Rakan Blogger

Friday, March 9, 2012

Pelik Tapi Lucu

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia yang sudi singgah ke blog Kancil 8349.

Perkara lucu yang pernah berlaku di semenanjung ketika Kancil bersama rakan pelatih kembali ke Sabah. Masa tu, kami mencari gerai makan sebelum ke KLIA. Orang kata sarapan pagi bah. Sampai gerai makan tu, kami terus mengambil tempat duduk masing - masing.

Seorang mak cik dalam lingkungan 50 - an datang menemui kami.

"Ya Nak! Mahu minum apa?"

"Mak Cik! Ada Kacang Soya"

"Tiada Nak"

"Tidak apalah. Bagi saya Milo Ais"

"Anak seorang nie?"

"Soya Bean ada mak cik"

"Ada! mahu berapa?"

"Bagi 3 tin yeah mak cik"

Setelah mak cik mengambil pesanan kami. Kami tergelak kecil. Terus kawan Kancil berkata;

"Ingat kamu cerita si ampal tu? Yang dia minta 100 tambah"

"Ingat bah. Ndak faham tu pelayan. Mahu juga kata Hundred Plus"

"kahkahkahkah"

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

23 comments:

Afiq Yassin said...

ha3.. kacang soya x de tapi soya bean ada pula kan.

Masz Sidek said...

hehehe... maksud yg sama tp pemahaman sorang2 tu lain...

Kakzakie said...

Kena gunakan bahasa yg biasa org guna baru dia faham cikgu...

Aien Not Alien said...

haha...kena guna yang biasa orang sebut...padahal benda sama..


100 tambah satuuu..hihi

:: Mrs.Eady :: said...

hehehe..aduhaii..

ijA said...

hhahaha..

biela bell said...

haha. makcik advance. bahasa omputeh baru paham ;p

cIk JanNah said...

makcik tu dah advance tau. bahasa melayu tak paham. dia paham english jer. hik3.

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

(^___^) nice la... hohoh

Aishah Jahirah said...

la....senyum baca entry ni..hehee sebutan aje berbeza tp benda yg sama...:)

[sutera kasih] said...

hehe 100 + bilang si ampal :P

khairul said...

hehe lawak2

maszull said...

asalamualaikum kancil...makcik tu x faham kot tu bahawa kacang soya n soya bean tu sama je...:)

QasehnyaRania said...

makcin nak juga paham omputih kan...hehehe..

myb dia dh terbiasa kot...
hehehe

EmpayarUtama said...

Sebutan biasa :)

nurpiska said...

adoi bahasa inggeris tau pulak. hee

baguznet said...

ha ha haaa... agak2 kalo ditanya Mr Bean ada tak? Apa jawapannya ya?

Gen2Merah said...

wakakakaka.... kelaka plak... malam ni kena bertarung dengn cikgu Kancil di gelanggang badminton... yeaaa

remyhazza said...

sian makchik tu......
dia pi sekolah org putih dulu......

ILA HonEyBuNNy said...

hahhhahah...siyes kelakar..

makcik neh pun..ehheheh

Ezad Skytech said...

mak cik tu paham bahasa inggeris je...hee

3no gr33ny said...

memang begitulah biasanya..bgtau jenama baru tahu apa perkaranya..huhu

Ckin Kembaq said...

kacang soya tak ada, soya bean ada..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...