :

jomlah datang ke sini...

Kancil 8349 said...

Khairul :

best dapat tengok dasar laut...

Kancil 8349 said...

Santri :

terima kasih....kat Sabah banyak tempat lagi...hehehhe

Kancil 8349 said...

Cinnamon.com :

betul tu...memang cantik...

Kancil 8349 said...

Coklatberapi :

ada rezeki kamu akan datang ke sini gak...kena pasang impin kalau macam tu

Kancil 8349 said...

3no gr33ny :

terima kasih kembali...penggambaran tu berlaku di dua tempat...rumah si Jimmy tu di Pulau Omadal...

Kancil 8349 said...

ShahzCudin :

hehehe...pengaruh mereka menyebabkan tempat tu bersih

Kancil 8349 said...

Aisy Nasiha :

terima kasih...betul tu...dapat tenangkan jiwa

Kancil 8349 said...

Maszull :

Waalaikumsalam mama,

jomlah datang ke sini mama...

Kancil 8349 said...

Panggil Aku Han :

hehehe...ada banyak lagi...

Kancil 8349 said...

ija :

ndak jauh pun...kena menyeberangi laut china selatan je...hehehe

Kancil 8349 said...

Anonymous :

Kancil akan buat entri sal nie.....

Kancil 8349 said...

Queen :

jomlah datang ke sini...Kancil boleh jadi pemandu pelancong

Kancil 8349 said...

Eera :

boleh mandi....guna pelampung...airnya ndak dalam pun...paras dada...kalau surut...kalau dah air pasang...dekat dengan jambatan

Kancil 8349 said...

Adylia :

yup...jomlah datang ke sini

Run Away said...

wah.....best nyer...

Kancil 8349 said...

Run Away :

jomlah datang ke sini

Haruddaini Halim said...

ada contack no. holiday resort kg tampi-tampi tak?

Kancil 8349 said...

Haruddaini Halim :

ndak ada...minta maaf

janny said...

salam
bole x saya dapatkan contact number ketua kampung or orang yg boleh dihubungi untuk buat program anak angkat ni kg tampi-tampi ini??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...