Rakan Blogger

Sunday, June 12, 2011

Perlawanan Akhir Piala FA : Kelantan Dan Terengganu

 
Semalam, dua pasukan negari Timur beraksi bagi merebut Piala FA iaitu Negeri Kelantan dan Terengganu di Stadium Nasional Bukit Jalil. Sememangnya saya kurang berminat untuk menyaksikan semuanya. Hanya pada masa - masa tertentu terutamanya masa menjaringkan gol. Perlawanan tersebut bermula pada pukul 9 malam semalam. Tetapi saya menyaksinya pada minit - minit terakhir perlawanan. Iaitu minit ke 88 perlawanan tersebut. 
 
Pada mulanya, negeri Kelantan mendahului negeri Terengganu dengan jaringan 1 - 0. Sehinggalah masa kecederaan, negeri Terengganu bangkit untuk menyamakan kedudukan pada minit 90. Itu pun kesilapan pemain pertahanan Kelantan apabila menanduk bola ke gawang sendiri. Semacam dia cuba mengeluarkan bola tetapi tertanduk masuk gawang sendiri. Pada masa nie, isteri saya juga turut menonton perlawanan tersebut. Tidak sangka dia pun minat menyaksikan perlawanan tersebut.
 
So masa dilanjutkan ke masa tambahan. Ketika masa tambahan inilah, Pasukan Penyu mengasak kuat kubu pertahanan The Red Warriors. Akhirnya, pertahanan mereka goyang disebabkan oleh pemain gantian Ahmad Nordin Alias. Beliau muncul menjadi wira skuad Penyu apabilan menjaringkan gol kemenangan pada minit ke 109 masa tambahan.
 
Apapun tahniah buat Skuad Penyu kerana berjaya menjulang Piala FA buat kali kedua. 
 
Majulah sukan untuk negara.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...