Rakan Blogger

Friday, November 18, 2011

Cuti Bermula dan Lawatan LASABELA Ke Kota Kinabalu

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia ke blog Kancil 8349.

Hari ini merupakan hari terakhir persekolahan bagi kebanyakan sekolah di Malaysia. Dan banyak aktiviti akhir tahun dilaksanakan oleh beberapa pihak sekolah. Ini termasuk dengan sekolah Kancil. Semalam, majlis konvokesyen UPSR telah dilaksanakan dengan jayanya. Bermula pada pukul 7.30 malam dan berakhir pada 9.30 malam. 

Semalam juga, program LASABELA ke Kota Kinabalu telah dirasmikan oleh tetamu hormat yang telah dijemput. Seramai 33 orang murid dan 9 orang guru pengiring yang menyertai program tersebut. Kancil merupakan salah seorang guru pengiring untuk menjaga keselamatan murid - murid sepanjang program LASABELA tersebut.

Antara tempat - tempat yang bakal dilawati adalah Muzium Negeri, Zoo Lok Kawi, Universiti Malaysia Sabah, Bahagian Teknologi Pendidikan dan banyak lagi. Program ini akan bermula pada hari Sabtu dan berakhir pada hari Selasa. Tujuan program ini untuk memberi peluang kepada murid - murid Tahun 6 miskin untuk menimba ilmu dan menjadi pemangkin untuk mereka berjaya.

Nampaknya, blog Kancil akan sunyi bermula pada hari esok hinggalah hari Selasa. Hari Rabu nanti, barulah Kancil akan aktif semula. Disempatan ini Kancil ingin mengucapkan TAHNIAH kepada semua murid di seluruh Malaysia yang mendapat keputusan lulus dalam Peperiksaan UPSR dan Selamat Bercuti.

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

64 comments:

cinnamon.com said...

selamat bercuti..

Zul Fattah said...

xpe, cikgu bercuti itu satu riadah kan? haha, take ur time

Kathy Tuah said...

selamat bercuti..

3no gr33ny said...

seronoknye aktiviti sekolah Cikgu Kancil...jrg skolah rendah ada majlis konvokesyen tau.

Dylla Abas said...

best nya ada program masa cuti sekolah.ni yg rasa nak masuk sekolah balik ni..hehe

CIK MIN - MIN said...

selamat bercuti cikgu..

YNA said...

selamat bercuti cikgu :)

Aien Not Alien said...

LASABELA dah bermula...yeahhh...

selamat bercuti.. ^_^"

Nafisah Ruslan said...

salah satu kejayaan anak murid adalah kerana gurunya yang tak putus2 untuk mengajar :)

aimie amalina said...

LASABELA ye cikgu!
hehehe
zoo lok kawi tu mang dekat dh dengan umah sy ni cikgu
hehehe

selamat brcuti!=]

saffiya_aleesya @ echa said...

slmt bercuti..tp jgn cikgu yg terlebih excited dr murid2 dh ler hehehe

remyhazza said...

slmt bercuti kancil......
best jugak pi education vacation nie...
dapat info....

remyhazza said...

selamat bercuti kancil.....

QueeN TerataI said...

selamat bercuti cikgu.. semoga selamat perjalanan pergi dan pulang.. semoga semuanya berjalan dgn lancar.

ShahzCudin said...

konvokesyen UPSR tu untuk semua tahun 6 atau yg cemerlang dlm UPSR?

menarik program ni..byk ilmu n pengalaman yg murid ni bleh dpt nt..

selamat bercuti cikgu kancil..

khairul said...

best nya cuti panjang kancil !

Tentang Kita said...

selamat bercuti kancil...jaga keselamatn semasa riadah skang nie musin ujan..jaga kesihatan

Santri T.P.I.N.I said...

selamat bercuti cikgu... time to rest!

Citra NaniZam said...

wah bestnya.. selamat bercuti cikgu!

Run Away said...

selamat bercuti ya,,,;d

Syafiq Ahadin said...

Selamat bercuti!!!! Hehehehhe! :)

Eera Shera said...

syoknye pi jalan2..enjoy ye kancil

Citra NaniZam said...

Cikgu kancil dan kawan2

Minta kawan2 support saya ya dengan tekan button like, tweet dan google+1 dan tinggalkan komen sekali.. jasa kalian amat2 dihargai..

http://citrananizam.blogspot.com/2011/11/gadget-impianku-adalah-samsung-galaxy.html

CikGu Ma said...

selamat bercuti cikgu...

DianaAzis said...

Wah bestnya..dah mula cuti sekolah..selamat bercuti kancil :)

khairul said...

Kereta Batman siap dah .http://gilamodified.blogspot.com/2011/11/batman-is-coming-to-town-part-2.html

Yatie Awang said...

selamat bercuti....

Niena Pengembara Ilahi said...

slmat brcuti best jugak jdi cikgu leh cuti lama2 :D

Niena Pengembara Ilahi said...

slmat brcuti best jugak jdi cikgu leh cuti lama2 :D

khairul said...

Bergambar dgn SEARCH .http://gilamodified.blogspot.com/2011/11/akuisteriku-dan-search.html

Adylia Qarissa said...

selamat bercuti :)

budak kacamata said...

bestnyer dh bercuti..nanti jgn lpe upload gamba2 kat sane ..huhu

azam said...

wah...cuit sekolah ..seronoklah melawat dan bersiar² ye

maszull said...

assalamualaikum kancil...wah bercuti dah yer....selamat bercuti cikgu...:)

Kancil 8349 said...

Cinnamon.com :

terima kasih....cuti sambil bekerja juga nie..hehehe

Kancil 8349 said...

Zul Fattah :

terima kasih...betul tu....

Kancil 8349 said...

Kathy Tuah :

terima kasih...

Kancil 8349 said...

3no gr33ny :

betul tu....Kancil pun terkejut...namun ia merupakan penghargaan kepada murid - murid yang berjaya 5 A

Kancil 8349 said...

Dylla Abas :

hehehe...jomlah masuk sekolah lagi

Kancil 8349 said...

Cik Min Min :

terima kasih...

Kancil 8349 said...

YNA :

terima kasih....

Kancil 8349 said...

Aien Not Alien :

terima kasih...program yang paling seronok

Kancil 8349 said...

Nafisah :

betul tu...

Kancil 8349 said...

Aimie :

Eya ke...sayangnya Kancil terikat dengan program lawatan tersebut...kalau ada masa lapang boleh kita jumpa

Kancil 8349 said...

Saffiya :

terima kasih....hehehe...murid lebih seronok sebenarnya...guru hanya menjalankan tanggungjawab je

Kancil 8349 said...

Remyhazza :

terima kasih...

Kancil 8349 said...

Queen :

terima kasih...alhamdulillah perjalanan kami okay...

Kancil 8349 said...

ShahzCudin :

yup untuk mereka semua....

Kancil 8349 said...

khairul :

cuti tapi berkerja gak...

Kancil 8349 said...

Tentang Kita :

terima kasih di atas peringatan kamu tu...

Kancil 8349 said...

Santri :

terima kasih...betul tu...time untuk memperbaiki kesalahan dalam tahun nie...

Kancil 8349 said...

Citra Nanizam :

terima kasih....

Kancil 8349 said...

Run Away :

terima kasih...

Kancil 8349 said...

Syafiq :

hehehe...terima kasih

Kancil 8349 said...

Eera :

seronok kalau bawa diri sendiri...nie kena bawa anak orang...huhuhu

Kancil 8349 said...

Citra :

boleh bah...ndak susah juga tu...

Kancil 8349 said...

Cikgu Ma :

bukan bercuti juga ke...terima kasih

Kancil 8349 said...

DianaAzis :

terima kasih....

Kancil 8349 said...

Yatie Awang :

terima kasih

Kancil 8349 said...

Niena :

terima kasih...cuti pun kena hadir kursus nie

Kancil 8349 said...

Adylia Qarissa :

terima kasih

Kancil 8349 said...

Budak Kacamata :

boleh...nanti kancil akan upload

Kancil 8349 said...

Azam :

memang berseronok...cuma bimbang sangat sebab bawa anak orang

Kancil 8349 said...

Maszull :

Waalaikumsalam Mama,

terima kasih...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...