Rakan Blogger

Sunday, June 12, 2011

Hari Terakhir Cuti Semester Satu 2011

Hari ini merupakan hari terakhir untuk cuti semester satu bagi tahun 2011. Selama 2 minggu bercuti. Selama itu juga kerja dan tekanan di sekolah di letak belakang untuk memberi tumpuan kepada keluarga dan rehat. Bermula juga esok, semua warga pendidik kembali ke sekolah menemui anak didik mereka begitu juga anak didik mereka menemui warga pendidik mereka.

Lama juga berehat. Banyak juga kejadian dan perkara yang menarik berlaku sepanjang 2 minggu. Lebih - lebih menghadirkan diri ke majlis perkahwinan rakan - rakan. Bersantai dengan keluarga dan banyak lagi. Namun, masa sudah pun berlaku dan begitu sekejap sahaja ku rasa. Seperti pejam celik pejam celik mata je.

Esok, bermula kembali mengajar anak - anak bangsa. Yang tentunya masih ingin bercuti. Kalau boleh tidak mahu datang ke sekolah. Seronok lagi bercuti. Lain pula kalau yang merindui rakan - rakan dan guru - gurunya. Yang pastinya esoklah hari yang dinanti - nantikan oleh mereka. Esok jugalah, ada yang menjadi terlupa dan tidak biasa. 2 minggu buat rasa selesa dan bermula esok akan membuat kelam kabut.

Apapun, saya ingin mengucapkan selamat kembali bertugas kepada semua warga pendidik dan selamat kembali ke sekolah untuk anak - anak didik di seluruh Malaysia. Pendidikan kamu menjamin masa depan negara. Tanpa pendidikan dan ilmu di dada, kamu seperti manusia yang buta di siang hari...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...