Rakan Blogger

Saturday, August 20, 2011

Segmen Ben Ashaari : Blog Pilihan Saya Ialah

Selamat Datang dan Salam Perpaduan kepada semua blogger dan pembaca yang sudi ke blog Kancil 8349.


Kali ini, Abang Ben buat segmen satu lagi. Dalam segmen ini, beliau minta pilih 10 blog yang menjadi pilihan Kancil 8349 dari list yang telah menyertai segmen sebelum ini. Klik kat sini. So, Kancil dah pilih 10 blog tersebut. Jom kita terjah mereka :

1.
Kancil tidak akan miss ikut segmen beliau. Malah sentiasa mengikuti perkembangan blog Mak Dara. Seingat Kancil, blognya seusia dengan blog Kancil namun dia sudah mempunyai peminat tersendiri yang mana bilangannya ramai. So, Kancil nak mengikuti jejaknya...insya - Allah.

2.
Blog ini simple dan menarik perhatian untuk Kancil singgah. Banyak maklumat yang kancil dapat kongsikan. Pandangan dan idea yang bernas menjadi salah satu contoh untuk Kancil mempelajari sesuatu baru dari blog ini. Pemilik blog ini menggelarkan dirinya MAMA. Salah satu pengomen setia Kancil juga.

3. 

Blog ini sentiasa meninggalkan jejak di blog Kancil. Pemiliknya adalah seorang guru perempuan. Sentiasa berkongsi pendapat dan pandangan melalui komen - komen yang ditinggalkan oleh beliau. Begitu juga dengan entri - entri beliau. Kancil gembira dapat berkongsi pengalaman dengan beliau.

4.
Salah satu follower bertuah Kancil. Beliau sentiasa mengunjungi blog Kancil. Dan tentulah Kancil akan terjah semula. Masih baru dalam dunia blogging. Simple dan tersusun. Warna blog hitam putih.

5. 
Blog berwarna pink. Seingat Kancil dia sentiasa meninggalkan jejak di dalam blog Kancil. Cuma sekarang nie kurang. Mungkin dia sibuk dan akhirnya Kancil jumpa kembali di dalam segmen yang sama. Blog yang menarik dan simple.

6. 

Buah Epal Hijau. Memang salah satu blog yang popular. Sebab sentiasa ada meninggalkan jejak di mana - mana blog. Simple dan menarik di dalam blog beliau. 
7. 
Blog ini baru sahaja mengajak Kancil menyertai segmennya. Cute header dia. Merupakan salah satu peminat setia Kancil. Blog yang putih bersih mempunyai maklumat yang berguna untuk kita berkongsi.

8. 
Blog ini merupakan salah satu blog yang baru. Kancil memilihnya kerana sentiasa mengikuti perkembangan blog Kancil. Lagi satu warna blog beliau ada warna biru. Memang Kancil minat dengan warna biru.

9. 
Salah satu blog yang lawa di dalam segmen Lulu Caldina. Hehehe...Kancil memilihnya kerana beliau sentiasa terjah blog Kancil. Lagi satu, Kancil suka tengok header dia. Simple dan menarik .

10.

Blog ini merupakan salah satu pengomen setia Kancil. Kancil suka tengok perkembangan blog ini. Ada sahaja cerita yang disampaikan oleh tuan punya blog.

Itu sahaja pilihan Kancil...ada banyak lagi, cuma mereka tidak berkesempatan mengikuti segmen sebelum ini...Apapun korang terjahlah blog mereka yeah...

15 comments:

Alya EsprĂ©zzo™ said...

hehehee..terima kasih kancil, haah sebelum nie kekangan internet, so ssh sikit nak online..entri2 tu pun autopost punya..btw terima kasih daun keladi!! :)

Fad said...

waaahh!!tima kasih si kancil yang bijak bistari..akan dipromote nanti ek..hehe

syerz eyryn said...

wahh ! thnx kncil. . hehe. .
blog kancil pown ape kurangye. . nice :))

Oshin said...

pewiittt...peminat setia datang sini terjah hihi

tq kancil sudi masukkan oshin dalam list :)

solomolo said...

singgah Ramadhan di sini...

lisa lis said...

http://miszdejavu77.blogspot.com/2011/08/blog-pilihan-saya-ialah.html


tq kancil hehehehehe...blog kancil pun menjadi pilihan saya...~ always follow u~

Syahir Ramli said...

blog kancil jadi pilihan sy.. :)

Kancil 8349 said...

Alya : Terima kasih kembali...dah agak dah. Kancil faham...

Fad : terima kasih kembali...

Syerz : terima kasih kembali...

Oshin : terima kasih....

Solomolo : singgah jangan tidak singgah

Lisa : wah ada untuk kancil juga ke...terima kasih

Syahir Ramil : terima kasih memilih blog Kancil

ayanuts said...

lps ni blh laa sy terjah blog2 dkt ats ni..he..he..

maszull said...

salam kancil...mama dtg singgah sini...:)

http://maszull.blogspot.com/2011/08/blog-pilihan-saya-ialah.html

Green Apple said...

thanx en kancil... terharu jadi blog pilihan...

cheqhaizan said...

wahhh bestnyerr blog kancil :) meriah...

Kancil 8349 said...

Ayanuts : Lama kamu menyepi...bah, jangan tidak terjah mereka

Maszull : Singgah mama...jangan tidak singgah...

Green Apple : terima kasih kembali

Cheqhaizan : terima kasih...

si cantik sally said...

haha..smalam off x dapat nk bw sini tup2..bukak kotak komen ad encik kancil tag sy..cepat2 sy terjah..kene puji pulak sy..thanks sbab list an sy ..sy pon suke bw sini sbab ad saje creta baru ..nek an trafik sini x rugik kot..haha :P gud luck..tQvm ek skali lagi..same2 surport blogger!!~~

Norhisham Nordin said...

nak gi terjah diorg...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...