Rakan Blogger

Thursday, March 29, 2012

Jawapan Daripada Wordless Wednesday # 32

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia yang sudi singgah ke blog Kancil 8349.

Gambar di atas nie Kancil ambil semasa membuat lawatan tidak rasmi ke Sekolah Bangau - Bangau Semporna. Dengan erti kata lain, sahaja berjalan - jalan cari pengalaman. Memang sudah lama rumah nie. Dan ia masih kukuh lagi. Walaupun dilihat kayu - kayunya macam dah usang namun ia masih kukuh. Kancil suka dengan rumah nie. Dari dulu hingga sekarang. Sebab menarik lebih - lebih berwarna biru (warna kegemaran Kancil)

Nama kampung nie Kancil ndak pasti. Kalau tidak silap Kampung Panji Semporna. Penduduknya bercampur antara suku kaum Bajau dan Suluk (Mungkin ada bangsa lain). Mungkin ramai yang ragu - ragu untuk masuk ke rumah. Nasib rumah nie terletak dipinggir pantai dan bukan di tengah laut. Insya Allah ada rezeki Kancil akan tunjukkan rumah yang berada di tengah laut.

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349

40 comments:

maszull said...

assalamualaikum kancil...mmg menarik suasana n rumah tu...:)

Kakzakie said...

Tengok jambatan kayu itu pastinya gayat bila meniti di atasnya cikgu

Eza Boom Boom said...

oh, kat sempornaa..:) eza tak sampai sana lagi..

Tentang Kita said...

masih kukuhnyer...cantik..mesti sejuk jer kan

~SaL IjOu~ said...

warna rumah tu menarik perhatian..biru lembut yg mendamaikan~ ^^

p/s: skrg agak busy..blom sempat nak hapet~

QueeN TerataI said...

best juga kan kalau dpt duduk rumah atas air mcm ni... hehehe

CINTA UNTUK KITA said...

ooooooooooooo ;p

Aien Not Alien said...

dah lama tapi kukuh lagi ye kancil.. :D

L said...

waa/ takutnyer nk jalan atas titi tuh.. huhu

Ezad Skytech said...

seronok jugak kalau dapat melawat2 ke sana kan :D

Kazman / Sue said...

Oooo... betul la jugak ....

kalau tgk pada struktur tiang bawah rumah tu punya la banyak... siap berpalang2x lagi...

ShahzCudin said...

huu..mesti budak2 kat sini pandai2 berenang..

etuza said...

Keunikan di Sabah, suku kaum taradisional..perlu dihargai, dijaga. Pelancong suka tu..

Santri T.P.I.N.I said...

cantiknya rumah ni....

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

ooooo...heheheh (^____^) ingatkan rumah kancil (^____~)

Yatie Awang said...

terima kasih kancil selalu bawa kita jalan2

dhiera said...

rumah biru tu nampak macam rumah batu la~

eita said...

umah cantik...
tapi jambatan t macam menakutkan je.....
hehehe...takut jatuh sebenarnya...

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

ini adalah komen terima kasih kerna sharing ur luvly month of birth di ww is
..................................................
http://sanisahsabu.blogspot.com/2012/03/10wordless-wednesday.html
..................................................
moga singgah lagi. (ini komen segera copy paste sementara waktu, will come soon tau (^____^))

3no gr33ny said...

rumah ni cntik dan kukuh

cIk JanNah said...

nampak agak kukuh kayunya erk. sebab boleh buat 2 tingkat. mesti dapat kunjungan org rmai rumah tu kan kancil

Kancil 8349 said...

Maszull :

Waalaikumsalam mama, memang betul tu...memang menarik pun

Kancil 8349 said...

Kakzakie :

hehehe...percaya ia tidak kan roboh

Kancil 8349 said...

Eza :

Yups...

Kancil 8349 said...

Tentang Kita :

Masih kukuh...hampir 20 tahun rumah nie...

Kancil 8349 said...

SaL ljou :

memang betul tu...

Kancil 8349 said...

Queen :

memang best tapi bahaya kalau air pasang penuh

Kancil 8349 said...

Cinta untuk kita :

:)

Kancil 8349 said...

Aien :

yups...ndak sangka kan...kayu dulu tulen...bukan macam sekarang

Kancil 8349 said...

L :

ndak apa...kalau jatuh pun jatuh ke bawah...jangan je jatuh ke atas...hehehe

Kancil 8349 said...

Kazman / Sue :

taw ndak mengapa....sebab tu kelebihan mereka membuat rumah di atas air

Kancil 8349 said...

ShahzCudin :

confirmlah...mereka belajar sejak umur 3 tahun lagi

Kancil 8349 said...

Santri :

kancil pun suka tengok

Kancil 8349 said...

eeiyss :

rumah kancil bukan macam nie...dah tak de...sebab terbakar sekitar tahun 1990 - an

Kancil 8349 said...

Yatie Awang :

gembira dapat membantu rakan - rakan blogger

Kancil 8349 said...

dhiera :

nampak je batu tapi sebenarnya kayu

Kancil 8349 said...

eita :

tu dari tepi...sebenarnya kukuh bah jambatan dia

Kancil 8349 said...

eeiyss :

terima kasih

Kancil 8349 said...

3no :

memang cantik tu 3no

Kancil 8349 said...

Cik Jannah :

bila orang buat rumah macam nie...boleh tengok laut dari jauh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...