Rakan Blogger

Tuesday, August 9, 2011

Segmen : Saya Nak Berkenalan Dengan Korang

Selamat datang dan salam perkenalan untuk semua blogger dan pembaca blog Kancil.


Segmen : Istana Biru Nak Berkenalan

Hari ini sudah 2 segmen Kancil ikut. Termasuklah segmen ini. Entah mengapa tapi terlalu berminat nak ikut segmen rakan - rakan blogger lain. Macam mahu menyokong usaha mereka. Apapun, sesiapa yang nak ikut...jomlah kita beramai - ramai. Sila klik header Istana Biru tu...

Mengapa Kancil nak ikut segmen ini? Sebabnya Kancil dapat berkenalan dengan ramai rakan blogger lain, tidak kisah yang senior mahupun junior. Lebih ramai kenalan lebih senang kita hidup...hehehe...Dalam segmen ini ada beberapa syarat yang penganjur nak minta...antaranya ialah :

1. Nama Samaran : Ums Niza

2. Kejadian Nama Ini : Ums adalah singkatan daripada nama penuh saya. Saya sudah guna nama nie sebelum Universiti Malaysia Sabah ditubuhkan pada tahun 1996 @ 1997. (kalau tidak silap) Iaitu tahun 1990 lagi. Mula dipopularkan semasa menuntut di UiTM Shah Alam 2001 - 2004. Lagi satu, UMS ini adalah singkatan huruf cogan kata dalam diri Kancil iaitu Usaha, Maju dan Semangat. Niza pula adalah nama orang yang saya kasihi, sayangi dan cintai seumur hidup saya.

3. Suka Pada Nama Ini : Saya memang suka sebabnya sudah saya nyatakan di atas.

4. Sifat Baik Dan Buruk : Nak kata saya nie baik bukan baik juga dan nak kata saya nie jahat bukan jahat juga...siapa kenal saya dorang tahu siapa saya sebenarnya.

Itulah sebahagian diri saya....huhuhuhu...

37 comments:

meaw said...

dah agak da ums tu uni malaysia sabah ^___^

MAMA CACA said...

wahh rajinnye join segmen..mama caca pun nk join gak ler..dpt le kenal dgn rakan2 blogger yg masih muda mudi ni..heee

Pure Mahabbah Fillah said...

assalam

waw menarek nie..nk join la jpg...

hihihii

hira said...

jalan-jalan sini. ehehe :D kalau rajin, join la segmen saya ye? :)

Kancil 8349 said...

Meaw : hehehe...tapi itu bukan nama penuh saya

Mama Caca : jangan tak ikut mama

Pure : Salam, ikut jangan tak ikut

Hira : Kejap saya datang terjah

Fiqas said...

rajin betul join segmen..

Kancil 8349 said...

Fiqas : menyokong dan membantu rakan...

CIK PARO! said...

hai UMS niza..

Kancil 8349 said...

Hai Cik Paro

PeRmAtA bIrU said...

thanks sebab join.. sangat2 menghargai... ni nama diberi oleh kawan2 masa study ke??? saya pon ada.. kalau sya.. nso..heheehh..:)

Kancil 8349 said...

Permata Biru : terima kasih kembali...eya

Panggil aku Han said...

salam singgha dari segmen yg sama :)
btw nice name...

http://sempoi-zone.blogspot.com/2011/08/istana-biru-nak-berkenalan.html

Kancil 8349 said...

Han : terima kasih kerana singgah ke blog kancil. Kejap lagi Kancil akan terjah ke blog Han

Pink Diva™ said...

Tak cukup syarat ni ums niza. . .pendek sngat nama ni. . .hehehe. . .

Salam kenal dari segmen yang sama. .:-D

Kancil 8349 said...

Pink Diva : Hehehe....ndak apa...nama samaran pun dah cukup..Terima kasih

QueeN TerataI said...

salam kenal.. singgah dari segmen yg sama... ensem sang kancil tu.. :)

Kancil 8349 said...

terima kasih...

Afiqa Dayana said...

oh, sifat awak sedang2 lah kan ?
hehe selamat berkenalan !
singgah dari segmen yg sama :)

http://afiqadayana.blogspot.com/2011/08/istana-biru-nak-berkenalan.html

Cik Bell said...

merayap dari segmen yg sama..

amboi..kemain lagi yer bubuh nama yg dikasihi,hehe

Kancil 8349 said...

Afiqa : salam perkenalan daripada Kancil juga..dan terima kasih follow blog kancil...

Cik Bell : kempen bah bukan selalu

farah hanim said...

selamt berkenalan juga :)
hehe.fara folo sini

Zul Fattah said...

oo ..macam tu eh.. baru tahu..
salam kenal dari saya.. haha..
happy blogging..siap follow awak lg..

nini said...

ish...sume orang rahsiakan nama sendiri.....tak aci...=p

Kancil 8349 said...

Farah : Terima kasih

Zul Fattah : Terima kasih

Nini : Hehehe...biarlah rahsia...

MissCt a.k.a MuqDeq said...

Melawat Kancil.. :)

syuzi syofia said...

"al-kisah... al-kisah maka tersebutlah kisah.. sang kancil datang beramai-ramai mengadap ke bawah duli yang maha mulia sultan firaunnn..." "mana firaun pakai sultan..." "entah" (^__^)

Kancil 8349 said...

MissCt : terima kasih kerana sudi melawat kancil

Syuzi : Hehehe........terima kasih kerana follow blog Kancil

nisa nabilah said...

hi kancil...
saya nisa dari sagmen yang sama..
ums ea??suka ngan prinsip tu...
salam perkenaln :)

Kancil 8349 said...

Nisa : Hai Nisa...terima kasih datang ke blog Kancil...salam perkenalan daripada kancil juga

PeRmAtA bIrU said...

hai umsniza..:) dah melawat kawan2.. jom2...

http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/08/segmen-istana-biru-nak-berkenalan-da.html

faLiaa said...

hi UMS..Ooo..unik jgk ye...menarik2,selamat berkenalan ye ^^ dari segmen yg same~peace

btw,saya perlukan vote anda,pls3
http://aliaapunyabelog.blogspot.com/2011/08/saya-suka-hari-rayaa.html

saya hargai sgt5,TQ ^^

Princess Feyqa said...

fyqa lawat sini :) btw fyqa sudah lame follow anda hehehe

Azahragamal said...

salamz ziarah kembali..salm perkenalan..

Muhammad Burn said...

salam knai. dtg dr segmen berkenalan... :)

twinkeenabilah said...

Dari segmen yang sama :B

Salam perkenalan :D

Oh camtu dapat Ums Niza. Unik gila nama samaran :)

yayath said...

hye:)dari segmen yang sama...heeee~~salam perkanalan^^

Shorim Kasih said...

salam kenalan http://syariat-kasih.blogspot.com/2011/08/istana-biru-nak-berkenalan.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...