Rakan Blogger

Friday, March 23, 2012

Loan Rumah Lulus

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia yang sudi singgah ke blog Kancil 8349.

Alhamdulillah...berkat usaha, loan perumahan Kancil lulus. Kena tunggu lagi namun rasa gembira sebab lulus. Minggu depan kena panggil gi bank untuk minta form. Selesai, gi pemaju untuk booking rumah tu. Jarak rumah tu ndak jauh sangat namun,Kancil rasa berbaloi untuk membelinya.

Ada rakan blogger kata harga rumah tu mahal. Tapi tulah keadaan sebenar di Tawau. Sebenarnya, Gen2Merah ada ajak Kancil  booking nie rumah. Tapi Kancil menolaknya. Entah mengapa tahun nie Kancil beria - ria untuk memiliki sebuah rumah. Gen2Merah plak yang menolak. 

Mengapa ndak guna goverment loan? Kancil terpaksa tunggu beberapa bulan. Kalau tunggu terlepas. Malah harga rumah akan meningkat. Bukan dari tahun ke tahun tapi dari minggu ke minggu. Kes bahaya nie. Tulah dengan berani mati, Kancil loan bank untuk rumah. Ramai kata jangan dulu tapi ada seorang senior mencadangkan lebih baik ambil. Sebab harga tanah menaik. Lagipun, dengan gaji yang ada Kancil mampu untuk memilikinya.

Apapun, ndak sabar duduk rumah baru. Tapi kena tunggu tahun depan...paling cepat akhir tahun nie. Tapi asyik hujan je beberapa hari nie. Huhuhuhu...apapun, nanti Kancil akan tunjuk gambar rumah tersebut. 

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

49 comments:

cinnamon.com said...

mudah2han,akan tercapai hajat cikgu utk memiliki rumah..

betul tu,kita ikut gerak hati kita.

rumah semakin mahal skg ni..

Aien Not Alien said...

tahniah dah lulus....


moga tercapai impian kancil sekeluarga... :)

Santri T.P.I.N.I said...

alhamdulillah... syukur!

LidiaSuraya said...

Tahniahhh .. Ooo orang tawau rupanya yer.

Eza Boom Boom said...

memiliki rumah sendiri tu lebih bermakna dan privacy.. hee.. Betul dah tindakan kancil ni..

Ezad Skytech said...

Alhamdulillah..dapat la merasa duduk rumah baru nanti ye..:D

QueeN TerataI said...

Alhamdulillah.. rezeki kan kancil.. bila dah ada rumah sendiri mmg lega rasanya dan Queen dpt rasai perasaan kancil bila dpt tahu loan utk perumahan diluluskan.. bersyukur sgt2kan?

remyhazza said...

remy pun tgh cari rumah jugak.... tapi rege kat area sini.....
tinggi sangat.....
kalau single story pun dah 200k...

Yatie Awang said...

tiada apa yang dapat diucapkan selain Alhamdulillah

biela bell said...

tahniah..
wah..dah ada umah sendiri..eehehe

cIk JanNah said...

tahniah kancil.
kalau nak beli rumah mmg tak boleh tunggu2 dah takut harga melambung. makin hari makin mahal.

lieynanilaz said...

alhamdulillah...syukurr..

cik Kartun said...

alhamdulillah.. tahniah yew..
bila rasmi dok umah baru?? :D

maszull said...

assalamualaikum kancil...alhamdullilah moga nanti akan berjaya menduduki rumah itu pula...:)

baguznet said...

tahniah cikgu... semoga lepas ini lebih ceria dan bahagia bila dpt mendiami rumah sendiri...

dhiera said...

rumah dah siap untuk diduduk ni harga dia memang mahal nak banding kan ruah baru nak naik. kat sini, kawasan belum membangun lagi, rumah baru pacak tiang dah harga rm295k.. dah siap lagi lah melambung naik. pening2~

khairul said...

mahal murah x kesah..yg penting kita ada rumah sendiri kan

maszull said...

assalamualaikum kancil....selamat ulang tahun yer...:)

http://maszull.blogspot.com/2012/03/selamat-hari-lahir-buat-kancil8349.html

Lulu Caldina said...

tahniah.. hadiah sempena hari lahir tu.. esok2 uploadlah gambar rumah yer..

selamat hari lahir..

remyhazza said...

selamat hari lahir kancil.....
remy doakan kebahgiaan yg berpanjangan.....

Santri T.P.I.N.I said...

selamat hari ulangtahun kancil! moga murah rezki dan panjangn umur... amin!

Yatie Awang said...

hari ni birthday kancil ek

SELAMAT HARI LAHIR

semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan selalu

MOGA KEBAHAGIAN SENTIASA MENJADI MILIKMU

fiza nurani said...

alhamdulillah, jangan lupa berdoa untuk memudahkan segala urusan :)

Aishah Jahirah said...

kalau dah mampu tu grab aje.ramai jugak yg sangkut kt loan bank.apapun semoga urusan berkaitan rumah baru berjalan lancar...:)

Kancil 8349 said...

Cinnamon.com :

terima kasih kerana menyokong...betul tu...

Kancil 8349 said...

Aien Not Alien :

terima kasih

Kancil 8349 said...

Santri :

Alhamdulillah...dapat

Kancil 8349 said...

Lidia Suraya :

Bukan orang tawau...kerja je di Tawau tapi dari daerah lain

Kancil 8349 said...

Eza :

terima kasih

Kancil 8349 said...

Ezad :

terima kasih...betul tu

Kancil 8349 said...

Queen :

betul tu Queen...hati siapa yang tidak gembira...sekarang semua dah selesai...tinggal tunggu untuk duduki je

Kancil 8349 said...

remyhazza :

bukan senang nak cari rumah..harga rumah kancil sama harga dengan dua tingkat lima tahun lalu

Kancil 8349 said...

Yatie Awang :

betul tu...syukur sangat

Kancil 8349 said...

Biela Bell :

terima kasih...

Kancil 8349 said...

Cik Jannah :

terima kasih...betul tu...Kancil ambil risiko untuk masa depan

Kancil 8349 said...

Lieynanilaz :

terima kasih...syukur

Kancil 8349 said...

Cik Kartun :

terima kasih...inysa Allah...akhir tahun nie...kalau tidak pun tahun depan

Kancil 8349 said...

Maszull :

Waalaikumsalam Mama,
terima kasih mama...semua sudah selesai mama

Kancil 8349 said...

Baguznet :

terima kasih dengan doa kamu...amin

Kancil 8349 said...

dhiera :

kena kejar rumah kalau tidak ndak mampu kita miliki...kancil pun bimbang kalau2 bank negara kasi naik bunga...

Kancil 8349 said...

khairul :

betul tu...terima kasih

Kancil 8349 said...

Maszull :

Waalaikumsalam mama...

terima kasih dengan entri mama...terharu kancil

Kancil 8349 said...

Lulu Caldina :

terima kasih....insya Allah...kancil akan upload gambar tu...

Kancil 8349 said...

Remyhazza :

terima kasih....

Kancil 8349 said...

Santri :

terima kasih ...amin

Kancil 8349 said...

Yatie Awang :

terima kasih...amin

Kancil 8349 said...

Fiza :

terima kasih kerana sudi menasihati Kancil

Kancil 8349 said...

Aishah Jahirah :

Alhamdulillah..ndak tersangkut...

Osman raheem said...

My name is Ahmad Asnul Brunei, I contacted Mr Osman Loan Firm for a business loan amount of $250,000, Then i was told about the step of approving my requested loan amount, after taking the risk again because i was so much desperate of setting up a business to my greatest surprise, the loan amount was credited to my bank account within 24 banking hours without any stress of getting my loan. I was surprise because i was first fall a victim of scam! If you are interested of securing any loan amount & you are located in any country, I'll advise you can contact Mr Osman Loan Firm via email osmanloanserves@gmail.com

LOAN APPLICATION INFORMATION FORM
First name:
Middle name:
2) Gender:.........
3) Loan Amount Needed:.........
4) Loan Duration:.........
5) Country:.........
6) Home Address:.........
7) Mobile Number:.........
8) Email address..........
9) Monthly Income:.....................
10) Occupation:...........................
11)Which site did you here about us.....................
Thanks and Best Regards.
Derek Email osmanloanserves@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...