Rakan Blogger

Monday, June 27, 2011

Hijau Daun ( Suara Ku Berharap)

Jom kita mendengar lagu nie....best gila....Saya kenal lagu nie masa saya di maktab perguruan Batu Pahat. Saya berjauhan dengan isteri dan anak - anak saya. Saya di Batu Pahat dan mereka di Tawau, Sabah. Sebenarnya ada  seorang junior saya yang kenalkan lagu nie kepada saya. Dia minat lagu nie. Saya pun join sekali minat juga kat lagu nie...dan memang best habis.

Sebelum nie saya suka menyanyi lagu Kumpulan Krispatih, Bila Rasaku Rasamu. Lagu untuk mengingatkan saya kepada keluarga saya. Walaupun ada diantara rakan saya bosan kerana saya selalu menyanyi lagu yang sama tapi saya tidak kisah sebab kita dah minat kat lagu tu. Suatu hari, saya berchatting dengan junior saya mengenai lagu yang kami sama - sama suka.

So, dia cadangkan lagu nie. Pada mulanya saya tidak faham...biasalah kalau benda yang mula...susah nak kenal. Dan saya mengulangi lagu nie banyak kali, saya mula jatuh cinta kepada lagu nie. Malah saya selalu menyanyikannya di dalam bilik asrama saya. Kali nie member sebilik  merasa hairan. Katanya lain sudah lagunya...dan saya tidak sangka juga dia minat kat lagu tersebut.

Setiba di Sabah, saya nyanyikan lagu ini dihadapan isteri saya tanpa iringan muzik. Isteri saya menyukainya. Tertanya - tanya beliau. Bila saya dengarkan dia original lagu nie. Dia pun suka. Sehingga kini, ada sahaja majlis perkahwinan, saya akan menyanyikan lagu nie. Lagu khas untuk isteri saya. 

Buat junior saya...terima kasih kerana kenalkan lagu nie kepada saya. Sayangnya kita terputus hubungan, namun saya tidak akan melupakan semunya. Terima kasih lagi kerana banyak membantu saya semasa di maktab...

4 comments:

niena shopping2u said...

lgu ni mmg sy suke :)

Ums Niza said...

niena : saya pun suka...hehehe

maszull said...

assalamualaikum kancil...so sweetnya...:)

Kancil 8349 said...

Maszull :

terima kasih mama...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...