Rakan Blogger

Sunday, August 21, 2011

Dikecewakan


Tentu korang pernah jumpa manusia yang cakap depan lain tapi di belakang  cakap lain. Tentu kita marah dengan orang macam nie. Tentu juga kita mahu bagi penampar atau penumbuk kat orang macam nie. Tetapi, bagi saya lebih elok rasa kecewa dengan orang tersebut. Mahu marah ndak guna...lagi dia suka kalau kita marah. Lagi senang dia tengok kita mulakan pergaduhan supaya dia ada point untuk hukum kita.

Manusia inilah yang paling bahaya sebenarnya. Dia pandai bermain kata dan mengawal keadaan agar keadaan tersebut berpihak kepadanya. Bagaimana mahu menghadapinya? Bagi saya, lebih baik berdiam dan menjauhkan diri daripadanya. Biarlah dia dengan dunianya.  Tidak perlu kita melayannya. Pandai - pandailah dia akan mencari kita. Time dia mencari tu time tulah kita buat hal...supaya dia ingat beza langit dengan bumi.

Entahlah, entri saya kali nie merapu sedikit. Mungkin ada yang ndak faham. Sebab saya tak de idea mahu menaip melainkan perkongsian maklumat mengenai dikecewakan...

19 comments:

Danial Razak said...

memang sakit hati dengan orang macam ni..pernah jumpa..tapi nak buat camner kan dah dia gitu..

cik najihah said...

selalu sangat jumpe org cmtu..
jumpe wat tak tau je..

Addin said...

orang kalau dah hipokrit memang susah -__-'

Kancil 8349 said...

Danial : betul tu...buat tak tahu akan kewujudan dia.

Cik Najihah : memang sakit hati kalau selalu jumpa orang tu kan...tapi dia tahu kita dah tak suka.

Addin : betul tu...kita plak yang sakit jadi hipokrit kepada dia

Adylia Qarissa said...

biarkan dia dengan dunia dia... :)

Niena Pengembara Ilahi said...

sakit hati jika dikecewakan... tpi anggap itu dugaan Allah

sayesue said...

kalau jumpa org mcm tu. lari jauh-jauh!

(^__^) miza muhd said...

opss.. kat opis saya pun ada org mcm ni. slalu menyebabkan org bergaduh. now, kitaorg smua buat xtahu je dgn dia. mcm pulaukan dia... biar dia tahu. biarkan je org mcm tu. skarang ni, Allah bayar cash je kat dunia ni.. sabar....

Kancil 8349 said...

Adylia : betul tu...mungkin dia selesa dengan dunia dia

Niena : Insya - Allah..Kancil akan anggap ia dugaan Allah dan ini tidak akan mematahkan semangat kancil

Sayasue : Itu yang sepatutnya...bertambah sakit hati lagi kalau dia bercakap

Miza : Alhamdulillah memang dah bersabar nie

siti kektus said...

malas nak layan kalau orang macam tu. biarkan aje.

Kancil 8349 said...

Siti Kektus : Memang betul tu

maszull said...

salam kancil...biarlah die org dgn dunia die org janji kita x kacau org sudah kn...:)

selamat hari raya yer...:)

Niena Pengembara Ilahi said...

:D

si cantik sally said...

sy pon pnah trase keciwe..nak buat camne lupekan jek bukan ke byk lagi org yg syg kat kite...:))

si cantik sally said...
This comment has been removed by the author.
aizamia3 said...

kalau kita marahkan dia seolah-olah kita yang mulakan sedangkan kita tau punca dari mana..
orang macam tu memang pandai bermuka-muka.. hanya mereka yang dah terkena je tau keadaan dia macam mane..

dhiera said...

mesti tengah kecewa dengan seseorang yang berperangai macam tu kan?

Sunah Sakura said...

sesama blogger pun ramai yang macam tu...hurmm

Kancil 8349 said...

Maszull : Betul tu Mama...kancil tak kacau dia pun

Niena : :D

Si Cantik Sally : betul tu...ramai yang sayangkan kita...

Aizamia3 : betul tu..lebih baik berwaspada berkawan macam orang nie

Dhiera : Memang betul pun

Sunah Sakura : eya ke...Kancil belum jumpa lagi..tapi rasanya memang ada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...