Rakan Blogger

Wednesday, August 24, 2011

Jauh Di Mata Dekat Di Hati (Penutup)


"Pengantin lelaki sudah sampai"

Degupan jantung Nani bertambah kencang. Hatinya tidak sedap duduk. Ingin sahaja dia berjumpa dengan kekasih hatinya. Namun ditahan hatinya. Nanti malu keluarganya. Dua bulan lalu, dia telah memberi jawapan yang menggembirakan kepada seorang jejaka. Dan tidak sangka jejaka tersebut menunaikan janjinya.

"Nani! Kacak juga bakal suami kamu tu. Mak Cik ndak tahu kamu ada kawan. Senyap - senyap ada sudah orang masuk meminang." Tanya Mak Andam Nani. Nani tersipu malu. Dia tidak mampu berkata - apa. Rombongan lelaki sudah berada di ruang tamu. Pengantin lelaki berhadapan dengan tok iman.

"Alhamdulillah! Sekali lafaz." tiba - tiba sepupunya bersuara di tepi pintu. Nani rasa berdebar.

"Pengantin lelaki mahu masuk." 

Nani terdengar pintu biliknya terbuka. Sambil diganggu oleh suara bisikan Mak Andam dan sepupunya. Dia tunduk malu dan tidak berani memandang ke arah pintu biliknya. Namun, dia terpandang sepasang kaki lelaki sedang menuju ke arahnya. Dia memandang lelaki tersebut. Lelaki tersebut, melemparkan senyuman ke arahnya. Senyuman manis yang membuatkan hatinya tenang dan bersemangat.

'Akhirnya! Aku menjadi milikmu. Aiman'

Tamat

[cerita sebelum ini klik]

11 comments:

NM02 said...

singgah follow sini. jom follow ai plak

maszull said...

salam...dah habis ke cite ni...harap ada lg ye...

mama nak tag Kancil utk satu segmen lucky draw kalau suka jom join sekali...

http://maszull.blogspot.com/2011/08/ummi-1st-lucky-draw.html

sally wanny said...

the end...

Fitri Senin said...

waaa.. dah hbs..lepas ni cite hari raya plak ek

Kancil 8349 said...

NM02 : terima kasih

Maszull : salam mama....ok..kancil akan ikut

Sally : tamat

Fitri : Insya - Allah

Gen2Merah said...

alaaa.. tamat sudah ka ums... sedih tul kisahnya...

Kancil 8349 said...

Gen2Merah : mesti ada penghujung cerita geng...dikasi tamatlah.,..hehehe

tia @ Ini Kisah Tia said...

kalau dah jodoh , tak ke mana :)

Kancil 8349 said...

Tia : betul tu...hehehe

Niena Pengembara Ilahi said...

:D

Kancil 8349 said...

Niena :

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...