Rakan Blogger

Friday, April 6, 2012

Bercuti Di Pulau Mabul Atau Di Rumah

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia yang sudi singgah ke blog Kancil 8349.

Hari nie, Sabah cuti umum sempena Good Friday. So, cuti begini ramai yang mengambil peluang untuk kembali ke kampung halaman dan ada juga yang melancong atau berkelah. Semalam juga, Kancil dijemput oleh sepupu Kancil untuk bermalam di Pulau Mabul. Serba salah untuk Kancil menyertainya. Mahu atau tidak je pergi. Bayaran pun hanya RM 30.00 je.

Dijangka akan bermalam di sana tetapi hanya perempuan je tidur di bilik hotel manakala semua lelaki tidur di atas bot. Dah lama tidak tidur di atas bot nie. Dan dah lama juga tidak pergi Pulau Mabul. Kali terakhir pergi tahun 1993. Masa tu mahu naik ke tingkatan 1. Tu pun ikut dengan sepupu yang sama mengajak Kancil semalam.

Yang menjadi masalah kecil kepada Kancil ialah malam nie ada permainan badminton bersama  rakan Gen2Merah dan C' Ayob. Kedua, hanya Kancil seorang je pergi. Isteri dan anak - anak ndak mahu ikut. MInta pandangan rakan - rakan blogger...

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

43 comments:

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

is xpernah pegi pulau mabul... macam bes je bunyinyer...

:: Mrs.Eady :: said...

Seriuss....teringin nak pegi Mabul Island...sane pakej murah tak??

QueeN TerataI said...

Pulau mabullllll!!! Queen mmg teringin sgt nk ke sana.. Planning nak g hujung tahun ni tp terpksa dibatalkan atas sebab2 tertentu... huhuhuhu... Sebut psl Gen2 mana agaknya cikgu sorg tu pergi yer? rasanya main badminton tu bila2 masa pun boleh kot... ngeeeee

remyhazza said...

pulau mabul ler kancil...... cantik tempat tu....
takat main badminton ...bsk lusa pun boleh......

selamat bercuti ke mabul !!!!

Rahmah Ram Ram said...

pulau mabul ....best tu!!

maszull said...

assalamualaikum kancil....wah bestnya nak pi Pulau Mabul tapi x bestnya anak2 n isteri x ikut sekali kesian nyer die org...kalau mama biarlah sekeluarga x pergi nanti bila ada masa terluang boleh pergi skali ngan family skalikan...:)

Cikgu Ma said...

pergi bercuti...kasi tau baik2 dgn gen2merah dan c'ayob, men di lain hari.,..

ShahzCudin said...

memang dilema..x tau nak ckp cmne..harap dpt wat keputusan win-win

dhiera said...

alamak, susah ni nak buat keputusan~

ala, kancil balik kampung je la~ ngeee

Aishah Jahirah said...

pulau mabul...bukan selalu pun.tp dah janji kan,tanya pendapat org yg dah kita janji n nak tinggal(family) tu.tgk apa respon diaorg..hehee

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

p/s: kancil, hari antidadah kebangsaan peringkat negeri perlis tu mang terus kebangsaan je (^____^) perlis xde daerah.... atas nama ja tapi pejabat sebelah menyebelah je (^___^)

Santri T.P.I.N.I said...

pergi pulau mabul jela cikgu... main badminton minggu depan boleh...he3

minah senget said...

MABUL .... :)

Ezad Skytech said...

wahhh...nak pergi bercuti ke Pulau Mabul ye..mesti best kan..

> tu la..dilemma..mana satu nak pergi kan..

Yumida said...

swak pon cuti...slmt bercuti
rm30..murah tu..enjoy ya

3no gr33ny said...

pada hamba mungkin ada bagusnya cuti itu bersama keluarga..itu pon jika keluarga mahu ikut sama ke pulau tu..andai tidak..tidaklah elok membatalkan janji yang dah termeteri

Bobo said...

pergi la bercuti dpt rehat minda bersama keluarga :)

eita said...

gi pulau...
macam best je....
murah plok tu...

Ckin Kembaq said...

tak penah pi lagi..hehe

Ummi_R❀salici❀us said...

p dulu, nanti bawak geng bdminton n family pulak..hehe...

Yatie Awang said...

entahlah terpulang pada kancil

Kazman / Sue said...

pilihlah mana yg terbaik...

Kancil 8349 said...

Eeiyss :

memang best pun...jomlah datang sendiri kalau mahu tahu

Kancil 8349 said...

Mrs Eady :

ndak pernah pergi sana guna syarikat pelancongan...Kancil ikut dengan pak cik Kancil ke sana

Kancil 8349 said...

Queen :

ndak mengapa ada tahun depan lagi kan...sal Gen2 Merah, sibuk katanya

Kancil 8349 said...

Remyhazza :

betul tu remy...kancil sokong

Kancil 8349 said...

Rahmah :

memang best...jomlah datang ke sini

Kancil 8349 said...

Maszull :

Waalaikumsalam mama,

tulah yang merungsingkan kepala kancil...hehehe

Kancil 8349 said...

Cikgu Ma :

betul tu...hehehe

Kancil 8349 said...

dhiera :

rugi gak kalau balik kampung...sebab semua dorang gi Pulau Mabul

Kancil 8349 said...

Aishah :

betul tu...terima kasih

Kancil 8349 said...

eeiyss :

eya ke...tapi menarik

Kancil 8349 said...

Santri :

betul tu...terima kasih

Kancil 8349 said...

Minah Senget :

betul tu

Kancil 8349 said...

Ezad :

memang best...tu yang buat pening kepala

Kancil 8349 said...

Yumida :

eya kan...sama plak...betul tu...terima kasih

Kancil 8349 said...

3no :

terima kasih di atas cadangan sahabat

Kancil 8349 said...

Bobo :

betul tu...terima kasih

Kancil 8349 said...

Eita :

hehehe...memang best pun

Kancil 8349 said...

Ckin :

ndak mengapa...ada rezeki akan datang ke sini

Kancil 8349 said...

Ummi :

betul tu...terima kasih

Kancil 8349 said...

Yatie Awang :

susah kan buat keputusan

Kancil 8349 said...

Kazman :

terima kasih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...