Rakan Blogger

Wednesday, December 21, 2011

Kecemasan...Ndak Sangka Boleh Macam Nie

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia ke blog Kancil 8349.

Lamanya Kancil menyepi dalam dunia blog semacam sudah seminggu menghilang. Padahal baru 5 hari. Ke mana Kancil menghilang? Sebenarnya, Kancil ada kerja sedikit. Kancil membantu adik Kancil. Adik Kancil seorang cikgu macam kancil juga. Tapi dia bertugas di daerah lain. So, dengar dia mahu gi Kota Kinabalu tapi dia tiada teman. Apa lagi Kancil pergi temankan dia.

Dalam perjalanan, dia menceritakan kursus yang beliau akan sertai ini. Ia adalah anjuran Institut Sukan Negara (ISN). Menarik je. Kami bergerak seawal 6 pagi dari Semporna. Sebab adik Kancil bertugas di sana...hehehe...setiba di Kota Kinabalu pada pukul 3 petang tapi lewat ke tempat kursus disebabkan banjir dan kesesakan lalu lintas. Tempatnya di Putatan.

Setiba di Kompleks Belia Dan Sukan, Kancil temankan adik Kancil mendaftar di kaunter pendaftaran kursus. Semasa beliau menulis nama, Kancil bertanya kepada seorang pegawai, boleh ke guru lain yang tidak tersenarai menyertai kursus nie. Kata pegawai tersebut boleh. Apa lagi Kancil ikut serta kursus tersebut.

Bermula pada malam hari Jumaat sehinggalah pada hari Isnin tengahari. Kami semua dilatih untuk menjadi fasilitator sukan. Penat taw...tapi seronok. Sebabnya tiada tekanan semasa menyertai kursus nie. Asyik bergembira dan berketawa riang walaupun dah penat dan sakit - sakit otot sebab menarik latihan praktikal sukan. Tidak semua sekolah yang dijemput hadir untuk menyertai kursus nie. Mungkin disebabkan cuti sekolah.

Itulah sebabnya, Kancil menghilang. Ndak dapat post apa - apa dalam blog. Apapun terima kasih kepada rakan yang sudi singgah dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

57 comments:

Cikgu Ma said...

lama x lawat kancil...

Lulu Caldina said...

baguslah aktif.. cuti2 macam ni buat sesuatu yang berfaedah mmg berbaloi kan..

Cik Lia Lomi said...

wah, macam best je dengarnya kursus tu..ngehhh

:: Mrs.Eady :: said...

okey.just take ur time to setel semua tu :D

aReLaN said...

uish...kursus2 psl sukan ni mmg sye suka.hohoh

Santri T.P.I.N.I said...

patutla lama kancil menyepi...rupanya pergi latihan sukan rupanya... selamat kembali kancil

cinnamon.com said...

lama juga tak jenggah sini..ingatkan dah merajuk..kalau ada gmbr2 menarik kongsi2 le..sesekali bersukan,n buat aktiviti lasak,,menarik juga..solat tgh2 hutan lg best..damai je

Eza Boom Boom :) said...

ndak apa bah tu, hehe. kursus tu best jua. :) Eza tetap singgah sini :)

QueeN TerataI said...

Queen pun lama dah x update blog... sibuk dengan kerja...

masz86 said...

mesti best bila ada xtvt yg dilakukan waktu cuti...

saffiya_aleesya @ echa said...

lamanya menyepi..ada aktiviti rupanya..takde ke pic semasa aktiviti tu?? nak jugak tgk..;-)

saffiya_aleesya @ echa said...

lamanya menyepi..ada aktiviti rupanya..takde ke pic semasa aktiviti tu?? nak jugak tgk..;-)

Adylia Qarissa said...

Pasti seronok kan.

Aien Not Alien said...

macam ni pun boleh ek..tak tersenarai tapi nak join..hehe..

sambil2 teman sambil join...dapat manfaat sama2.. :)

maszull said...

assalamualaikum kancil...patutla lama menyepi rupa2nya ada xtvt yer...baguslah kancil dapat mengisi masa lapang cuti2 sekolah beginikan...:)

Santri T.P.I.N.I said...

salam kancil, kalau sudi baca :

http://sun3tpini.blogspot.com/2011/12/perbandingan-dengan-2-blog-yang-hebat.html

Gen2Merah said...

lama tak melawat kancil.... semoga kancil akan sihat2 hendaknya.. ngeeee~

Nafisya Ismail said...

5hr xpe.. jgn lebih dr 5hr tau lainkali.. hehee

ShahzCudin said...

beruntungla dpt jgk join..pngalamn dan ilmu tu penting..pulang ada ni xtaw bile bleh dpt lg kn?

3no gr33ny said...

rajin Cikgu Kancil =) ..p mseti seronok je aktiviti sepanjang program tu kan

Eera Shera said...

tu la lama dah tak nampak kancil

Yatie Awang said...

tak de masalah...ok2 aje..best ek..

Zul Fattah said...

pernah join kursus ISN ni.. skali dgan lecturer U lain.. memang best gak r.. dilatih oleh atlet2 negara..

khairul said...

patut la lama menghilang

c'axoera said...

bercoooti lagi ke heheh


http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/spontaneous-jalanan.html

Alieza Dayasari said...

awak kerja apa yer???
bidang sukan ker?

remyhazza said...

lama tk dengar khabar kancil.....

EmpayarUtama said...

patut senyap je... lgpun minggu terakhir cuti sekolah ni agak sibuk, kan...

keri ikhwan said...

ade lg kursus hujung thun ni

Kancil 8349 said...

Cikgu Ma :

hehehe...lama gak ndak lawat cikgu ma

Kancil 8349 said...

Lulu Caldina :

betul tu..daripada tidur dan menggemuk...hehehe

Kancil 8349 said...

Cik Lia Lomi :

memang best...cuma penatlah

Kancil 8349 said...

Mrs Eady :

terima kasih...

Kancil 8349 said...

Arelan :

seronok tapi penat taw

Kancil 8349 said...

Santri :

macam tulah...kursus untuk diri sendiri gak

Kancil 8349 said...

cinnamon.com :

ada plak merajuk...apasal plak kancil merajuk..insya Allah Kancil akan kongsikan

Kancil 8349 said...

Eza :

terima kasih

Kancil 8349 said...

Queen :

ndak mengapa...ambil masa yang sesuai

Kancil 8349 said...

Masz86 :

betul tu...hehehe

Kancil 8349 said...

echa :

hehehe....nanti di uplaod

Kancil 8349 said...

Adylia :

memang seronok cuma penat je

Kancil 8349 said...

Aien :

betul tu...dapat banyak info

Kancil 8349 said...

Maszull :

Waalaikumsalam mama,

terima kasih mama

Kancil 8349 said...

Santri :

terima kasih

Kancil 8349 said...

Gen2 Merah :

terima kasih geng

Kancil 8349 said...

Nafisya :

terima kasih

Kancil 8349 said...

ShahzCudin :

betul tu....

Kancil 8349 said...

3no gr33ny :

terima kasih...dapat mengisi masa lapang

Kancil 8349 said...

Eera shera :

sibuk sikit

Kancil 8349 said...

Yatie Awang :

terima kasih

Kancil 8349 said...

Zul Fattah :

bestnya...kancil dilatih oleh pegawai ISN je..

Kancil 8349 said...

Khairul :


hehehe...

Kancil 8349 said...

c'axoera :

hehehe...tahun depan baru mula kerja

Kancil 8349 said...

Alieza :

Kancil seorang guru...bidang sukan tu umum...

Kancil 8349 said...

remyhazza :

terima kasih singgah

Kancil 8349 said...

empayarutama :

betul tu...memang sibuk...

Kancil 8349 said...

keri ikhwan :

ingat cuti sekolah ndak kerja ke guru - guru nie...kena panggil untuk hadir kursus...tapi kancil datang sendiri...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...