Rakan Blogger

Monday, August 1, 2011

Minggu Ujian 1 Dalam Penggal 2


Minggu ini, tugas saya hanya menjaga dan mengawal murid sepanjang peperiksaan berjalan. Dalam minggu ini, sebanyak 4 buah kelas akan saya jaga. Salah satu kelas adalah kelas kuning yang payah betul mahu dengar cakap. Load speaker pun tetap dorang tidak mahu dengar. Mahu tidak mahu terpaksa hadapi mereka.

Asal peperiksaan berjalan, tetap ada yang meniru dengan rakan sekelas mereka. Mengapa meniru? Mereka tidak belajar dan tidak bersedia untuk menghadapi peperiksaan. Tapi tidak semua mereka berkelakuan demikian. Ada yang buat bersungguh - sungguh sehingga bunyi  letupan mercun pun mereka tidak sedar.

Apapun, mereka kena hadapi semuanya. Harapan kami moga mereka dapat menjawab dengan baik dan cemerlang.

6 comments:

Lulu Caldina said...

http://lulu-pages.blogspot.com/2011/08/segmen-cp-jelajah-anak-malaysia-2011.html

ana raisya said...

erm :)) mcm2 huhu

kisah cik paro said...

cikgu rupanya..
best juga jadi cikgu ni kan..
bnyk ragam yg perlu kite tempuhi..
ape2 pun ia kene ditempuhi dgn penuh kesbran lagi2 spnjg ramadhan ni..

Kancil 8349 said...

Ana Raisya : Itulah kanak - kanak...datang sekolah hanya bermain. Exam bagi mereka tiada kesan dalam hidup mereka pun

Kisah Cik Paro : Memang banyak ragam...kalau cik paro sudi baca entri lain, tentu rasa kagum...hehehe

c genk bah ne said...

genk yg cuma jadi guru ganti ne pun dulu dah naik pening layan perangai budak2,mana yg kotornya,mana yg begaduh,menangis,,fuh,,yg pnting tahap kesabaran tu perlu kuat dan tinggi

Kancil 8349 said...

Genk : Memang betul..ia memerlukan tahap kesabaran yang tinggi dan kebijaksanaan kita menangani mereka yang kecil ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...