Rakan Blogger

Tuesday, December 13, 2011

LASABELA Ke Kota Kinabalu (21 hb November 2011)

Assalamualaikum dan salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia ke blog Kancil 8349.

Hari ketiga, rombongan seterusnya di bawa ke Zoo Lok Kawi yang terletak di kawasan Penampang. Kalau tidak silap ada rakan blogger kita yang tinggal berhampiran di sana. Kancil ndak berpeluang untuk menemuinya disebabkan tugas membawa para peserta. 
Ketibaan kami disambut oleh pengawai Zoo tersebut. Beliau memberi taklimat mengenai keadaan zoo tersebut. Disamping mengingati para peserta mengenai larangan - larangan ketika berada di dalam zoo lok kawi. Setelah mendengar taklimat daripada beliau, kami dibawa ke tempat pertunjukan haiwan antaranya burung kakak tua, orang utan dan ular sawa.

Part yang paling gerun adalah ular sawa. Pertama kalilah kancil memegang ular sawa. Nasib gak jinak ular nie. Setelah selesai pertunjukkan, kami berjalan - jalan melihat sekitar zoo tersebut. Masa nielah tergambar di wajah anak murid kami yang belum pernah melihat haiwan liar yang tinggal di dalam hutan. Banyak perkara mereka pelajari di sini.

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349

37 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

teringin nk pegi kk

Aien Not Alien said...

saya pun gerun juga....dihulur duit rm1000 pun saya taknak pegang ular ni...huuuu...

cinnamon.com said...

bestnya..pgg ular..saya nak lari..

Miziey said...

Guwa pon teringin nak pegang ular jgak. Huhu~

Myra Jay said...

Aiyakkk, kalau myra konpom tak berani pegang ular sawa...
Geli.. :)

Alieza Dayasari said...

hmmmm... ni entri zoo ni KK plak..
hari tu saya tgk zoo ni pahang.. blog kawan.....
great erk cuti sek.. jalan2...

maszull said...

assalamualaikum kancil...wah bestnya bila mama dpt pi ke sana ek...:)

saffiya_aleesya @ echa said...

seronok bawak anak2 murid g jalan2 kan..

ciK LyndaWawa said...

wah..beznya naik gajah......=]

Yumida said...

penat gajah tu angkut org...cantel la kaler bird tu

aimaniman said...

rajin cikgu kat sana ye bawa budak2 ke zoo time cuti sekolah panjang pulak tu, kalau kat sini, masing2 dah balik kampung lae.. kalau nak lawat zoo ngan mak bapak sendiri lee... 18/11 kan dah start cuti? lagipun akak kena jaga spm n tanda spm.. x sempat la nak jalan2, dah hujung2 cuti macam sekarang ni baru balik kampung..

aReLaN said...

ble la nk jln2 kt sabah tu.pernah jejak kaki skali je tupon transit flight ke jpon.wuuuu

3no gr33ny said...

seronoknya..jalan2 smbil cari ilmu dah dapat pengalaman baru..cikgu dapat..murid pon dapat...


jaga diri yer tuan hamba =)

remyhazza said...

ular sawa tu ke yg jinak atau kancil yg menjinakkan diri....... he3....
teman geli ade ler....

khairul said...

best la klu dpt p sana

dhiera said...

zoo dia besar ke kancil?

Santri T.P.I.N.I said...

seronoknya dapat naik gajah cikgu...

Kancil 8349 said...

Mrs Eady :

jomlah datang ke kk

Kancil 8349 said...

Aien Not Alien :

hehehe...sesiapa pun mesti takut

Kancil 8349 said...

cinnamon.com :

hehehe...

Kancil 8349 said...

Miziey :

hehehe...jomlah masuk zoo

Kancil 8349 said...

Myra Jay :

hehehe...Kancil pun takut

Kancil 8349 said...

Alieza :

hehehe...seronok berjalan2 ke zoo

Kazman & Sue said...

ular sawa best wo kalau pegang... lembut jee badan dia....

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

ular sawa, ular apa2 pun....geli la nk pegang...licin aje nmpk bdan diaorg...

Kancil 8349 said...

Maszull :

Waalaikumsalam mama,

jomlah datang ke sini mama

Kancil 8349 said...

Echa :

memang seronok...kalau ikut cakap..hehehe

Kancil 8349 said...

Cik Lyndawawa :

kancil ndak naik...takut terjatuh dan dipijak...hahaha

Kancil 8349 said...

Aimaniman :

ndak juga rajin cuma membantu rakan guru je...sebab dah biasa datang ke KK...:)

Kancil 8349 said...

Arelan :

Aturlah untuk datang ke sini

Kancil 8349 said...

3no gr33ny :

betul tu sahabat...kancil memang inginkan macam tu...terima kasih

Kancil 8349 said...

remyhazza :

siapa kata ndak geli...tapi ingin tahu macam mana rasanya...

Kancil 8349 said...

khairul :

jomlah bro datang ke sini

Kancil 8349 said...

dhiera :

besar juga

Kancil 8349 said...

Santri :

kancil ndak naik...hehehehe

Kancil 8349 said...

Sue :

betul tu...hehe

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...