Rakan Blogger

Friday, January 20, 2012

Belum Tiba Masanya

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia yang sudi singgah ke blog Kancil 8349.

Sebelum Kancil bergerak menuju ke masjid. Kancil nak ambil peluang untuk menaip satu entri. Entri ringkas je. Sebab, ada rakan blogger yang bertanya mengenai wajah sebenar Kancil dan family Kancil. Bagi yang telah add Kancil di FB, mereka sudah tentu kenal wajah sebenar Kancil. Hehehe...ndak hensem kan?

Sebenarnya, Kancil ada tunjuk wajah sebenar kancil dalam entri - entri yang lalu. Namun, korang kena cari sendirilah. Dan nilai sendiri wajah sebenar Kancil. Di luar blog, orang panggil Kancil dengan panggilan "UMS". Bukan Universiti Malaysia Sabah taw. Kancil guna nama nie sejak sekolah rendah lagi...hehehe...cuma kebetulan je.

Apapun, Kancil rasa belum tiba masanya untuk tunjukkan muka Kancil sebenarnya di dalam blog ini. Jika ada yang nak taw  juga. Korang pergi ke blog sahabat Kancil iaitu Gen2Merah. Beliau ada cerita mengenai diri Kancil di dalam entri beliau. Semasa Kancil berpindah sekolah ke sekolah bandar.

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

p/s : Azan sudah berkumandang...Kancil gerak dulu...

28 comments:

Marina said...

ooo kawan kancil rupenye gen2merah tu...UMS tu stand for ape ye? heee~

Masz Sidek said...

hehehe.... insya-Allah suatu hari nanti dptlah tengok rupa kancil ye...

cinnamon.com said...

cinnamon dah tengok dah...

SimplySeoul said...

apa kepanjangan ums tu? hehe

ijA said...

nak stalker..gambar kancil..lah

khairul said...

misteri ni .....

maszull said...

assalamualaikum kancil...jgn pandang pada rupakan janji hati baik itu yg pentingnya...:)

QueeN TerataI said...

Queen pun dah tengok.. hehehehe

Gen2Merah said...

yaa, sesiapa nak kenal2 dengan cikgu Umrah boleh klik link ni.. pasti korang akan tahun cikgu UMS ni seorang yang comel dan baik hati (",)

http://gen2merah.blogspot.com/2010/08/guru-baru-posting.html

ataupun yang ini

http://gen2merah.blogspot.com/2011/03/selamat-bertugas-di-tempat-baru-cikgu.html

remyhazza said...

kena panggil kancil UMS la pulak lepas nie....

Aien Not Alien said...

kancil nak sebut UMS tu macam mana? kena sebut Uuu..Emm..Ess ke atau Umsss...sebab kancil kata dari sekolah rendah dah guna nama UMS kan...terfikir pula macam mana nak sebutkan..


cth : md.noor kita sebut mat nor...bukan emm di nor...


*maaf soalan pelik...hehe

Kancil 8349 said...

Marina :

bekas rakan sejawatan kancil tahun lalu...hehehe..UMS adalah gabungan daripada tiga perkataan Usaha Maju Dan Semangat..

Kancil 8349 said...

Masz Sidek :

hehehe...entri seterusnya ada gambar kancil

Kancil 8349 said...

cinnamon.com :

hehehe...cepatnya dapat tengok

Kancil 8349 said...

Simply Seoul :

UMS tu stand Usaha Maju dan Semangat..

Kancil 8349 said...

ija :

hehehe...malu plak Kancil

Kancil 8349 said...

khairul :

ndak misteri sangat pun

Kancil 8349 said...

Maszull :

Waalaikumsalam mama,

betul tu mama...itu yang penting

Kancil 8349 said...

Queen :

hehehe...malu plak kancil

Kancil 8349 said...

Gen2Merah :

kau bagitau plak nama ku...hehehe...

Kancil 8349 said...

remyhazza :

ndak perlu...dalam blog panggil je Kancil

Kancil 8349 said...

Aien Not Alien :

hehehe..susah ndak jelaskan....sebab ia penggunaan suara...hehehe...

3no gr33ny said...

cantik itu bukan dari rupa tapi dari hati

Aishah Jahirah said...

tertanya2 gak dlm ati sebelum ni UMS tu stand utk apa...yg tahu singkatan U...hehee

Kancil 8349 said...

3no gr33ny :

betul tu...tapi dah nasib badan kancil kena macam nie...hehehe

Kancil 8349 said...

Aishah :

kena baca entri seterusnya...

Eza Boom Boom :) said...

jangan biarkan diri anda diselubungi misteri.. hehe..

Tak pe kancil,tak kenal rupa pun tak pe. Kalau kancil kenal rupa muka Eza, kot2 jumpa kat sabah nanti. tegur laa ehh.

Ada apa pada paras rupa, andai penulisan entry lagi bermakna.. ^_^

Kancil 8349 said...

Eza :

insya Allah...terima kasih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...