Rakan Blogger

Tuesday, January 17, 2012

Cinta Kedua Menjadi Realiti

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia ke blog Kancil 8349.

Hari nie, Kancil diajukan soalan oleh seorang rakan sejawatan. Beliau bertanya kepada Kancil, Mengapa kita dipertemukan dengan orang yang salah sebelum kita bertemu dengan jodoh kita sebenar?

Tertanya - tanya juga Kancil. Tapi memang betul pun. Kancil pun memang terkena macam tu. Isteri Kancil merupakan jodoh Kancil sedangkan Kancil bercinta dengan orang lain lebih 5 tahun. Sudah bersedia untuk berkahwin. Namun disebabkan beliau berubah Kancil mencari orang lain. Akhirnya menemui isteri Kancil.

Korang macam mana? Tentu ada yang pernah kena macam nie kan. Sebenarnya, ia memberi kita pengajaran kepada kita terhadap pasangan kita yang seterusnya. Apa yang kita telah buat tidak akan dibuat pada pasangan kita seterusnya. Ataupun tidak dibuat sebelumnya. Kancil akui semuanya. Malah, isteri Kancil nie, Kancil lebih menghargainya. Takut kehilangan orang yang lain dari yang lain.

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

29 comments:

Zul Fattah said...

mungkin sbgai pngajaran utk kita.. supaya lbih menghargai apa yg ada skrang.. huhu

ciK LyndaWawa said...

sangat setuju..supaya kita lebih berhati mencari pasangan...alhamdulillah jage isteri baik2 ya..=]

remyhazza said...

tak kenal bukan bermakna tak cinta.....
kenal lama tak semestinya bahagia....
keserasian perlu ada....

cik Kartun said...

yupp.. CK belajar mematang kn diri stlah putus cinta.
alhmdullillah :)

ShahzCudin said...

ada terbaca ungkapan tu tp waktu tu rasa mcm xleh percya je sbb sy xpernah pun bercinta lg..

3no gr33ny said...

untung isteri Kancil sbb dihargai suami dan diterima seadanya...

p/s : background baru ni tuan hamba =)

QueeN TerataI said...

knp bercinta dgn org yg salah dulu? spy kita memperbaiki segala kekurangan, keburukan, mana yg baik jadikan tauladan dan yg tidak elok jdkan sempadan dan pengajaran utk hubungan yg kedua.. spy kita lbh berhati-hati dlm stp yg kita lakukan, spy kita lbh mengharagai seseorg dan byk lg sebab dan musababnya.. tp yg pastinya adalah utk kebaikan kita juga jika kita ambil pengajarannya.

aReLaN said...

hmmm...sokong sume pendapat di atas.kalau bukan jodoh kita,bercinta bagai nak rak pon,tetap ngan orang len kan.walaupun maybe dia bukan yang terbaik,tapi ALLAH lebih tau bahawa dialah yang terbaik untuk kita.hehehe

Eza Boom Boom :) said...

belum kawen lagi, sebab tu tak tau benda ni. Hope Eza dapat jodoh yang terbaik untuk Eza..

Woofer Storm said...

romantik benar bro ni..

#tapi selalu jumpa wanita yang salah,manalah jodoh yang sebenar ni..asal belum timbul2 lagi..heheee

Pen Biru said...

kalau yg kedua tu ditemukan lepas dah kawin, baik tak payah..jaga ajelah yg pertama tu.kalau belum kawin lagi tak pe..btw, bertuah isteri kancil

Masz Sidek said...

heheheh... byk dengar kisah cinta dengan org lain kahwinnya dengan org lain....

Dylla Abas said...

suka dgn komen Woofer Storm...asyik jumpa dgn yg salah berkali2...mcm mana pula ye...??

Kancil 8349 said...

Zul Fattah :

betul tu...hargai kerana tidak mahu kehilangan lagi

Kancil 8349 said...

Cik Lyndawawa :

terima kasih...Kancil akan anggap ia satu doa untuk Kancil...

Kancil 8349 said...

remyhazza :

betul tu...semua bergantung pada masa dan jodoh kita pada orang tu

Kancil 8349 said...

Cik Kartun :

betul tu...bila dah silap kita sedar akan kelemahan kita

Kancil 8349 said...

ShahzCudin :

wah...belum bercinta lagi...apapun kalau dah bersedia barulah harungi alam percintaan tersebut

Kancil 8349 said...

Queen :

betul tu...semua untuk pengajaran dan panduan kepada kita...

Kancil 8349 said...

Arelan :

betul tu...jangan kecewa sangat apa yang berlaku...semua ada hikmahnya

Kancil 8349 said...

Eza Boom Boom :

Amin...semoga dapat jodoh yang baik

Kancil 8349 said...

Woofer Storm :

belum jumpa jodoh kamu tu

Kancil 8349 said...

Pen Biru :

pertama tu dah memang jodoh kita...jagalah yang pertama baik2

Kancil 8349 said...

Masz Sidek :

macam kancil...

Kancil 8349 said...

Dylla Abas :

hehehe...belum bertemu dengan jodoh yang sebenar bah tu...

saffiya_aleesya @ echa said...

pada saya kita takkan jumpa jodoh kita yang sebenar selagi tuhan tidak menemukan jodoh kita walau berapa kali kita bercinta dan putus cinta sekalipun

Kancil 8349 said...

Echa :

betul juga...tapi selalunya kita akan diberikan peluang kali kedua...

maszull said...

assalamualaikum kancil...pengajaran itu menjadi kita lebih matang dan akan berusaha mencari yg lebih baik lgkan...:)

Kancil 8349 said...

Maszull :

Waalaikumsalam mama,
betul tu mama...kalau ndak terkena ndak kita rasa apa pahit manis dalam satu percintaan...kan mama?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...