Rakan Blogger

Monday, October 17, 2011

Pemilik Blog Kancil 8349 Lelaki @ Perempuan?

Assalamualaikum dan salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia ke blog Kancil 8349.


Entri kali ini ingin menjawab segala persoalan yang dikemukakan oleh beberapa orang rakan blogger baru - baru nie. Dan mungkin juga dapat membantu agar tiada kekeliruan berlaku selepas ini. Harap dengan entri ini, korang kenal siapa sebenar pemilik blog Kancil 8349.

Pemilik blog Kancil ini sebenarnya adalah seorang lelaki. Bekerja sebagai seorang guru di salah sebuah sekolah di Tawau. Berasal dari daerah Semporna. Hehehe...Ada yang terkejut bukan? Hmm...bagi yang terkejut, Kancil nak tahu mengapa korang anggap pemilik blog Kancil nie perempuan. Boleh bagitahu sebabnya...

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

70 comments:

eintan nurfuzie said...

cik en pk pun kancil 8349 ni laki punyer...segeng dengan gen2merah 2 yek...

Rai said...

hehehe..entah kenapa saya pun ingat pompuan..tapi antara first impression adalah pompuan..

maybe sbb gaya penulisan kot..

maaf ye..

Eera Shera said...

sy dah kenal kancil dr awal lg :)

Kakzakie said...

Kakak sebab boleh katakan sejak kenal dan selalu masuk dapat bayangan dari N# memang kancil lelaki dan seorg guru

KSWSK said...

wa dr mula bc tulisan kancil ni dah tau kancil ni sure lelaki..yg fikir pompuan tu sbb ayat kancil ni sopan n halus cam pompuan kot...

Cinderella said...

erm laa igtkan perempuan :) hehe..mybe sebob kancil bahase kan diri kancil kot..selalu laki guna aku ko je,,hehe

* SilverKiss * said...

hehe .. ni cikgu kitorangg kat skolah . dah tau dri awal berblog pemilik blog ni lelaki ~

selamat tengah hari cikgu U .

3no gr33ny said...

meh sini hamba khabarkan kenapa ramai yang beranggapan kancil ni perempuan..sebab xramai blogger lelaki yang menghargai persahabatan di halaman seperti ini macam kancil =)

Pen Biru said...

ayat yg bahasa digunakan terlalu "lembut" utk seorang lelaki..hheheheh

Tentang Kita said...

jgn de split identiti udah ler...dah tau kancil mmg lelaki....

cinnamon.com said...

hah,kan dah kata..

Apple Pearl said...

apple mmg dah tahu..pemiliknya adalah seorang llaki..muehehe

ayuyuuu :) said...

ayuu pun dah tahu kancil. adalah blogger lelaki.


bahasa yang mudah faham dan sopan tu identiti kancik rasanya.
sbb kancil seorang guru :)

ziraziz said...

kalau tgk 'kancil' mmg x bape nk cam jantinanya ..tp kalau tgk blog ni sah2 dh tau lelaki... hehe..

Princess Solehah said...

memang dari awaal dah agak yang pemilik blog Kancil ni lelaki hehe....

Santri T.P.I.N.I said...

santri dah lama cam yg pemilik blog kancil ni lelaki...kenal dari penulisannya.

dhiera said...

dah agak dah~ mesti lelaki~ hek

eyryn said...

hehe.. ryn memang ade agak2 nie blog lelaki..
juz tak confirm sangat ;)

maszull said...

salam kancil...mama pun dah tahu dr mula2 masuk lawat blog kancil ni...suspen jer bila yg x tahu tuan punyer blog tu kan...:)

QueeN TerataI said...

seb baik queen tahu lelaki ke pompuan... hehehehe

Rapunzel Cikilolo said...

serius lelaki? gaya bahasa macam ladies la... :)

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup said...

waaaa..lelaki rupanya...aku ingatkan perempuan....hehehe.....

[sutera kasih] said...

heee..sy dh jwb persoalan kancil kan? ok, dh tau kancil lelaki..org semporna rupanya..

Lia Lomi said...

Lia masa mula-mula kenal rasa macam lelaki, lepas tu tengok cara penulisan macam perempuan, lepas tu sekarang baru tau lelaki, bape banyak lepas tu daa~~~.hihihi

Gen2Merah said...

iya laa.. ingatkan pemilik Kancil ni lelaki.. rupanya pempuan... eh silapppp... ehehehehe

All the best ums

cik najihah said...

mgkin dorang terlepas pandang kot..

Kancil 8349 said...

Eintan Nurfuzie :

hehehe...memang kami segeng...pernah kerja di satu sekolah...hehehe

Kancil 8349 said...

Rai :

ndak mengapa Rai...gaya penulisan macam perempuan...kot Kancil nie lekas terpengaruh dengan gaya penulisan perempuan....sebab majoriti blogger adalah perempuan...hehehe

Kancil 8349 said...

Eera Shera :

eya betul...

Kancil 8349 said...

Kakzakie :

Alhamdulillah...apa tu N# kancil ndak tahu

Kancil 8349 said...

KSWSK :

mungkin kot...tapi sopan dan halus sangat ke ayat Kancil nie...realitinya Kancil adalah lelaki..hehehe

Kancil 8349 said...

Cinderella :

hehehe...mungkin juga...bahasa jiwa bangsa...

Kancil 8349 said...

*SilverKiss*

hahaha....rupanya ada anak murid Kancil jadi blogger...bagus...jangan separuh jalan je..

p/s : dah malam nie...kena ucap Selamat Malam...:)

Kancil 8349 said...

3no gr33ny :

ooo...macam tu ke...tapi realitinya Kancil memang seorang lelaki...ndak tahu mengapa jadi macam nie...kerana sahabat amat penting dalam kehidupan kancil kerana mereka yang banyak mempengaruhi kita

Kancil 8349 said...

Pen Biru :

hahaha...yang pasti Kancil bukan seorang yang lembut...:)

tulen Bang!

Kancil 8349 said...

Tentang Kita :

ndak pernah terfikir macam tu...hahaha...

Kancil 8349 said...

Cinnamon.com :

hehehe...ramai yang kata macam tu...bahaya nie...kena ubah gaya penulisan

Kancil 8349 said...

Apple Pearl :

Alhamdulillah...terima kasih

Kancil 8349 said...

Ayuyuuu :

Alhamdulillah...mungkin betul juga ia adalah identiti Kancil

Kancil 8349 said...

Ziraziz :

kes berat nie sampai susah nak tahu jantina nie...hehehe...

Kancil 8349 said...

Princess Solehah :

terima kasih....

p/s : kancil tidak dapat masuk ke blog kamu...mengapa?

Kancil 8349 said...

Santri :

betul ke...tapi ramai yang kata gaya penulisan kancil macam perempuan...tapi kamu seorang je kata Kancil nie lelaki...apapun terima kasih

Kancil 8349 said...

Dhiera :

hehehe...terima kasih

Kancil 8349 said...

Eyryn :

keliru sebab bahasa Kancil ke...:)

Kancil 8349 said...

Maszull :

salam mama,
Alhamdulillah...ingat mama pun ndak dapat cam...hehehe...

Kancil 8349 said...

Queen :

alhamdulillah..sebab Queen sentiasa baca entri kancil...takkan seorang perempuan memiliki seorang isteri kan...hehehe

Kancil 8349 said...

Rapunzel Cikilolo :

memang lelaki...ndak tahu mengapa gaya penulisan macam perempuan...terpengaruh kot

Kancil 8349 said...

C'Ayob :

kau ha...pura2 kau di sana...

Kancil 8349 said...

[Sutera Kasih]

terima kasih....yup orang Semporna

Kancil 8349 said...

Lia Lomi :

penulisan Kancil nie macam gaya penulisan perempuan ke...Kancil anggap biasa je...

Kancil 8349 said...

Gen2Merah :

hahahaha...pura2 kau disana geng...kalau aku nie perempuan dah lama kau mengurat sama aku...hahaha

Kancil 8349 said...

Cik Najihah :

mungkin juga...apapun mereka dah tahu sekarang nie

CikGu Ma said...

mula2 join segmen saya pk kancil ni pompuan, pas join saya usha entry2 dan tgk the whole blog kancil, terus dapat jawapan, incik rupanya..bukan puan...nak tau??? sebab terbaca komen kancil dengan gen2merah, jadi terus syak kancil adalah lelaki ^^,

Kancil 8349 said...

Cikgu Ma :

hehehe...mesti perasan nie sal kami dua...hehehe

Aien Not Alien said...

alaaaa...da jadi nombor berapa da komen... tadi da masuk baca entri terus komen...sekali ada masalah pula, ingatkan komen telah berjaya dihantar..selalu sangat jadi macam ni kalau pakai broadband yang lembap kalahkan siput...huhu

takpe..komen semula... mungkin sebab UMS Niza buat ada yang ingat Kancil ni perempuan kot.. hehe..

rupa2nya Abang Kancil ok, bukan Kakak Kancil... :D

YNA said...

betol tu..
x ramai blogger laki suka nak komen kt entri org tau..
kancil nie bagusla :)

Pinkyz Ladies said...

lorhhh...laki ke?memang dah agak pun..huhu

ILA HonEyBuNNy said...

ya dah tahu memang lelaki...

ohh ngajar di tawau.....ada kawan dekat tawau....hehe..

Kancil 8349 said...

Aien Not Alien :

ndak mengapa...mungkin sebab ramai pengguna kat sana ataupun kawan Aien tu jauh dari pemancar....apapun dah dapat komen.

Betul tu...tapi UMS tu memang nama panggilan Kancil di dunia realiti..sebelum tukar nama Kancil, nama panggilan blog nie adalah UMS Niza...hehehe

Kancil 8349 said...

YNA :

Eya ke...mungkin kancil suka baca entri orang sebab ia satu ilmu bagi kancil..perkongsian ilmu

Kancil 8349 said...

Pinky Ladies :

hehehe...Alhamdulillah kalau dah kata macam tu

Kancil 8349 said...

Ila HoneyBunny :

Alhamdulillah...kawan tu kerja kat sini atau asal kat sini

Addin said...

agak agak addin lake ke perempuan ? hehe :p

Kancil 8349 said...

Addin :

saoalan yang belum terjawab tu...hehehe

aimie amalina said...

kekekekeke
sebb kekdg entri cekgu cm comel je
hehehehe

Kancil 8349 said...

Aimie Amalina :

eya ke comel...hehehe

Run Away said...

hek...mula first lawat sini keliru juga...;d

ijatazyanniaizzati said...

agak dah.tapi kenapa kancil?kenapa tak semut ke, denasorr ke??

Kancil 8349 said...

Run Away :

eya ke...tapi dah tahu kan sekarang pemilik blog nie

Kancil 8349 said...

ijatazyanniaizzati :

pemilihan kancil sebab nampak blog member Gen2Merah....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...