Rakan Blogger

Wednesday, November 9, 2011

Wordless Wednesday # 15

Assalamualaikum dan salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia ke blog Kancil 8349.


Terima kasih kerana sudi singgah dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

p/s : sumber gambar daripada FB Selangor Darul Ehsan

60 comments:

QueeN TerataI said...

tula.. queen mmg x berapa suka jika org menggunakan ayat2 suci al-Quran sbg ring tone. Psl nama MOHD tu that y skrg bila daftar nama anak yg ada Muhammad kena tulis full x boleh lg guna MOHD...

Ungu Violet said...

yep...lagi2 la kalau tepon kita berbunyi kat tandas...huhu

cinnamon.com said...

setuju dgn queen/anak saya nama Muhammad,panggil pun nama penuh/maksudnya Yangg Terpuji..ring tone..ayat2 suci,mmg tak patut..!!!

remyhazza said...

setuju benar ngan pendapat diatas....
kalimah sunyi harus dijunjung...
dibaca dan difahami....
bukan buat ringtones....

ciK LyndaWawa said...

betol..setuju...seolah2 ayat suci tu dimain2kan......kan..

Kathy Tuah said...

setuju sbb ayat al-quran mana leh nak dibuat rig tones..

CikGu Ma said...

dah lama ustaz2 tak benarkan pakai ringtone ayat quran..x salah tapi mcm mana kalo bunyi dalam tandas?

Woofer Storm said...

terima kasih atas info..pernah baca,tapi tak salah baca benda yang baik..

follow sni..567 no cantik meh^^

budak kacamata said...

thanks 4 sharing..ramai yg xtw pasal nie..kdg2 nk tgor segan sbb kiter nie ilmu xsbrape..sbb kebanyakan org yg gua ringtone ayt quran nie org2 yg tggi ilmu agama berbanding kiter..bile dh expose cmnie,xla segan sgt nk tgor..sbb dh termaktub haram..

- LIANA ASIF - said...

thanks for sharing... sy pun baru tau maksud tntg mecca n mohd 2...
nasib bek adik2 sy abah letak penuh muhammad...
sy pun x stuju ring tone guna ayat2 al-quran....

Adylia Qarissa said...

terima kasih kancil...

sharing is caring..

salam aidiladha..

Tentang Kita said...

thanks ya kancil...sharing is caring...goodjob

Fiqas said...

saya pun tak brp berkenan sgt kalau ringtone pki ayat quran tu.. tak sesuai...

aimaniman said...

tq share benda ni akak br tau... bagus la info macam ni..

maszull said...

assalamualaikum kancil...mekacih kongsi info ini...:)

khairul said...

sy pon hairan..kenapa hal2 sebegini tidak di ajar di sekolah ?

3no gr33ny said...

kalo letak surah pendek macam surah an-Nas ke...xboleh ek??

ustaz hamba pernah bercerita..beliau tersesat di perkampungan bunian dan surah Al-Quran yang selamatkannya bila mesej masuk...

kak zmah said...

Guna biar bertepatan lokasinya.

YNA said...

yna pernah dgr ustaz btau pasal nie :)

ShahzCudin said...

nama dlm surat beranak mohd.. T_T

Citra NaniZam said...

tq cikgu atas info ni... mohon share yer

Yumida said...

entry yg bgs di kongsi bersama...tq ya..baru tahu

era kecik said...

er, tak sangka.. ish3 dasyat tu..

Aien Not Alien said...

adik2 saya ejaan Muhammad... :)

aimie amalina said...

waaaa
banyak tawu nihhh
maceh cekgu kancil! =]

Run Away said...

betul tu cikgu.....nice sharing...;d

cik pika said...

thnx 4 da info

Niena Pengembara Ilahi said...

thanks cikgu :D

dhiera said...

yang pertama memang dah tahu..
tapi yg lain baru tahu. thanx kancil!

iMBobo said...

betul juga tu, thanks for the info kancil..

Kancil 8349 said...

Queen :

Kancil sokong tu...tapi ada dikalangan kita nie ndak taw...so dengan ada maklumat nie kita dapat menyedarkan mereka yang buat silap

Kancil 8349 said...

Ungu Violet :

betul tu...kena berwaspada selalu...tapi lebih elok ndak pakai langsung

Kancil 8349 said...

Cinnamon.com :

Kancil dapat tahu sal nama tu bila beri nama anak kat pendaftaran tahun 2007...dorang pesan jangan letak MOHD...ndak ada makna kata dorang...

Kancil 8349 said...

remyhazza :

semoga ada yang tersedar daripada kesilapan mereka

Kancil 8349 said...

Cik LyndaWawa :

bukan mempermainkan ayat scui cuma cara mereka tidak sesuai orang kata Sabah kata "ndak ngam"

Kancil 8349 said...

Kathy Tuah :

:)...setuju juga

Kancil 8349 said...

Cikgu Ma :

betul tu...walaupun tujuan nak orang lain dengar tapi boleh berdosa bila tempat tidak sesuai

Kancil 8349 said...

Woofer Storm :

terima kasih kerana sudi follow blog kancil 8349. betul tu...

Kancil 8349 said...

Budak Kacamata :

betul tu...kita segan sebab ilmu agama kita...bila dah tersurat...barulah kita rasa gah untuk bersuara

Kancil 8349 said...

Liana :

gembira dapat membantu

Kancil 8349 said...

Adylia :

gembira dapat membantu

Kancil 8349 said...

Tentang kita :

gembira dapat membantu...

Kancil 8349 said...

Fiqas :

dalam lama ndak muncul dalam blog Kancil...terima kasih....kancil gembira dapat membantu

Kancil 8349 said...

Ainamiman :

terima kasih....

Kancil 8349 said...

Maszull :

Waalaikumsalam mama,

terima kasih mama

Kancil 8349 said...

Khairul :

konsep pendidikan kita nie berbeza..lebih berat kepada dunia...kalau ada pun setakat pengajaran luar kelas...

Kancil 8349 said...

3no gr33ny :

tengok situasi...kalau dah masuk tandas tu..kena offkan handset..

kancil baru tahu pasal nie taw...terima kasih

Kancil 8349 said...

Kak Zmah :

betul tu...

Kancil 8349 said...

YNA :

Kancil baru pasal nie

Kancil 8349 said...

ShahzCudin :

ndak mengapa....bukan kita tahu pun...sekarang nie baru nak diubah

Kancil 8349 said...

Citra Naninzam :

terima kasih kembali....ndak mengapa...kita berkongsi ilmu

Kancil 8349 said...

Yumida :

terima kasih...gembira dapat membantu

Kancil 8349 said...

era kecik :

kancil pun baru tahu...

Kancil 8349 said...

Aien Not Alien :

Syukur...

Kancil 8349 said...

Aimie :

gembira dapat membantu

Kancil 8349 said...

Run Away :

terima kasih

Kancil 8349 said...

cik pika :

gembira dapat membantu

Kancil 8349 said...

Niena Pengembara Ilahi :

terima kasih kembali

Kancil 8349 said...

dhiera :

terima kasih kembali...

Kancil 8349 said...

imbobo :

terima kasih kembali

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...