Rakan Blogger

Tuesday, January 3, 2012

Kancil Berasal Dari Daerah Mana?

Assalamualaikum dan salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia ke blog Kancil 8349.

Dah sebulan Kancil letak pertanyaan di sebelah kanan blog Kancil ini. Dan hanya 10 respon sahaja yang menjawab soalan Kancil. Terima kasih kepada mereka yang sudi menjawab pertanyaan Kancil. Kancil dapat simpulkan dekat sini bahawa daripada 10 orang, 50% percaya bahawa Kancil berasal dari daerah Semporna, Sabah.

40% menyatakan bahawa Kancil berasal dari daerah Lahad Datu dan 10% lagi berada dari daerah Kunak. Nampaknya, jawapanya paling banyak merupakan jawapan paling tepat dan betul. Kancil memang berasal dari daerah Semporna. Membesar dan bersekolah di daerah Lahad Datu.

Okaylah...Kancil nak tambah satu lagi pertanyaan dan lekatkanya untuk sebulan. Harap rakan - rakan blogger dapat menjawab soalan Kancil. Tengok sebelah kanan blog Kancil di bawah ikon bilangan pembaca dan di atas ikon muka surat. Kalau sudi klik sekali je.

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

37 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

org sabah ye..mak mertua saya org labuan :)

Zul Fattah said...

daerah mana tu? kena check dlm peta dulu ni...

Eza Boom Boom :) said...

Eza tak sampai daerah sempurna lagi. adehh, paling jauh kat poring je..

Cikgu Ma said...

dah tau org semporna..=)

cmna nak baut soalan tu??

Syafiq Ahadin said...

hak3! dulu saya tulis LD...

QueeN TerataI said...

kiranya betul la queen jawab soalan tu.. hehehe soalan baru akan queen jawab nanti...

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

soalan lama xjawabkan pun...hehee
soalan baru....nanti akan dijawab...;p

YNA HERMOSA said...

pasnie yna pergi semporna boleh encik kancil tempat best dan resort best utk bercuti :)

lieynanilaz said...

ada lagi soalan yerr...jap nak jengah!!

aReLaN said...

ala...nk jwb tp xtau la knp xkuar kt laptop ni.esk la sye jwb.hehehe

Anak Wak Mail said...

semporna,,tempat yang cantik tu kan..;)

soalan sebelah tu: betul.

Yatie Awang said...

selama ni akak tak perasan pulak ada soalan yang perlu di jawab..
akak terjah soalan seterusnyalah
Kisah sedih:Jubah untuk Ibu

cinnamon.com said...

Semporna le kan...

3no gr33ny said...

maka batul la jawapan hamba =)

remyhazza said...

tak kisah dimana asal dan usul.....
janji kancil pren together gether.....
ingat kancil dtg dari perodua tadi ...he3

blog-tips-kurus said...

selamat tahun baru ye kancil 8349 :)

maszull said...

assalamualaikum kancil...oh rupa2nya ada soalanyer kat tepi tu...mama x perasan plak walaupun dah selalu masuk blog kancil ni..:)

ada soalan terbaru yer...:)

ciK LyndaWawa said...

permandangan dari mana ni..tenang je....

Kancil 8349 said...

Mrs Eady :

eya ke...Labuan bukan bahagian Sabah lagi...ia di bawah wilayah persekutuan...

Kancil 8349 said...

Zul Fattah :

tengok dalam peta Sabah bahagian Zon Tenggara...

Kancil 8349 said...

Eza :

ndak apa...lain kali ada rezeki boleh datang lagi ke sini

Kancil 8349 said...

Cikgu Ma :

daftar nuffnang dan tengok ikon carta pai....

Kancil 8349 said...

Syafiq :

hehehe...ndak apa...ndak taw kan...

Kancil 8349 said...

Queen :

terima kasih Queen...

Kancil 8349 said...

Aishah :

ndak apa...yang penting keikhlasan...

Kancil 8349 said...

YNA :

boleh bah kalau kancil free...

Kancil 8349 said...

lieynanilaz :

jawab jangan tak jawab...

Kancil 8349 said...

aReLan :

ndak mengapa...lepas nie boleh jawab lagi

Kancil 8349 said...

Anak Wak Mail :

Alhamdulillah...cantik di mata...

Kancil 8349 said...

Yatie Awang :

jawab jangan tak jawab

Kancil 8349 said...

cinnamon.com :

yups...

Kancil 8349 said...

3no gr33ny :

alhamdulillah....

Kancil 8349 said...

remyhazza :

hehehe...kereta dia je...tapi pemiliknya dari daerah Semporna

Kancil 8349 said...

blog tips kurus :

terima kasih....Selamat Tahun Baru

Kancil 8349 said...

Maszull :

Waalaikumsalam Mama,
ndak mengapa yang penting mama jawab soalan kancil yang seterusnya

Kancil 8349 said...

cik lyndawawa :

lain entri nie kamu tanya..ndak mengapa Kancil tetap jawab...dekat Ranau

Eera Shera said...

dah jawab soalan tu ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...