Rakan Blogger

Friday, April 27, 2012

Rahsia Pemberian Lelaki Kepada Perempuan

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.
Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia yang sudi singgah ke blog Kancil 8349.
✔ JAM TANGAN → Tanda mengingati setiap masa dan waktu,
✔ CINCIN → Tanda ikatan kasih yang abadi,
✔ GELANG → Tanda mesra,
.✔ RANTAI LEHER → Ikatan cinta yang perlu perhatian,
✔ SUBANG → Tanda penghargaan dan penghormatan,
✔ KASUT → Sentiasa mengambil berat/prihatin,
✔ PAKAIAN/KAIN → Semoga kasih berkekalan dan dekat selalu,
✔ PAYUNG → Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi,
✔ MINYAK WANGI → Tanda cinta,
✔ BINGKAI GAMBAR → Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan,
✔ BUKU → Bersifat terbuka dan bertolak ansur,
✔ BUNGA → Tanda perkenalan dan tanda sayang,
✔ COKLAT → Semanis cintamu,
✔ LAGU/CD/KAD UCAPAN → Mengabadikan cinta dan kenangan,
✔ SEJADAH DAN AL-QURAN → Tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat,
✔ HANDPHONE → Tandanya kau jangan lari dari ku!! Aku akan mencari mu walau dimanapun (melainkan kalau handphone itu ditutup),

Tetapi hadiah yang paling di nanti²kan oleh setiap perempuan adalah..

♥ ♥ MASUK MEMINANG dan NIKAHI dia → Tandanya dia serius n betul² ikhlas mencintai kamu.. :))
Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

59 comments:

azam said...

:) nice.....kongsi ye.....

boleh kan??

Kazman / Sue said...

ada lagi satu....
Bagi kad ATM ----> merangkumi semua yg diatas.... heee3x

Aziela said...

Apa saja pemberian, semuanya berlandaskan cinta dan sayang, walaupun sekadar pen sebatang, kan?

Masz Sidek said...

nice... yg paling akhir tu... yg ditunggu oleh seorg wanita...
masuk meminang dan nikahi... :)

Santri T.P.I.N.I said...

menarik ni kancil!

QueeN TerataI said...

Queen suka komen abg kaz / kak sue tu.. hehehe hubby sya pun bg ATM kad dia kat saya.. duit gaji dia 100% ditgn sya.. sbb sya menteri kewangan bkn Queen Control eh... hahaha

[sutera kasih] said...

wahhhh..itu rupanya maksudnya..ngeee

Aien Alien said...

macam2 maksud.yang HP tu terasa kelakar je, tapi memang betul kot...dah diberi untuk mudah dihubungi..hehe

baguznet said...

tapi cikgu, kalau lepas masuk meminang dan nikah, tidak dijalankan tanggungjawab dgn sebaiknya, bahaya jugak tu cikgu...

Syazwan Che Deraman said...

wan ada terfikir nak belikan jam untuk birthday dia nanti.
hehehhe.

cinnamon.com said...

lelaki kalau nak bg hadiah hya utk isteri saja.kalau bg hadiah kat perempuan,bkn muhrim,maknanya gatal la tu.

perempuan kalau dah kawin,haram hukumnya bg hadiah kat lelaki.tanpa izin suami.kalau perempuan yg belum kawin,di panggil gedik nak kawin..

Kathy Tuah said...

skrg ni mmg tengah tunggu hadiah yg last sekali tu..hihi..

Eera Shera said...

sape nk pinang sy ni haha..gatal sungguh >_<

khairul said...

sy pon dh lupa apa yg sy dh bgi kat wife sy dulu kih3x

teratak hati said...

tapi orang kata jgn bagi baju kat pasangan nanti tak kekal..macam2 la..yg penting cinta dan sayang tak boleh dijual beli..

QasehCinta EkmalYana said...

suka entry ni...
folo sini n mintak share entry,...^_^

suka hadiah last sekali...^_^

ஜ miss klanika ஜ said...

semua hadiah tue. nak yg plg bawah skali tue yg tak penah gi dpt.

lisa said...

yang last tu impian setiap perempuan :)

yang lain tu nak bagi, ehem besar tapak tangan nii :D

ain dzaya said...

semua da dapat..tp yg last tu...bedebar plak ase,,

"Moga moga tak jumpa douchebag.".

eita said...

kita tunggu hadiah yang bawah tu je...
hehehhe

3no gr33ny said...

maka hamba masih belum mahukan mana2 hadiah sebagai sebarang tanda dari lelaki...masih mahu berbakti pada ayah yang dikasihi =)

maszull said...

assalamualaikum kancil...menarik sunguh n3 kancil ni n ramai blogger pompuan yg dtg komen....:)

remyhazza said...

hadiah cuma bonus....yg penting penerimaan.... dan juga keihlasan....

ShahzCudin said...

x terpikir plak..biasa bagi ikut suka je..jnji cantik dan sesuai

Kancil 8349 said...

Azam :

terima kasih...boleh

Kancil 8349 said...

Kazman :

hehehe...betul tu...

Kancil 8349 said...

Aziela :

betul tu...hehehe

Kancil 8349 said...

Masz Sidek :

betul tu...semua berdebar

Kancil 8349 said...

Santri :

terima kasih

Kancil 8349 said...

Queen :

samalah dengan situasi Kancil..isteri yang kawal kewangan hehehe

Kancil 8349 said...

Sutera Kasih :

tu cuma andaian je

Kancil 8349 said...

Aien :

hehehe...betul tu

Kancil 8349 said...

baguznet :

tu sudah lain cerita plak

Kancil 8349 said...

Syazwan :

beli je...mesti dia suka

Kancil 8349 said...

cinnamon.com :

betul tu...hehehe

Kancil 8349 said...

Kathy :

Kancil doakan moga dapat hadiah macam tu...amin

Kancil 8349 said...

Eera Shera :

sabarlah..ada juga jodoh kamu

Kancil 8349 said...

khairul :

hehehe...kancil pun sama..dah lupa

Kancil 8349 said...

teratak hati :

betul tu...

Kancil 8349 said...

QasehCinta :

terima kasih

Kancil 8349 said...

miss klanika :

hehehe..insya Allah...jodoh kamu akan dapat

Kancil 8349 said...

lisa :

betul tu...terima kasih

Kancil 8349 said...

ain dzaya :

hehehe...betul tu

Kancil 8349 said...

eita :

amin....

Kancil 8349 said...

3no :

betul tu..utamakan keluarga anda

Kancil 8349 said...

Maszull :

Waalaikumsalam mama...ndak ramai sangat pun..hehehe

Kancil 8349 said...

remyhazza :

betul tu...

Kancil 8349 said...

ShahzCudin :

betul tu...

anie said...

info menarik dan sangat bagus

shah said...

nice info

Kancil 8349 said...

anie :

terima kasih

Kancil 8349 said...

shah :

terima kasih

SimplySeoul said...

hehe, org2 tua bilang tida bagus bagi hadiah macam berbentuk kain kalau belum kahwin hehe. nanti nda bekekalan. tapi ntah apa rasionalnya..hehe

Kancil 8349 said...

Simply Seoul :

hehehe...betul tu

ciK LyndaWawa said...

hehehe..klu galaxy tab..heheh

Kancil 8349 said...

Cik Lyndawawa :

bukan sama dengan jenis telefon ke...heheh

LubLy said...

ek!dia bg HP la kt lebly..

Kancil 8349 said...

Lubly :

hehehe...ndak mahu yang terakhir ke

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...