Rakan Blogger

Tuesday, June 19, 2012

Contest Nando's Minggu 1 : "We Grill Champions"

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia yang sudi singgah ke blog Kancil 8349.

Sebelum pergi ke sekolah, Kancil nak ikut serta satu contest. Agak mencabar tapi seronok sebenarnya. Walaupun ia memakan masa yang agak lama untuk dihasilkan. Hehehe...apapun, Kancil telah diajak oleh rakan blogger ini untuk menyertai contest pertama beliau yang mana  contest ini berlansung 4 minggu. Setiap minggu ada tugasan baru diberikan. 

Dalam minggu yang pertama nie, beliau minta kita buat satu rangkap pantun berdasarkan video clip dalam entri beliau. Tidak pun wajib ada perkataan Nando's, Macho Kai  dan Harry Kok. Kalau berminat jomlah menyertai contest pertama beliau. Mana taw nasib korang menang. Jom ke blog beliau 

http://belogella.blogspot.com/2012/06/contest-nandos-minggu-1-we-grill.html

Nie syarat - syarat yang diminta :

1) Segala keputusan adalah muktamad. Sebarang perubahan tertakluk kepada pihak penganjur.
 
2) Pantun mestilah 4 kerat dan mempunyai jeda yang sama dibelakangnya contohnya gini:
 
   Satu dua Macho Kai berlari
   Manakan sama  Harry Kok idaman
   Tiga empat kedai ku mencari
   Akhirnya Nando's jadi pilihan
3) Tarikh tutup untuk Contest Nandos Minggu 1 : "We Grill Champions" adalah 22 June 2012 Jam 6 ptg.
 
4) Tinggalkan komen anda di bawah entri ini beserta Nama penuh, Email, URL blog & Twitter handle. *Saya akan publishkan semua komen selepas tarikh tutup*
 
5) Setiap seorang hanya boleh tinggalkan satu komen sahaja, jika terlebih saya akan pilih jawapan yang pertama disubmit sahaja mengikut waktu dihantar.
 
6) Hadiahnya adalah berupa 1 x Nando's Peri Platter (for 4pax) bernilai Rm62.
 
Nie adalah pantun daripada Kancil. Harap jangan tergelak ;
Macho Kai datang dari Jak,
Harry Kok  orang pertama,
Kancil pantang kalau diajak,
Contest Nando's pilihan utama.
 
Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349

33 comments:

Aisy Nasiha said...

Kalau cgu menang ni, saya nk tumpang makan ye...hehe

Aisy Nasiha said...

kalau cgu menang ni,saya tumpang makan sekali ye.....hehe

Eera Shera said...

gud luck kancil. menarik contest ni tp nk join takut x boleh nk bg komitmen sbb besambung kn

Adylia Qarissa said...

terbaik la pantun kancil ;p

Cik Asma BLuppy said...

gud luck!!

Remy hazza said...

pandai kancil berpantun....
harap2 menjadi pilihan nanti.....

ellaNadj said...

Tenkiu kancil tolong promote >.<

Nanti jangan lupa tinggalkan pantun kancil yg atas tu sekali dgn Nama penuh, Email, URL blog & Twitter handle di belogella.blogspot.com under entri contest tu okay..


p/s: setiap minggu akan ada seorang pemenang sebab ni bukan contest bersambung ^.^

QueeN TerataI said...

alamak! Queen x bijak sgt nk pantun-pantun ni.. mmg failed! hehee selamat berjaya kancil

fairus said...

SEMOGA BERJAYA BRO..

maszull said...

assalamualaikum kancil...selamat berjaya yer...:)

baguznet said...

semoga berjaya, cikgu!

mesti sedapkan Nando's Peri Platter tu :D

dwaty said...

wah cam bestla...

cinnamon.com said...

macam mana nak pantun ni kurang ariflah kancil..ajar boleh tak?

Masz Sidek said...

good luck kancil... :D

Cik Jannah said...

fuhhh mantap lah kancil berpantun.
gud luck kancil!

ஜ miss klanika ஜ said...

Macho Kai di luar pagar,
panggil Harry Kok tolong tengokkan,
sy budak baru belajar,
contest nando's jd pertaruhan .


kalo mcmnie pnya pantun agak2 lulus ark ?

teratak hati said...

Jak tu ape kancil?hehe..semoga brjya

teratak hati said...

Jak tu ape kancil?? Semoga brjya..

Kancil 8349 said...

Aisy :

Insyal Allah...terima kasih

Kancil 8349 said...

Eera :

terima kasih...cuba dulu...bukan susah pun

Kancil 8349 said...

Adylia :

terima kasih

Kancil 8349 said...

Cik Asma :

terima kasih

Kancil 8349 said...

Remy :

terima kasih...amin

Kancil 8349 said...

ella :

terima kasih kembali...hehehe...segan plak Kancil...ndak apalah kancil datang menyokong je

Kancil 8349 said...

fairus :

terima kasih

Kancil 8349 said...

Maszull :

Waalaikumsalam mama, terima kasih

Kancil 8349 said...

baguznet :

terima kasih

Kancil 8349 said...

dwaty :

terima kasih

Kancil 8349 said...

cinnamon.com :

kancil pun kurang arif sebenarnya...tapi menurut rakan mesti lebih lapan suku kata, dua baris atas adalah pembayang dan dua baris bawah adalah maksud

Kancil 8349 said...

Masz :

terima kasih

Kancil 8349 said...

Cik Jannah :

terima kasih

Kancil 8349 said...

Miss :

kan senang je...jomlah ikut

Kancil 8349 said...

teratak hati :

terima kasih...Jak merupakan salah satu daerah di Indonesia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...