Rakan Blogger

Wednesday, May 25, 2011

Sambutan Hari Guru 2011 Peringkat Sekolah, SK St Patrick TawauHari yang dinanti - nantikan sudah tiba untuk semua guru di SK St Patrick, Tawau. Iaitu Sambutan Hari Guru Peringkat Sekolah. Sambutan ini dibahagikan kepada dua sesi iaitu sesi pagi dan sesi petang. Mengapa dipisahkan sambutan tersebut. Supaya tidak membebankan mana - mana murid untuk turun ke sidang pagi mahupun petang dan paling teruk jika sambutan tersebut dibuat pada waktu malam. Abis diterjah nanti...hehehe.

Bagi sidang pagi, semua guru dan murid menyambut sambutan hari guru pada pagi Selasa dan pada sidang petang pada petang Rabu. Saya sempat melihat acara sambutan hari guru sidang pagi. Itu pun acara kemuncak...murid bersalam dengan guru mereka. Pelbagai hadiah yang diterima oleh guru - guru yang popular dan disayangi. Makin banyak hadiah itu, makin tinggi nilai guru tersebut. Itu umpamaan je.

Sidang petang pula, saya tidak dapat menghadirkan diri ke sambutan hari guru. Sedih pula. Ini kerana, saya dipanggil untuk menghadirkan diri ke Bengkel Pemantapan Sesi Kaunseling yang diadakan di Marco Polo. Nampaknya, saya terlepas untuk tahun ini. Bagi saya, bukan tidak ada tahun hadapan kan.

Tujuan sambutan ini adalah untuk menghargai pengorbanan guru - guru di sekolah. Selain itu, mengeratkan lagi hubungan antara guru dan murid. Masa ini lebih sesuai untuk mengenali guru mereka dengan lebih dekat. Masa kelas, masa untuk belajar dan tidak berpeluang untuk berbual mesra.

Apapun, untuk semua warga SK St Patrick, 

SELAMAT HARI GURU...TERUSKAN PERJUANGAN KITA AGAR NEGARA MENJADI NEGARA MAJU

 Murid - murid sedang bersalaman dengan guru - guru mereka dan gambar sebelah murid menunggu giliran

 Ada guru yang menitiskan airmata dan Cikgu Rusnah menerima hadiah mahkota daripada seorang murid

 Sempat lagi murid bertanyakan sesuatu kepada guru mereka di bilik guru dan gelagat murid - murid sidang petang

 suasana program berakhir dan suasana murid - murid petang menunggu masuk kelas

2 comments:

C`ayob.com said...

waaa bestnya...dapat hadiah lah ko geng?

Kancil 8349 said...

hehehe...sudah aku dapat pada 16 hb Mei ari tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...