Rakan Blogger

Thursday, September 15, 2011

Segmen Kancil8349 : Pengalaman Korang Semasa Menghadapi Peperiksaan UPSR

Assalamualaikum,

Selamat datang dan salam perpaduan kepada semua rakan blogger dan pembaca setia yang sudi datang dan singgah ke blog Kancil 8349.

Selepas percubaan pertama menganjur segmen, kali ini Kancil mahu mencuba kali kedua untuk membuat segmen. Diharap ramai rakan blogger menyokong segmen Kancil. Tujuan segmen ini sekadar perkongsian maklumat dan pengalaman antara rakan blogger.

Memandangkan peperiksaan UPSR telah bermula pada hari ini. Tentu korang ingat pengalaman - pengalaman korang semasa menduduki peperiksaan UPSR. Apapun, marilah kita berkongsi bersama pengalaman kita masing - masing. So, kira segmen ini simple je. 

Kalau nak join, sesiapa pun boleh yang penting dia blogger. Hehehe...syaratnya ialah : 

1. Buat satu entri.

2.  Letak header Kancil 8349 blog di dalam entri korang



3. Tajuk entri tersebut : Segmen Kancil8349 : Pengalaman Korang Semasa Menghadapi Peperiksaan UPSR

4. Ceritakan pengalaman korang semasa Menghadapi Peperiksaan UPSR. Korang cerita apa - apa pengalaman korang seperti sekolah di mana, tahun berapa dan pengalaman menduduki peperiksaan UPSR.

5. Ajaklah rakan - rakan blogger yang lain untuk menyertai segmen Kancil.

5. Selesai cerita, korang kasi tinggalkan url korang kat ruangan komen. Kancil akan buat satu list entri khas untuk ini.   

6. Tarikh tutupnya : 15hb September 2011, 10 malam

56 comments:

QueeN TerataI said...

of course join... tp bukan hari ini ye kancil.. arini queen ada visitors di ofis.. agak sibuk... InsyaAllah sblm 15 queen submit penyertaan... hehehehe gud luck utk segmen kancil..!

Kancil 8349 said...

Queen :

ndak apa...ada berapa hari lagi..heheh

maszull said...

salam kancil...boleh nanti mama join sekali segmen kancil tapi petang atau mlm kot sbb pagi mama ada hal sikit yer...

masa mama dulu bukan upsr tapi penilaian darjah 5...boleh ker..:)

Diana @ bilakukatacinta said...

ai..same mcm entri kancil jek.... nt sis join ek?..ptg2 sikit..pg wat keje

CikGu Ma said...

assalamualaikum...tq jemput..dh join...eh, saya yg pertama ke?hehehe

http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-amik-upsr.html

ain1914 said...

nak join gak. nanti ain letak link k..

khairul said...

InsyaAllah Kancil..sy akan join

Jom berkenalan dgn Ghost Rider .http://gilamodified.blogspot.com/2011/09/lets-meet-my-ghost-rider.html

ain1914 said...

ok dah siap
http://ibuamirulpunyeblog.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-korang.html

Kancil 8349 said...

Maszull :

Salam Mama,
boleh bah mama...terima kasih join

Kancil 8349 said...

Diana :

boleh hehehe...

Kancil 8349 said...

Cikgu Ma :

Waalaikumsalam,

terima kasih sudi join segmen kancil

Kancil 8349 said...

Ain1914 :

ok kancil menunggu

Kancil 8349 said...

Khairul :

ok bro...Kancil menanti

Kancil 8349 said...

Ain1914 :

terima kasih kerana sudi join

CIK MAY said...

dah join.. =)

CIK MAY said...

ha..ni la penyakit lupe dah dtg...hihi...ni link nye...

http://mayandhanis.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-korang.html

Santri T.P.I.N.I said...

salam kunjungan kancil...

terima kasih sebab ajak join segmen ni. ok dah siap tugasannya.

http://sun3tpini.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-korang.html

syuzi syofia said...

alamak.. syuzi nye UPSR mase thn 1994.. 17thn yg lepas... macam x hingat dah je... bole ke nk msk? kene ingt dulu la camni... huhu

Kancil 8349 said...

Syuzi :

dialu - alukan

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup said...

ala geng....aku nak ikut..tapi..malas nak menaip ini....nanti ko buat yang senang-senang...ye. macam gambar paling menarik kah...hehe...

dhiera said...

15sept?? sempat ke tak sempat ke tak...
ok saya cuba bila ada kesempatan!

Zul Fattah said...

masih dalam pantang.. xleh join segmen or GA.. sory r.. haha.. ok.
tp aku cuma boleh cakap kat sini..
aku skolah rendah keb Machang,
tahun 2003 kot..
x de pengalaman meniru.. x pandai lg meniru masaa tu.. huhu

Adylia Qarissa said...

nak tau cerita dkna?? hehehee...

http://kasihsuci-whh.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-korang.html

Eddy Dce said...

Eddy join...

http://eddydce.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-korang.html

Niena Pengembara Ilahi said...

hehe.. cam best je citr ni.. InsyaAllah nina join bla free nnti :D

Niena Pengembara Ilahi said...

hehe.. cam best je citr ni.. InsyaAllah nina join bla free nnti :D

yana-feehily said...

Nak join jugak..hehe..dah join pun

http://yana-feehily.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-korang.html

tq anjurkan segmen ni..best!

aimie amalina said...

cekgu kancil, mimi dah joiiinnn!


http://aimieamalinaazman.blogspot.com/2011/09/egmen-kancil8349-pengalaman-korang.html

Yumida said...

YUMIDA share pengalaman:

http://umikasum.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-korang.html

done follow u...

ariana said...

Dah lama sgt lah kancil..masa tu panggil penilaian darjah lima lagi..huhu..ariana agak sibuk ni..kalau berkesempatan, insyaallah nanti join ekk..:)

Bro ahmad said...

ingat2 lupa sebab dah lama huuu..semoga segmen ni berjaya

maszull said...

salam kancil...mama dah join segmen kancil tapi x tahu boleh ke x sbb ada bab yg mama dah lupa....:)

http://maszull.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-korang.html

~iz~ said...

teringin nk join..tapi x ingat langsung dh kenangan dulu masa nk ambil ujian upsr..sikit pn x ingat..huhuu

Cik Sara said...

nak join juga..walaupun merepek..

http://cintakuntumansyurga.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-korang.html

(^____^)

syuzi syofia said...

dah buat (~_^)

http://syuzisyofia.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-korang.html

elnino moona said...

nak join...

mo kena imbas2 semula kenangan dulu2 ni.. nnt sy wat entry ya...ada masa lg ni..hihi

Eera Shera said...

wah dah buat segmen!

sok kalo free sy join ek..

tah ingat lg ke x zmn upsr dlu..huhu

halidaRahman said...

akan join :)

ciK LyndaWawa said...

salam...saya dihemout untuk join,.p taulaa...itu pengalaman ke bukan..hehe

http://lyndawawa.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-korang.html

tq!!=]

azeelia azman said...

wahhh ada segmen lerr :D

HAFIZAL said...

nak join gak

abah khalisha said...

pengalaman masa UPSR ya..rasa nak terkecing kot..asyik-asyik nak kencing je
Petai Gergasi

Ummi_R❀salici❀us said...

umi nak join jugak tau ! umi buat auto publish esok ea... :)

iMBobo said...

http://www.imbobome.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-korang.html

JOIN :)

PeRmAtA bIrU said...

http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-korang.html

join gak..:)

Eera Shera said...

http://eerashera.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-korang.html

mau join jugak bah!

ANISA said...

baru follow..dah join..baca la ni ek...idea bernas utk segmen..

http://anisa-mylife.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-korang.html

AsyieqiN Rkey said...

sorry lambat sket..

http://angelzjourney.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-aku.html

AIEN NOT ALIEN said...

Salam Cikgu Kancil.

Nasib masih sempat lagi nak join..

http://aiennotalien.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil-8349-pengalaman-korang.html

Santri T.P.I.N.I said...

wah...dah ramai yg join segmen kancil. dalam hati ni macam tergerak nak wat segmen jugakla...my first segmen!

yayath said...

yath tumpang join:)boleh bah kan?

hehe~~

http://qasehhumayrayathafiz.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-korang.html

RATU QASEH SAIFUDIN said...

sory lambat join..hihi...=)


http://qasehsaifudin.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil-8349-pengalaman-korang.html

QueeN TerataI said...

sebelum segmen ditutup Queen join eh... :)

http://queenofbutterfly.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-korang.html

Ummi_R❀salici❀us said...

http://umminabilaradzi.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-korang.html

Fyza Lovato said...

how come aku leh telambat ni. huhuhuhu
banyak nak cita kalau masuk hehe
xpo lah xsempat da.
btw aku dapat 5a dulu ngeh3. :D

fauziahahmad said...

cam ne boleh x tau nih....hope dapat join segmen yang lain pulak...:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...