Rakan Blogger

Thursday, April 26, 2012

Jawapan Wordless Wednesday 35

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia yang sudi singgah ke blog Kancil 8349.


Kalau orang tengok gambar pun rata - rata sudah mengetahui rekabentuk bangunan di atas. Cuma ada yang tidak mengetahui. Mungkin mereka tidak mengetahui rekabentuk baru. Biasalah kalau sudah lama meninggalkan alam belajar nie. Hehehe...Gambar di atas tersebut merupakan sekolah pulau. Ia terletak di pinggir pantai.

Nama sekolah tersebut ialah Sekolah Kebangsaan Pulau Mabul. Guru besarnya merupakan bekas guru besar SK Batu Payong (bekas guru besar Kancil dan Gen2Merah). Kancil ndak  sempat tanya keadaan sekolah tersebut kerana datang ke sana time cuti hujung minggu. Ambil gambar je masa tu. Kawasan sekolahnya kecil namun banyak kemudahannya. Mungkin disebabkan dasar kerajaan.

Tengok je lantai sekolah tersebut. Tulah pasir pantai yang putih. Depan gambar nie merupakan pentas dan Kancil ndak pasti di mana mereka berhimpun. Yang ada tangki air nie, belakangnya merupakan rumah guru. Tu je yang Kancil dapat kongsikan. 

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

34 comments:

Adylia Qarissa said...

betul tekaan dkna semalam! :p

Eza Boom Boom said...

wah, sekolah kat pulau.. hihi. menarik!c:

khairul said...

sure berangin kena angin laut

maszull said...

assalamualaikum kancil...wah !!! sekolah kat pulau mesti bestkan berangin je..:)

:: Mrs.Eady :: said...

sYOK JUGAK GITU SEKALI SEKALA KAN...HEHEHE...


eheh..akak cari pakej nk pegi pulau mabul la....mcm best jek!

Masz Sidek said...

alhamdulillah... walaupun sekolah ni terletak di pulau namaun tak di pinggirkan...

baguznet said...

cikgu, pasirnya cantik dan kelihatan bersih. Kalau pada setiap pantai kita bersih sebegitu kan bagus

Aien Alien said...

sekolah yang memang tentu ada air lautnya.hehe.


sekolah saya dulu nama Pulau Sebang. nama je pulau tapi air dalam paip je..hehe

teratak hati said...

oo pentas ke tu..

Aziela said...

Terharunya dengan usaha kerajaan. Semata2 untuk memberikan didikan kepada seluruh rakyat...kemudahan semuanya disediakan.

[sutera kasih] said...

sekolah di pulau mabul? ooo..semoga adik2 di sana berjaya dan jadi org yg berguna masa akan dtg :)

Farhan Yusuf said...

lama tak menjengah ke sini...
sekolah pulau..mesti aman damai kan..

eita said...

sekolah kat pulau..
nyaman je kan..

aReLaN said...

tak kisah la sekolah mana pon kan.janji ada budak nak belajar dan tak terabai dan dianaktirikan KPM.

Kancil 8349 said...

Adylia :

terima kasih meneka dengan tepat

Kancil 8349 said...

Eza :

betul tu...

Kancil 8349 said...

Khairul :

terlindung dari angin laut

Kancil 8349 said...

Maszull :

Waalaikumsalam mama,

angin yang sepoi sepoi bahasa...angin kuat ndak dapat lalu..hehehe...terlindung

Kancil 8349 said...

Mrs Eady :

hehehe...ada satu nama kapal besar...2 ribu untuk gi dua pulau...ndak kira berapa orang...sebab kapal besar

Kancil 8349 said...

Masz Sidek :

betul tu...

Kancil 8349 said...

baguznet :

hehehe..betul tu...tu yang kena ubah sikap seseorang

Kancil 8349 said...

Aien :

cantik nama sekolah...tapi tulah ndak ada air laut..hehehe

Kancil 8349 said...

teratak hati :

betul tu....

Kancil 8349 said...

Aziela :

betul tu...:)

Kancil 8349 said...

Sutera Kasih :

betul tu...amin...

Kancil 8349 said...

Farhan :

Selamat kembali...betul tu...

Kancil 8349 said...

eita :

betul tu...kemudahan pun dah okay

Kancil 8349 said...

arelan :

betul tu...tulah matlamat KPM

Eera Shera said...

kampus sy pun tepi pantai.. best sbb nmpk pantai, kalo ombak kuat dgr la. x best sbb pns hehe

3no gr33ny said...

kecik sahaja kawasannya...tapi damai pasti dirasa

remyhazza said...

seronok sekolah tepi pantai..... walaupun berbahang..tapi biler kena hembusan angin laut..alangkah tenang nya....

Kancil 8349 said...

Eera Shera :

hehehehe...biasalah kalau di tepi laut

Kancil 8349 said...

3no :

betul tu...

Kancil 8349 said...

remyhazza :

betul tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...