Rakan Blogger

Tuesday, October 25, 2011

Banyak Perkara Perlu Dibuat

Assalamaualaikum dan salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia ke blog Kancil 8349.

Alangkah bagusnya kalau line internet BB Celcom nie laju. Klik je terus buka. Nie mahu 5 minit hingga ke 10 minit menunggu loading. Kekadang membuat kita naik darah. Tapi itulah, sebelum naik darah. Kancil akan main game Solitaire. Supaya dapat kawal kemarahan kita...hehehe...tentu korang ada cara tersendiri.

Dalam minggu nie Kancil sibuk dengan banyak perkara. Mana Kancil packing barang mahu pindah rumah dan sibuk membuat draf soalan peperiksaan. Hari ini ada bengkel pasal L4 dan pembinaan blog untuk sekolah. Kalau ikutkan hari Khamis....tetiba pula hari nie. Jadi kelam kabut dibuatnya. Namun ndak mengapa. Kita buat setakat mana yang kita mampu. Hehehe...

Untuk rakan - rakan blogger yang Kancil ndak sempat terjah. Insya - Allah Kancil ada masa Kancil akan terjah semula. Minta maaf sebab ndak terjah balik. 

Terima kasih kerana sudi membaca entri dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

49 comments:

Adylia Qarissa said...

kadang2 kita terlalu bizi dan kadang2 kita terlalu relax...

heheeee..semoga segala kerja kancil dipermudahkan...

Pen Biru said...

tula kita ni kdg2 kalau boleh..klik je nak terus kluar kt skrin..hehehe..xpela..nanti free2 kancil dtg la jalan2 ye..

Kakzakie said...

Kalau kita bizi itu tanda kita bekerja cikgu...

siti kektus said...

Bb celcom mmerlukan perhatian yg lbh kot, bru dia cpt loading. Hehehe

Santri T.P.I.N.I said...

takpe cikgu, kami semua faham tugas seorang guru bagaimana...nanti bila dah free boleh bw semula cikgu.

azam said...

:) biasalah tu...kerja tak pernah habis.....perlu bahagikan masa kan???

Aien Not Alien said...

selagi masih bernafas selagi itulah kerja tak pernahnya sudah...

BB kadang2 memang menguji kita....heeee

YNA said...

yna juga sdg bersabar dgn network yg sgt lembap..

tp agak bercinta nak komen kat entri yg ada word verification..

malas dan letih dah nak tegur diorang nie :(

Rai said...

seb baik pakai internet office.. laju sikit..kalau guna internet kat rumah alamatnya patah dia dah kibod tu..hahaha..

khairul said...

best nya masuk rumah baru kancil

dpt dah hang !http://gilamodified.blogspot.com/2011/10/suspect-under-custody.html

3no gr33ny said...

semoga pekerjaan sahabat dipermudahkan Dia...

Eera Shera said...

x pe.buat la keje kancil dulu

Gen2Merah said...

selamat berpindah ke rumah baru ya ums... kalau ada kenduri2 tu jemput2 la aaa.. heee

aimie amalina said...

waaaa
cekgu mestilah bizi..
x pe cekgu kancil
utamakan yg utama taw =]

aizamia3 said...

ada masa kita langsung takde masa nak jengah blog sendiri..

lieynanilaz said...

hoho...saya pun suka main solitare sementara nak tunggu loading..hehe.

Kancil 8349 said...

Adylia :

terima kasih...betul tu...akhir tahun nie banyak kerja mahu dibuat

Kancil 8349 said...

Pen Biru :

betul tu...insya - Allah Kancil akan terjah

Kancil 8349 said...

Kakzakie :

hehehe...ndak juga...orang ndak bizi pun tetap kerja ada...cuma pengurusan kerja dia baik

Kancil 8349 said...

Siti Kektus :

betul tu...mahu tunggu panas bb nie baru cepat loading...heheh

Kancil 8349 said...

Santri :

terima kasih...esok dah cuti...bolehlah terjah kejap...sambil2 packing barang

Kancil 8349 said...

Azam :

tulah...dah atur masa tapi ada je yang datang....kita mengatur lagi...hehehe

Kancil 8349 said...

Aien Not Alien :

betul tu..kerja ndak pernah selesai.

Kancil 8349 said...

YNA :

ada yang ndak taw pasal tu...terutamanya yang baru...dulu Kancil pun begitu...selepas segmen abang Ben...ramai tegur...ndak mengapa

Kancil 8349 said...

Rai :

wow ganas juga tu...kat sekolah pun ada line internet...tapi asal petang buat hal...

Kancil 8349 said...

Khairul :

hehehe...rumah second...untuk keselesaan keluarga kancil juga

Kancil 8349 said...

3no gr33ny :

terima kasih sahabat...Amin

Kancil 8349 said...

Eera Shera :

terima kasih memahami keadaan Kancil

Kancil 8349 said...

Gen2Merah :

terima kasih geng...insya - Allah nanti aku jemput...kau taw juga kan kinabutan ria tu

Kancil 8349 said...

Aimie :

terima kasih...masa balas nie dah ok sikit..boleh balas komen dan terjah blog orang lain

Kancil 8349 said...

Aizamia3 :

hehehe...jangan sampai berminggu...kesian blog

Kancil 8349 said...

lieynanilaz :

wah samalah kita....hehehe

Dylla Abas said...

relax cikgu...manusia ni memang macam tu kan.ada masa busy.ada masa free.jadi cikgu dahulu kan apa yg patut didahulukan :)

Kancil 8349 said...

Dylla Abas :

betul tu...time nie kerja dah sedikit...malam nie baru buat kerja lain

Fad said...

slmt berpindah ye kncil..beli umah baru ek

Kancil 8349 said...

Fad :

terima kasih...rumah sewa je...belum layak lagi sebab baru setahun jadi guru

era kecik said...

biasalah tu...

era pon skang ni bizi gak,, bizi ngan final exam.. doakan era ye!! hehehe ^^

Kancil 8349 said...

Era Kecik :

wah...kena buat baik2 nie...selamat menghadapi peperiksaan

QueeN TerataI said...

dulukan mana yg lbh penting... :)

Kancil 8349 said...

Queen :

betul tu...terima kasih

cinnamon.com said...

jom , cinnamon ada tag kamu

http://norihanchocolatebakery.blogspot.com/2011/10/contest-blogku-menawan-kalbu-by-askar.html

maszull said...

assalamualaikum kancil...kerja harus didahulukn semoga semuanya berjalan ngan lancar...:)

Kancil 8349 said...

Cinnamon.com :

insya - Allah Kancil akan ikut

Kancil 8349 said...

Maszull :

Waalaikumsalam mama,

terima kasih mama...betul tu...

Kak Yatie said...

wahhh...lama tu kena tunggu
sabor je lah

3no gr33ny said...

sama2 cikgu kancil.. (^_^)v peace no war

3no gr33ny said...

sama2 cikgu kancil.. (^_^)v peace no war

Kancil 8349 said...

Kak Yatie :

hehehehe...ndak lama sangat pun

Kancil 8349 said...

3no gr33ny :

peace no war

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...