Rakan Blogger

Friday, January 20, 2012

Jom Lihat Sini

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia yang sudi singgah ke blog Kancil 8349.

Hari nie, Kancil nak tunjukkan muka sebenar. Tapi bukan di blog Kancil. Di blog sahabat Kancil iaitu Gen2Merah. Kalau sudi, jomlah singgah ke blog beliau. Entri nie dah lama beliau buat khas untuk Kancil. Jom klik di bawah nie.


http://gen2merah.blogspot.com/2011/03/selamat-bertugas-di-tempat-baru-cikgu.html

Simply Seoul ada tanya apa nama panjang UMS...Sebenarnya ia adalah singkatan daripada nama Kancil yang sebenar. Hehehe..Kancil suka orang panggil UMS. Tapi dalam blog nie, guna ganti nama dengan Kancil je. 

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

52 comments:

Gen2Merah said...

UMS tu singkatan untuk 'Usaha' 'Maju' dan 'Semangat'..

Itulah dia seorang cikgu yang berkaliber dan dihormati oleh semua (",)

Citra NaniZam said...

wah ndak sabar nak tgk ni..haha

Syafiq Ahadin said...

dah baca....! :)

Cik Meeja said...

Oooo...Baru tau..Hehe.,
Semoga menjadi seorang guru yang disanjungi dan dihormati sepanjang masa.. ^^,

Jemput singgah klu sudi :
RAFHANAH BLOGSHOP

Yumida said...

hope semangat membara itu akan sampai ke penghujungnya.....

Mak Usu said...

Selamat berblogging..
Jenguk si kancil...
Mak Usu singgah sini dah follow sekali...
Selamat berkenalan.. :):)

Masz Sidek said...

ok... dah tengok rupa kancil...

Anak Wak Mail said...

wah,,bestnya jd kawan kat sekolah dan kawan diblog..;)

ijA said...

wahhh...follower dah 666...itu pulak yang kita nampak..opss..

nak terjah..hehee..

nice nick name..usaha maju dan semangat bak kata Gen2Merah..

maszull said...

assalamualaikum cikgu kancil...mama dah pun baca n3 dr cikgu Dil wah betul2 bersemangat n cikgu yg disayangi...

semoga sentiasa menjadi seorg guru yg berjaya mendidik anak muridnya hingga berjaya...:)

p/s mama dah lihat wajah cikgu kancil...

baguznet said...

Kalo di Sabah, sekali sebut UMS itu biasanya org fikir itu nama uni di sana gitu ;)

tahniah juga atas sikap yg positif terhadap kerjaya dan murid-murid. moga sentiasa dibantu-Nya

Nafisya Ismail said...

dah tgk dah.. comel. hehe.. hari tu saya ke tawau dan semporna tp xtau mcm mne nk contact dgn cikgu kancil.. saya bermalam di taman semarak tawau dan dragon inn floating resort semporna..

Santri T.P.I.N.I said...

kan betul, kancil ni comel orangnya...

cik Kartun said...

da tngok da :D

dhiera said...

dah tengok dah kancil~ weee

remyhazza said...

dah pi terjah blog gen2merah....
comel + hemsem kancil.....
semanis dan seramah blog nyer...

Aien Not Alien said...

hehehe.. UMS Niza...permulaan ramai yang ingat kancil ni perempuan...


*dah tengok dekat blog gen2merah :)

QueeN TerataI said...

mmg nampk seorg guru yg berkaliber kancil ni...

fiza nurani said...

OOOOOOOOO, kancil :)

3no gr33ny said...

mcm mna tu tuan hamba terdetik nk berkongsi gmbar tuan hamba yer?

budak kacamata said...

huhu..dpt jugak kenal pemilik blog nie..nmppk air muke pon tw, cg kancil bgtu komited dgn keje..apepon, hope dpt contohi cg kancil..doakan sy taw..

Yumida said...

nama tu so special...unik

Kancil 8349 said...

Gen2Merah :

terima kasih geng...kau apa kurangnya

Kancil 8349 said...

Citra Nanizam :

hehehe...

Kancil 8349 said...

Syafiq Ahadin :

hehehehe...terima kasih

Kancil 8349 said...

Cik Meeja :

terima kasih...Amin...

Kancil 8349 said...

Yumida :

terima kasih...insya Allah

Kancil 8349 said...

Mak Usu :

salam perkenalan daripada Kancil...terima kasih...akan terjah sekejap lagi

Kancil 8349 said...

Masz Sidek :

hehehe...ndak hensem kan...

Kancil 8349 said...

Anak Wak Mail :

hehehe...kancil mula berblog bila berkenalan dengan Gen2Merah

Kancil 8349 said...

ija :

terima kasih...ia adalah cogan kata dalam diri Kancil

Kancil 8349 said...

Maszull :

Waalaikumsalam mama,

hehehe...malu kancil...apapun terima kasih mama...

Kancil 8349 said...

baguznet :

hehehe...kebetulan nama tu diguna...terima kasih

Kancil 8349 said...

Nafisya Ismail :

terima kasih memuji Kancil...sayangnya ndak dapat jumpa...memang dah atur pun masa tu..tapi bukan jodoh kita mahu bertemu

Kancil 8349 said...

Santri :

terima kasih

Kancil 8349 said...

cik kartun :

hehehe...mampu tersenyum

Kancil 8349 said...

dhiera :

hehehe...:)

Kancil 8349 said...

remyhazza :

terima kasih...

Kancil 8349 said...

Aien :

hehehe...Ums tu adalah nickname kancil manakala Niza tu nickname isteri Kancil...

kerana nama Niza...orang ingat Kancil nie perempuan

Kancil 8349 said...

Queen :

terima kasih....

Kancil 8349 said...

fiza :

yup...it's me

Kancil 8349 said...

3no gr33ny :

sebenarnya ramai yang ingin tahu siapa sebenar pemilik blog nie....dan entri yang Gen2Merah buat dah lama cuma ramai tidak mengetahuinya...

Kancil 8349 said...

budak kacamata :

terima kasih...Kancil akan doakan untuk kamu

Kancil 8349 said...

Yumida :

hehehe...memang unik kan...

khairul said...

kancil ni penuh tahsia lah

Zahirah Dzulkifli said...

Wah, guru kaunseling. Hehe. Selamat bekerja~

Kancil 8349 said...

khairul :

ndak banyak rahsia sangat pun..

Kancil 8349 said...

Hira :

terima kasih...

Nafisya Ismail said...

insyaallah ada rezeki kite jmpa nnt :)

ciK LyndaWawa said...

ooo..kiranya mukanya bulat..hehehehe..=]
salahla ni..hehe

Kancil 8349 said...

Nafisya Ismail :

insya Allah...

Kancil 8349 said...

Cik Lyndawawa :

hehehe...ndak bulat sangat pun...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...