Rakan Blogger

Tuesday, November 1, 2011

Budak Kecil Pakar Menyiasat Kes Membunuh

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia ke blog Kancil 8349.

Pada mulanya Kancil tidak minat dengan siri kartun nie. Sebab ndak faham - faham jalan ceritanya. Namun, bila beberapa kes dalam kartun tu dapat dijawab dengan mudah oleh budak kecil tu. Kancil mula minat dan tidak pernah miss melihat siri kartunnya di TV. Mampu sebenarnya  membeli DVD nya namun entah...tengok dalam tv lagi best.
Kalau ndak tengok dari mula, memang kita ndak faham jalan cerita sesuatu kes. Mahu tengok dengan teliti agar kita faham jalan penyelesaiannya. Bagi mereka yang minat pada bidang penyiasatan. Ndak salah menonton kartun nie. Sebab ia mengandungi informasi dan mudah difahami. Seperti rakan blogger kita. Jomlah kita terjah ke blog mereka dan cuba mengetahui mengapa mereka meminati kartun nie.

http://smilenajah93.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349-kartun-animasi-yang.html

http://wwwsinichiedogawa.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349-kartun-animasi-yang.html 

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.


p/s : kepada rakan - rakan blogger. Kancil ndak dapat membalas kunjungan kamu dalam masa seminggu. Busy dengan raya dan pindah rumah. Insya - Allah dah selesai, Kancil akan tetap terjah ke blog kamu.

42 comments:

saffiya_aleesya @ echa said...

suka tengok detective conan sbb seorang bdk kecik yang bijak dan boleh settlekan masalah walaupun rumit..

cinnamon.com said...

anak saya suka semua kartun,termasuk la kartun ni,saya tak ada peluang nak tgok rancangan saya..kecuali tyalah ustaz..

Tentang Kita said...

suker citer kartun sailormoon....hehehe detektif conan pun suka gak

Santri T.P.I.N.I said...

conan pun best jugak..tapi ada ceritanya yg mcm tak masuk akal jer...senang je selesaikan kes.

Syafiq Ahadin said...

saya suka dragon ball forever and ever! xda sepa yang dapat kasi kalah ke-siuk-an dragon ball.... huhu!

Eera Shera said...

conan budak bijak yg hensem!hehe..

sy pun suka gila2 cite ni

3no gr33ny said...

uruskan dulu yang mana penting..hobi berblogging ni boleh je bila2 masa lapang..

semoga segala urusan Cikgu Kancil dipermudahkan..amin =)

keri ikhwan said...

Dtctve Conan sangt best! wlupun ada aksi ngeri berdarah2, tp byk info dan pngetahuan ada dlm cite tu... kecuali jgn ambil ilmu cra utk mmbunuh tuu... :)

Zul Fattah said...

my feberet.. ada r jugak baca komik dan tengok kat tv..

PCL said...

detective conan mmg kartun best...suka gak layan dgn anak2.

Fatin Nadia said...

cer tengok gakuen alice.. serius karton tu best..^^

~~peminat num 1 derective conan.. hehe

maszull said...

assalamualaikum kancil....selamat hari raya korban n berpindah rumah yer....:)

Yumida said...

pindah umah? bez nya..hope kancil dpt sesuaikn diri d tmpt baru....kasi azan dulu tmpt baru tu

SimplySeoul said...

My cousin sejak 6 years old dapat relate dgn anime ni. I don't really like Conan, sy lebih suka Penyiasat Remaja: Hajime Kindaichi. Ntah ada org tau atau ndak. Ceritanya lebih berat. Same like Conan, cuma Conan agak simple.

3no gr33ny said...

singgah la sini..hamba ngumpatkan tuan hamba ...

http://3nogr33ny.blogspot.com/2011/11/segmen-bloglist-keri-sebarkan-walau-1.html

Yatie Awang said...

baca entri ni pun akak dah tahu citer apa, inilah citer karton yang akak paling suka hahahah

Run Away said...

conan best..dari sekolah rendah dah tgk...;d

Santri T.P.I.N.I said...

shinichi kudo a.k.a conan...

Aien Not Alien said...

saya suka..cara nak selesaikan kes tu, ikut situasi berbeza2..tu yang jadi menarik... ^_^"

aimie amalina said...

conan!
mang beshhhh =]

maszull said...

assalamualaikum kancil...mmg best cite conan ni budak kecil menyiasatkn...:)

Kancil 8349 said...

Echa :

badan dia je kecil tapi pemikiran dia macam orang dewasa....tapi memang best tengok ceritanya

Kancil 8349 said...

Cinnamon.com :

hehehe....kena beli satu tv lagi kalau macam tu

Kancil 8349 said...

Tentang kita :

hehehe....dengan kuasa bulan akan menghukummu...hehehe

Kancil 8349 said...

Santri :

hehehe...biasalah cerita...untuk menarik minat penonton...kalau susah sangat nanti ada yang ndak berminat..

Kancil 8349 said...

Syafiq :

mungkin impian kamu nak jadi goku ke...hehehe

Kancil 8349 said...

Eera Shera :

betul tu...hehehe...

Kancil 8349 said...

3no gr33ny :

terima kasih...insya - Allah

Kancil 8349 said...

keri ikhwan :

hehehe...betul tu...ada maklumat yang kita tidak tahu kat situ...namun ia memang berguna

Kancil 8349 said...

Zul Fattah :

Kancil suka lagi tengok kat tv...hehehe

Kancil 8349 said...

PCL :

betul tu...boleh ajar anak2 jadi detective conan

Kancil 8349 said...

Fatin Nadia :

mesti ada koleksi buku2 nya nie

Kancil 8349 said...

Maszull :

Waalaikumsalam mama,

selamat hari raya untuk mama sekeluarga

Kancil 8349 said...

Yumida :

terima kasih....

Kancil 8349 said...

Simply Seoul :

hehehe...conan kartun untuk kanak2 riang...seperti kami...hehehehe...kancil tahu tu kartun...tapi belum berpeluang untuk melihat

Kancil 8349 said...

3no gr33ny :

terima kasih...

Kancil 8349 said...

Yatie Awang :

hehehe....betul tu...terima kasih

Kancil 8349 said...

Run Away :

memang best....

Kancil 8349 said...

Santri :

betul tu...ada maksud tertentu nama nya tu kan

Kancil 8349 said...

Aien Not Alien :


betul tu...

Kancil 8349 said...

Aimie Amalina :

memang best....eya....

Kancil 8349 said...

Maszull :

Waalaikumsalam mama,

betul tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...