Rakan Blogger

Sunday, October 30, 2011

Bukan Musang Biru Tapi Kucing Biru

Assalamualaikum dan salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia ke blog Kancil 8349.

Kalau tengok pada kartun nie. Memang banyak lucunya dan terselit banyak pengajarannya. Terutamanya rakannya si Nobita yang menganggap dirinya malang. Namun, beliau merupakan watak utama dalam kartun mahupun mana - mana filem kucing biru nie. 

Kancil suka pada kartun nie. Banyak informasi walaupun ia kartun. Mesejnya jelas. Bukan setakat grafik tapi jalan cerita yang menarik. Blogger - blogger di bawah nie ada cerita mereka masing - masing. Jomlah terjah ke blog mereka.




Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

30 comments:

maszull said...

assalamualaikum kancil....mmg kelakar kn mcm cite ada....:)

Pen Biru said...

heheh..kucing yg takut tikus

3no gr33ny said...

tapi sekarang kalau hamba tengokkan animasi kat tv..suara doraemon dah lain dari yang dulu..sedeyh!

cinnamon.com said...

Assalamualaikum kancil..

Santri T.P.I.N.I said...

suka jugak citer doremon ni...tapi lebih suka dragon ball jugak...hehehe

Yumida said...

suara doremon asal bez..tetibe bertukar suara lain..ala2 suara terpadat...hmmmmm...kurang minat sikit

dhiera said...

nak terjah blog dorang~

aimie amalina said...

cekgu
doraemon dh mati
sedih =(

EmpayarUtama said...

Anak aku entah berapa CD dah tapi semuaDoraemon movie

Eera Shera said...

suka doremon..membesar bsama doremon..

dulu ade patung doremon yg bsr..hehe

Yatie Awang said...

suka juga tengok doraemon

Aien Not Alien said...

kucing biru yang takut tikus sebab telinga dia kena gigit tikus....hehehehe...

suka doraemon...^_^"

saffiya_aleesya @ echa said...

echa mmg suka giler ngan watak doraemon n nobita ni..kan best klu echa ada doraemon ni..pe2 hal leh minta tlg kat doraemon.mcm2 ada dlm poket dia..serius wlaupn dh beso2 ni echa masih kumpul barang2 doraemon tau..

Kancil 8349 said...

Waalaikumsalam mama,

betul tu mama...terselit dengan pengajaran

Kancil 8349 said...

Pen Biru :

betul tu...dan ndak ada warna kucing warna biru lagi...hehehe

Kancil 8349 said...

3no gr33ny :

betul tu..dah berubah..bukan macam dulu...mungkin dah ada tanggungjawab lain

Kancil 8349 said...

Cinnamon.com :

Waalaikumsalam...

Kancil 8349 said...

Santri :

hehehe....no berapa nie doremon nie...

Kancil 8349 said...

Yumida :

kena bersedia dengan perubahan..mungkin ada yang ndak suka

Kancil 8349 said...

dhiera :

terjah jangan tak terjah mereka

Kancil 8349 said...

Aimie :

jangan sedih...kartun dia masih ada lagi kan

Kancil 8349 said...

Empayar utama :

ndak mengapa...yang penting mereka minat benda yang kita nampak

Kancil 8349 said...

Eera Shera :

bestnya...mana sudah patung tu...ada lagi ke?

Kancil 8349 said...

Yatie Awang :

kancil pun suka

Kancil 8349 said...

Aien :

betul tu...hahaha

Kancil 8349 said...

Echa :

hehehe...sesiapa pun inginkan doraemon

Run Away said...

hahahahaha...kelakar tul//...;d

Princess Solehah said...

kartun doraemon mmg seronok ditonton :)

Kancil 8349 said...

Run Away :

memang lucu kan...hehehe

Kancil 8349 said...

Princess Solehah :

betul tu...terselit dengan pengajaran

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...