Rakan Blogger

Thursday, March 22, 2012

Aku Nak Gi England

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia yang sudi singgah ke blog Kancil 8349.

Seorang rakan sejawatan yang baru balik dari kelas kelihatan letih namun masih tersenyum riang bila berada di dalam bilik guru. Dia mengajak seorang guru perempuan berbual dengannya. Manakala Kancil hanya mendengar perbualan mereka.

"Kak! Bulan lima nie aku mahu ke England"

"Dengan isterimu ke? Anak - anakmu siapa jaga?"

"Eya dengan isteriku. Anak - anakku duduk rumah je. Kami pergi ndak lama sekejap je"

"Bestnya kamu pergi England...aku pun teringin mahu ke sana."

"Best apanya. Boring sebenarnya"

"Kau buat apa ke sana?"

"Check mata je kak!"

"Tu je kau nak ke sana. Buang duit. Macam di Malaysia nie ndak ada pakar mata"

"Memang di Malaysia pun. England Optical..."

Hahahahahaha.....

Terima kasih kerana sudi membac dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349

48 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

alalalaaaa....hahahaha..

azam said...

hahaha......nak gi mana² pun bileh camni...naik bulan pun blh.....

naik ambulan......HAHAHA

khairul said...

haha lawak2

chor punya kereta.http://gilamodified.blogspot.com/2012/03/chors-classic.html

Kakzakie said...

Hehehe.... cikgu pun boleh lawak-lawak dlm bilik guru bagi release sedikit tension dgn kerenah murid ye...

Santri T.P.I.N.I said...

huhuhu terkena den....

QueeN TerataI said...

kihkihkih.. mcm dah dpt agak dah tu. nk ke england optical... adesss tp mmg lawak la..

Dylla Abas said...

hahahaha...kelakar la pula! England la sgt ye :p

eyryn said...

hahaha.. entry mnenakan org kan3 ?
takpe.. hehe

Aien Not Alien said...

hahahaha...terkena den dengan lawak ni.. ;p

lieynanilaz said...

hahahah...hilang ngantuk saya..

L said...

haha.cis aku pun tertipu.. huhu

jom tmbah ilmu.=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/03/turunnya-nabi-isa.html

maszull said...

assalamualaikum kancil....hahahahaa buat kelakar je kan...:)

Kazman / Sue said...

england optical tu.... itu bukan pergi jauh tapi pandang jauh sebab rabunnnn.... haaa3x

remyhazza said...

he3....
england optical rupanyer....
remy pun nak pi hongkong jugak lah....
hongkong express.... he3

Eera Shera said...

ceh..terkono den haha :D

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hahahah terkena di situ

Masz Sidek said...

hehehe.... ;p

baguznet said...

ha ha haaa... apa reaksi akak itu ya bila dikatakan begitu? :D

cIk JanNah said...

hahaha,
sabau jer lah
takpelah england optical pon. england jugak kan?? haha

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

adei... ingatkan sungguhla england... hohoho (o___o)v

Kazman / Sue said...

esok dah hari sabtu... cuti hujung minggu dah boleh pergi england... heee3x.....

hanaahmad said...

dah boleh masuk Raja Lawak. haha

Ezad Skytech said...

England la sangat ye..heee~

~SaL IjOu~ said...

beria ckp nak g england~ haha =p

Kancil 8349 said...

Mrs.Eady :

hahahaha

Kancil 8349 said...

Azam :

betul tu...tapi jarang juga orang gi Ambulan nie

Kancil 8349 said...

Khairul :

hehehehe

Kancil 8349 said...

Kakzakie :

mestilah...supaya ndak ada tekanan di tempat kerja....

Kancil 8349 said...

Santri :

iya ke...Kancil setakat berkongsi cerita je yeah...hehehe

Kancil 8349 said...

Queen :

hehehe...dah berapa orang terkena

Kancil 8349 said...

Dylla Abas :

hehehe....kalau datang ke sana tengok cermin mata putih dan hitam je...kalau sangat boring gi main dengan mesin check mata

Kancil 8349 said...

Eyryn :

hehehe...niat untuk berkongsi tapi ndak sangka ada yang terkena

Kancil 8349 said...

Aien :

hehehehe...lucu kan

Kancil 8349 said...

lieynanilaz :

hehehe....

Kancil 8349 said...

L :

sorilah...sekadar berkongsi cerita

Kancil 8349 said...

Maszull :

Waalaikumsalam...hehehe...lawak dari seorang kawan sekerja

Kancil 8349 said...

Kazman :

betul tu...hehehe

Kancil 8349 said...

Remyhazza :

wah..mesti seronok dari England kalau macam tu

Kancil 8349 said...

Eera Shera :

hehehe

Kancil 8349 said...

Muhammad Saiazuan :

hehehehe

Kancil 8349 said...

Masz Sidek :

huhuhuhuhu

Kancil 8349 said...

Baguznet :

mesti marah punya...siap baling beg tangan dia kat kawan tu

Kancil 8349 said...

Cik Jannah :

hehehehe...betul tu...dah nama gi melancong

Kancil 8349 said...

Eeiyss :

hehehe...memang England pun tapi bukan di Eropah sana tu

Kancil 8349 said...

Kazman :

betul tu

Kancil 8349 said...

hanaahmad :

ndak lawak lagi..hehehehe

Kancil 8349 said...

Ezad :

betul tu

Kancil 8349 said...

SaL ljou :

orang mudah terkena

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...