Rakan Blogger

Saturday, October 1, 2011

Pengalaman Perkhemahan Pasukan Persatuan Bulan Sabit Merah Malaysia

Assalamualaikum dan salam satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia ke blog Kancil 8349.


Pasukan ini adalah pasukan PBSMM. Jom kita lihat cerita mereka :

1.

Perkhemahan mereka bergabung dengan unit lain dan dilakukan di Gunung Ledang. Banyak gambar yang blogger ini simpan dan mempunyai kenangan tersendiri. Ada yang lucu bagi mereka yang lewat berkumpul. Apa itu eya? Kalau nak tahu jomlah singgah ke blog beliau. Klik je header beliau di atas.

2.

Blogger ini berasal dari negeri Sabah. Mengikut cerita beliau, ada kejadian yang telah berlaku antara ahli perkhemahan mereka sehingga ada di antara mereka menangis dalam ketakutan. Apa yang menyebabkan mereka menangis. Kalau nak tahu cerita, jomlah singgah ke blog beliau dan baca sendiri apa yang dialaminya. Klik je header beliau di atas.

3.

Pemilik blogger ini kata perkhemahan adalah paling seronok dalam hidupnya sehingga beliau bercerita dari sekolah rendah hingga ke sekolah menengah. Banyak cerita blogger nie terutamanya aktiviti yang beliau ikuit. Blogger ini juga sedih tidak dapat naik gunung kerana masalah tertentu. Kenapa eya? Gunung mana yang blogger ini gagal daki? dan disebabkan salah seorang ahli mereka bercakap besar, mereka menghadapi masalah. Apa masalah mereka? Jomlah terjah ke blog beliau. Klik je header di atas.

4.

Blogger ini bercerita mengenai pengalaman mereka lari masuk ke khemah setelah guru mereka bernama Cikgu Laili memberitahu bahawa ada sesuatu yang berlaku di dalam bilik mandi. Apa yang sebenarnya berlaku? Dan mengapa beberapa orang pelajar menangis di dalam bilik mandi. Kalau nak tahu ceritanya, jomlah terjah ke blog beliau. Klik je header beliau di atas.

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

6 comments:

ciK LyndaWawa said...

wah..saya kadet bombalaa....hehe...nway..thanks......boleh terjah blogger lain jugak..=]

Kancil 8349 said...

Cik LyndaWawa :

ndak cakap terang2...Kancil keliru so Kancil pilihlah yang mana satu...

elnino moona said...

wah... group sy ni.. PBSMM..hehehe..:)

Kancil 8349 said...

Elnino :

jomlah terjah blog mereka...jangan lupa terjah pasukan yang lain

- LIANA ASIF - said...

hehe... sy dlm group ni... jom bc pglaman sy. sy pun ada juga terjah crite dri bloger lain, mcm2 pglaman mereka, suke sy m'bcanya.. trimas cik kancil... :-)

Kancil 8349 said...

- Liana Asif -

terima kasih kembali...memang bestkan cerita mereka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...