Rakan Blogger

Tuesday, June 12, 2012

Ke Mana Cuti Dua Minggu?

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia yang sudi singgah ke blog Kancil 8349.

Bila cuti nie, ramai sudah merancang awal - awal mahu ke mana. Seperti Kancil juga ingin ke Labuan. Namun hajat tidak kesampaian disebabkan masalah yang tidak dapat dielakkan. Pening kepala dan sakit hati namun itulah dugaan dan derita yang perlu Kancil sekeluarga lalui. Hehehe....derita ndak dapat ke mana - mana sebenarnya.

Sepanjang dua minggu nie, blog pun cuti. Cuti disebabkan tiada idea untuk dikongsikan. Sebenarnya, ada satu perkara yang menganggu Kancil dalam dua minggu nie. Bila dah cuti bertambahlah derita ditanggung. Isteri selalu berpesan, bersabar. Hehehe...betul tu. Kena bersabar.

Bersabar mengawal kewangan keluarga. Disebabkan itu Kancil sekeluarga ndak ke mana - mana kerana mengawal kewangan untuk masuk ke rumah baharu. Dalam masa yang sama, kami mencari sumber kewangan yang lain untuk menambahkan pendapatan keluarga. Hehehe...tulah kisahnya.

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.


30 comments:

farnas said...

salam cikgu...jom ke blog saya n sudikanlah mjadi follower.saya dah follow

Kazman / Sue said...

kami jenjalan penang...

Citra NaniZam said...

selamat pagi cikgu.. lama tak singgah sini.. citra bawa anak2 jalan2 ke Putrajaya naik cruise dan water park Bukit Gambang di Pahang..

maszull said...

assalamualaikum kancil...betul tu kalaukewangan kita x mengizinkan lebih baik x payah bercuti ke mana2 kan...

InsyaAllah bila dah settel semuanya bolehlah bercuti nanti...:)

man said...

silalah datang ke pahang..bnyk tempat menarik2...heheheehh

Masz Sidek said...

nak masuk rumah baru memang memerlukan byk wang dan perlu berjimat...
tak apalah bila semua dah selesai...
kancil pergilah bercuti bersama keluarga... rehatkan diri... :)

Nurul ain said...

jom ke johor... :)

fairus said...

DAH BETULLAH TU CARA KAU UMM.. KALAU TAPKDE DUIT TAKYAH NAK BERCUTI.. ALA, BUKAN MATIPUN KALAU TIDAK KELUAR BERCUTI.. DAHULUKAN YANG MANA PENTING..

eintan nurfuzie said...

lama bercuti
jom join sini
http://www.nurfuzie.com/2012/06/pencarian-cik-en-dan-blog-entry-kita.html

QueeN TerataI said...

salam kancil.. betul tu nak masuk rumah baru mmg memerlukan kewangan yg agak besar.. mmg perlu buat persediaan dr awal

etuza said...

ada jg bercuti kat kundasang ranau dan di karambunai resort KK. best juga bersama anak2

alin said...

setiap saat bersama keluarga lebih berharga =)

alin said...
This comment has been removed by the author.
alin said...
This comment has been removed by the author.
Remy hazza said...

masa cuti yg panjang....
masa utk keluarga.......
semoga kancil berbahagia selalu......

Kancil 8349 said...

Farnas :

terima kasih menjemput..insya Allah Kancil akan datang terjah

Kancil 8349 said...

Kazman :

bestnya...jeles kancil ...hehehe

Kancil 8349 said...

Citra Nanizam :

bestnya...ndak mengapa...biasalah Kancil pun dah lama menyepi

Kancil 8349 said...

Maszull :

Waalaikumsalam mama...betul tu...kena tahan hati je nie mama

Kancil 8349 said...

Man :

insya Allah...akan ke sana juga tu

Kancil 8349 said...

Masz Sidek :

betul tu..kena tunggu akhir tahun nie

Kancil 8349 said...

Nurul Ain :

insya Allah...best tu Johor...

Kancil 8349 said...

Fairus :

terima kasih geng...kau juga yang faham nie

Kancil 8349 said...

eintan nurfuzie :

terima kasih...akan terjah

Kancil 8349 said...

Queen :

salam...tulah buat perancangan

Kancil 8349 said...

etuza :

hehehe...tulah impian mahu ke sana

Kancil 8349 said...

Alin :

betul tu

Kancil 8349 said...

Remy hazza :

terima kasih

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

besnyer cuti sekolah (^___^)

Kancil 8349 said...

eeiyss :

memang best kalau berjalan2...kancil ndak dapat berjalan2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...