Rakan Blogger

Friday, August 26, 2011

Bila Orang Masuk Campur Kerja Orang Lain # 1

Selamat datang dan salam perpaduan kepada semua rakan blogger dan pembaca setia Kancil 8349 yang sudi singgah datang ke blog ini. Kisah ini hanya perkongsian dan bukan untuk memalukan mana - mana pihak.

Seorang kawan Kancil meluahkan masalah yang dihadapinya ketika berkerja di salah satu IPTS di Sabah. Kerjanya hanya mentadbir dan mengurus pusat sumber IPTS tersebut. Beliau menemui Kancil kerana itu memang bidang Kancil. Kancil namakan kawan Kancil sebagai Lee (bukan nama sebenar)

"Geng! Aku ada masalah nie. Boss aku suruh aku susun buku ikut ketinggian dan ketebalan buku tersebut." Kata Lee kepada Kancil.

"Apasal susun ikut macam tu?"

"Katanya, nampak cantik kalau orang datang tengok."

"Pertama kali aku dengar kata macam tu. Memang boss kau ndak pernah masuk library. Orang kalau masuk library akan tanya tajuk buku, subjek buku dan pengarang buku. Dan belum pernah lagi aku dengar orang tanya, buku mana yang paling tinggi atau tebal di dalam library nie" jawab Kancil kepada Lee.

"Betul juga katamu. Mengapa ndak aku fikir. Ndak apa. Esok dia akan jumpa aku. Nanti aku jelaskan. Terima kasih geng." Kancil nampak wajah Lee bertambah ceria.

21 comments:

akoo pae said...

haaaha lwaknye..ade plak nak susun buku ikot ktinggian~kekeke

aizamia3 said...

kehkehkeh.. apa dia ingat tu rak kat rumah dia ke..

TeAqArH said...

saje cari keje nk bg kt org..gile ke nk susun buku ikot tebal n tggi...

dylla abas said...

hmm..cubaan masuk campur kerja org lain yg akan mengacau-bilaukan lagi kerja tu..apala..

Cik Bell said...

huhu..mmg nampak kemas..tapi standard library org nk carik tajuk dan pengarang buku tu.huhu

Norhisham Nordin said...

dlm library mesti ada sistem, baru senang nak cari kan... org dtg pun bknnya nak tgk cantik ke tak... huhuhu...

Kancil 8349 said...

Akoo :

hehehe...memang lawak kan...

Kancil 8349 said...

Aizamia3 :

mungkin kot...dia mahu macam rumah dia

Kancil 8349 said...

Teeqarh :

memang betul tu...orang dah expert dengan kerja dia..mahu bagi kerja lain plak

Kancil 8349 said...

Dylla Abas :

hehehe...mana2 tempat pun sama...ada sahaja yang cuba buat macam tu..

Kancil 8349 said...

Cik Bell :

eya betul....itu yang orang guna nak cari buku

Kancil 8349 said...

Norhisham :

betul tu...DLMS nama sistem tersebut

Gen2Merah said...

boss sendiri tak penah masuk library.. tapi mengada2 plak nak arah itu ini ikut suka sukinya..

sakurasue said...

hahahahha siyes lawak!
hadoiii..

khairul said...

singgah top up jap bro

maszull said...

salam....hehehe...buat gelak je...:)

Kancil 8349 said...

Gen2Merah :

Itulah pasal tu geng...kekadang boss kena tanya orang bawah...sebab tidak semua boss tahu kerja orang bawah.

Kancil 8349 said...

Sakurasue :

hehehe...ia sebahagian daripada kerja kita...kita sedar tapi x sedar

Kancil 8349 said...

Khairul :

ok bro...thanks singgah

Kancil 8349 said...

Maszull :

Salam,

hehehe...mahu flashback memory dulu...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...