Rakan Blogger

Thursday, February 23, 2012

Jawapan Daripada Wordless Wednesday # 28

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia yang sudi singgah ke blog Kancil 8349.


Bila dilihat di atas gambar, ramai rakan blogger tertanya - tanya di mana tempat nie. Dan apa nama tempat tersebut. Kancil hanya pergi sekali sahaja dan ingin kembali ke sana lagi. Namun masa tidak mengizinkan untuk ke sana.

Kawasan ini terletak di daerah Kunak dan nama kawasan ini adalah Kampung Telaga Tujuh. Dalam gambar tersebut, merupakan air terjun yang mempunyai tujuh telaga kesemuanya. Setiap telaga, terletak di atas bukit. Kedalaman air sungai nie berbeza - beza. Ada yang paras pinggang dan ada yang paras leher sahaja. So senang mandi di sini.

Memandangkan kawasan nie milik syarikat peladangan kelapa sawit. Jadi ndak ramai yang mengetahui tempat tersebut. So ia terbiar dan hanya orang yang mengetahui tempat tersebut...nak ke sana, jalan raya dia tidak berturap.

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

21 comments:

Masz Sidek said...

Sy hanya berani masuk dlm air yg paras pinggang jer... heheheh... sbb sy tak pandai berenang... :P

Aien Not Alien said...

paras pinggang ok lagi...hehehe...


tak pandai berenang kalau tempat dalam2 ni...

Aishah Jahirah said...

paras leher...yg pendek mahu hapus kepala jugak tu...heheee...ingatkan lata...air terjun n lata....blh la tu...:)

saffiya_aleesya @ echa said...

wahh ada 7 telaga kesemuanya..ayat dah macam dragon ball jer..hehehe..tp serius nampak best jer sebab berkolam kan..

cIk JanNah said...

kena bayar ker kalau masuk ke sini??
boleh berendam dalam telaga tu? tengok macam kecil jer

baguznet said...

owh... telaga tujuh... mcm ala-ala kat langkawi yg ada air terjun tujuh tingkat

Kazman & Sue said...

paras leher kalau hari tak hujan... kalau musim hujan mahu lepas kepala jugak tu....

shark said...

pernah dngar pasal 7 telaga ni..
tp x pnah sampi lg..

maszull said...

assalamualaikum kancil...betul la mcm pernah dengar Telaga Tujuh ni tapi x pernah sampai pun...:)

Ezad Skytech said...

tak tahu pulak kat sana ada tempat macam ni..menarik...:D

c'axoera ヅ said...

lopak apa nih..?

Citra NaniZam said...

wah bestnya.. ala2 jakuzi tapi semulajadi punya..

Yatie Awang said...

kalau telaga pasti airnya lagi sejukkan

Nur Syazana Mohammed Sani said...

zana suka mandi dekat air yang paras leher or dade . baru syoookkk mandi :D

entry baru --> http://syazanasani.com/lagi-ciplak-menciplak/

Si BuDaK KaChAk said...

dah macam dekat ledang je...hehehe

eeiyss said...

wah... macam bes je kan tempat ni... subhanallah

remyhazza said...

BEST KALAU DAPAT BERENDAM.....

ciK LyndaWawa said...

wah..tak penah jumpa tempat seperti ini.....

3no gr33ny said...

wahh...!! air dr tujuh telaga?? hebat bto la tempat ni...!!
owg tua ckp..air dr tujuh telaga boleh dijadikan ubat atau penawar penyakit...

aimie amalina said...

sioookkk ni cekgu
tmbh2 panas2 niii ;))

Eryati said...

cantik la...sy baru tau ada ni tempat d sana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...