Rakan Blogger

Monday, October 24, 2011

Segmen BK : Blog Aku Dan Follower

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia ke blog Kancil 8349.

Ingat dah habis segmen BK, rupanya sampai 26 hb Oktober 2011. Kebetulan pula Kancil tengah menganjur satu segmen. Klik kat sini. Berbalik pada segmen BK nie. Penganjur minta kita membuat beberapa perkara untuk dimuatkan di dalam entri segmen nie. Kalau sesiapa yang nak ikut. Masih ada masa nie...jomlah serta. Makin ramai makin meriah. Klik kat gambar di atas nie.

a) 2 Follower terawal :

Follower terawal blog Kancil 8349 ialah Gen2Merah dan Yaya Peace. Gen2Merah merupakan bekas rakan sejawatan Kancil. Kami mengajar di sekolah yang sama. Tetapi pada bulan Mac tahun ini, Kancil diarahkan berpindah di sekolah bandar. Namun kami masih berhubung walaupun berlainan sekolah. Manakala Yaya Peace pula merupakan rakan blogger yang berasal di Lahad Datu. Kini beliau tidak aktif berblogging kerana menjadi pelatih jururawat di Hospital Besar Tawau.

b) 2 Follower Paling Best

Semua follower Kancil best - best belaka. Mereka sentiasa mengunjungi blog Kancil walaupun ada yang hanya menjadi silent readers. Sentiasa meninggalkan komen yang bernas setiap entri Kancil. Kekadang ada komen mereka membantu memperbaiki dan menyedarkan Kancil daripada kesilapan.

Antara mereka yang menjadi follower Kancil. Ada dua blog yang sentiasa mengunjungi, meninggalkan komen di  blog Kancil malah mereka juga merupakan penyumbang utama kepada traffic blog Kancil selama ini. Mereka ialah blog Maszull a.k.a Mama dan   blog 3nogr33ny. (Berdasarkan kepada kedudukan commentator dan punca traffic yang paling banyak di blog Kancil)

c) 2 Follower  Terakhir

Kancil susah nak nyatakan 2 follower terakhir sebab follower Kancil sentiasa meningkat dari satu minggu ke satu minggu. Namun, jika follower terakhir Kancil membaca entri ini. Kancil ucapkan ribuan terima kasih kerana sudi menjadi follower Kancil. Tidak kira siapa yang terakhir dan sebelumnya...mereka memberi Kancil bersemangat untuk berkongsi pandangan dan pengalaman.

Terima kasih kerana sudi membaca entri dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

20 comments:

Syafiq Ahadin said...

thanks bagitau pasal benda yang punca trafik tu! Hehe :D

Santri T.P.I.N.I said...

mama maszull memang blogger yg best!!! tabik pada mama yg rajin bw ke blog kita semua...

Gen2Merah said...

blog maszull dan 3nogr33ny juga adalah pengunjung setia blog saya.. (",)

Santri T.P.I.N.I said...

selamat bersegmen cikgu kancil...

Run Away said...

jom2...sume..juin segmen...;d

3no gr33ny said...

hehe....hamba suka berkunjung cni..dan halaman sahabat2 hamba yang lain juga..nak join jgk la segmen ni

maszull said...

assalamualaikum kancil...wah join segmen ni yer selamat bersegmen kancil....:)

mekacih yer atas sokongan kancil pada blog mama selama ni....mama sentiasa akan menyokong semua blogger yg baik mcm kancil....

3no gr33ny said...

jemputlah singgah sini..hamba ada ngumpatkan kancil cket..hehhe

http://3nogr33ny.blogspot.com/2011/10/blog-aku-dan-follower.html

HasrulHassan [HH] said...

terima kasih kancil sbb sudi support dan join ..

Yumida said...

selamat menjoin segmen kancil...go go go....happy berblogging yer

aimie amalina said...

selamat segmen cekgu!

Kancil 8349 said...

Syafiq :

gembira dapat membantu

Kancil 8349 said...

Santri :

betul tu...terima kasih

Kancil 8349 said...

Gen2Merah :

hehehe...samalah kita geng

Kancil 8349 said...

Run Away :

jangan terlepas untuk menyertai segmen BK

Kancil 8349 said...

3no gr33ny :

terima kasih....

Kancil 8349 said...

Maszull :

Waalaikumsalam mama,

terima kasih mama...

Kancil 8349 said...

HH :

terima kasih kembali BK

Kancil 8349 said...

Yumida :

terima kasih...jomlah join sekali

Kancil 8349 said...

Aimie Amalina :

terima kasih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...