Rakan Blogger

Saturday, September 10, 2011

Kawan Kahwin, Tapi Tidak Dijemput

Selamat datang dan salam perpaduan kepada semua rakan blogger dan pembaca setia Blog Kancil 8349.


Pernahkah kamu mengalami situasi di mana kawan kamu kahwin tapi tidak menjemput  kamu pada hari perkahwinannya. Sedangkan rakan - rakan lain dijemput walaupun mereka berada di tempat jauh. Sedangkan kita depan mata, tidak dijemput langsung.

Apa tindakan yang mungkin kamu akan buat jika mendapat tahu situasi tersebut? Kancil ingin meminta pandangan dan cadangan daripada rakan blogger jika kamu menghadapi situasi tersebut. Adakah kamu datang ke majlis tersebut tanpa kad undangan? Atau tidak datang.

Terima kasih kerana sudi membaca dan meninggalkan jejak di dalam blog Kancil. Pandangan dan cadangan daripada rakan amat Kancil hargai.

38 comments:

Santri T.P.I.N.I said...

kita doakan je kancil semoga kawan kita bahagia selalu...jgn sedih

- abdul hadi abdul muti - said...

tak pernah kena macam ni, tapi, dalam islam, haram pergi kenduri yang kita tak dijemput

mizzkechique said...

pernah kn mcm ni.. siyesli mmg xkn dtg sbb tidak dijemput.. huhuhu...

cleverspider55 said...

kalau aku mmg takkan pergi..lgpun dah org tak jemput watpe kita nak terhegeh2 kan..

maszull said...

salam kancil...mama rasa x perlu pergi kot sbb x diundang ...

doakanlah mereka selamat n berbahagia....:)

SimplySeoul said...

hmm ni memang situasi yg buat susah hati. mungkin ada jemputan yg terlepas pandang kan, nanti kita tak datang dia merajuk pulak.

So fundamentalnya, kena tengok current relation kita dengan yang kahwin. Kalau xda apa2 perselisihan faham or baik sahaja then mungkin kita patut pegi.

Pn. Sheila said...

sy pernah kena situasi cam ni... sy nasihatkan x usah pg cz kenduri yang tak dijemput haram bg kita...

Adylia Qarissa said...

yang pasti kecik hati..
kalau tak jemput better tak payah pergi..doakan kebahagian dia..
atau mungkin pengantin terlepas pandang...ermmm...

Santri T.P.I.N.I said...

terima kasih kancil...

http://sun3tpini.blogspot.com/2011/09/my-top-25-commentators.html

Ariena Hisham said...

Bersabar jelah. Doakan je dia bahagia :D

khairul said...

mungkin dia terlupa sangat2 kot...darah gemuruh la katakan...doakan yg terbaek buat dia

Kancil 8349 said...

Santri :

terima kasih...bukan sedih tapi terkilan...tu je perasaan yang timbul sekarang nie...

Kancil 8349 said...

Abdul Hadi Abdul Muti :

eya ke? Kancil baru tahu pasal nie...masih banyak ilmu lagi Kancil perlu belajar nie

Kancil 8349 said...

Mizzkechique :

Eya kan...kalau tidak dijemput ndak payah datanglah kan...terima kasih

Kancil 8349 said...

Cleverspider55 :

betul tu...terima kasih

Kancil 8349 said...

Maszull :

Salam mama,

betul tu...Kancil doakan mereka bahagia je

Kancil 8349 said...

Pn. Sheila :

Kancil baru tahu sal hukumnya bila kita tidak dijemput...apapun terima kasih

Kancil 8349 said...

Adylia :

terkilan dan kecil hati orang kata..hehehe...mungkin dia terlepas pandang...

Kancil 8349 said...

Santri :

terima kasih kerana buat entri khas untuk kami semua...

Kancil 8349 said...

Ariena :

terima kasih....Kancil kena terima hakikat dan Kancil doakan dia bahagia

Kancil 8349 said...

Khairul :

betul tu...mungkin terlepas pandang dia...terima kasih

budak kacamata said...

komen :
-mungkin terlepas pandang
-bajet xcukup
-dah ramai tetamu yg dijemput
-da xpuas ati ngan cik kancil tapi cik kancil xtaw
-saje nk tengok reaksi cik kancil [nnk wt surprise]
tapi kesimpulannya, jangan pergi..xbaek pegi kalo xdijemput

Kancil 8349 said...

Budak Kacamata :

terima kasih diatas pandangan kamu...dan sememangnya Kancil ndak pergi...

aimie amalina said...

hayooooo
jgn sesedih ya cek kancil
kalo sy
nda apalah..
berdoa supaya mereka bahagia jak =]

Ahmad Ismi said...

saya ada pengalaman..well...after spm ada 2 org kawan saya kahwin...lbih kurang setahun lalu..and..bengang nya cuz kami langsung x kena jemput...tup2...dah kahwin..siap ada anak lagi...erm...so redha and tabah jak lerh...even TERKILAN sangat kan??

Kancil 8349 said...

Aimie :

bukan bersedih tetapi terkilan. Betul lah...hanya doa sahaja yang mampu kita berikan...datang pun mungkin menyusahkan dia...hahaha

Kancil 8349 said...

Ahmad Ismi :

betul tu...terkilan sangat...lebih terkilan bila kawan tu kamu nampak selalu.

Cinderella said...

erm klau aini pun mmg akn kecik aty...
tapi xkn nk dtg pulak...

Eddy Dce said...

pernah gak alami cam tu...dan mmg sy x dtg la jwbnye sbab x dijemput x leh la nak pergi kan... :)

siti kektus said...

datang sambil buat muka tak tahu. bawak hadiah sekali. lepas salam dia terus balik. hehehhe ( kot lah akan buat macam ni )

Ummi_Rosalicious said...

tak kisah! makan jelah kat umah dgn family :D

Kancil 8349 said...

Cinderella :

sesiapa pun mesti kecik hati kan...hehehe

Kancil 8349 said...

Eddy :

betul tu...terima kasih

Kancil 8349 said...

Siti Kektus :

ada juga yang buat macam tu...mereka datang tapi tak makan

Kancil 8349 said...

Ummi :

hehehe...itu yang terbaik

meaw said...

pendapat pertama " hmm,kecik hatinya tak jemput ke majlis"


pendapat kedua " takpelah,kita mampu berdoa agar hubungan kekal selamanya"

Kancil 8349 said...

Meaw :

pendapat pertama : betul tu...hati siapa tak kecil hati kan...

pendapat kedua : doakan mereka bahagia sahaja...

QueeN TerataI said...

bila org x jemput maknanya org tu x menginginkan kehadiran kita.. kalau kita jauh mungkin bole dikatakan sbg lupa.. tp kalau depan mata mustahil la nak kata tak ingtkan?

makanya tak perlu la pergi.. just anta hadiah dankad ucapan tanda kita ingtkan dia dan mendoakan yg terbaik buat mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...