Rakan Blogger

Thursday, October 20, 2011

Segmen BK : Inilah Blog Saya

Assalamualaikum dan salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia ke blog Kancil 8349.


Kali nie BK anjur satu segmen. Kalau sesiapa yang nak join, jomlah ke blog beliau. Segmen ini hanya berakhir pada pukul 6 petang ini. Jika terlewat nanti rugi...hehehe.

Kewujudan blog Kancil 8349 ini bermula apabila pemilik blog (iaitu saya) berkawan dengan seorang blogger a.k.a rakan sejawatan di sekolah. Rakan tersebut adalah Gen2Merah. Beliau banyak menceritakan pengalaman beliau di sekolah di dalam blog beliau. Tertarik dengan itu, Kancil pun meminta bantuan beliau. Alhamdulillah beliau sudi membantu Kancil. Ndak lokek orangnya...hehehe

Sebenarnya, Kancil ada blog sebelum ini namun dah lupa maka wujudlah blog yang kedua ini. Pilihan nama blog Kancil 8349 adalah terikut - ikut rakan sejawatan Gen2Merah. Sebab beliau memiliki kereta Gen2. Kancil pula memiliki kereta Kancil Maron. Ini pun atas cadangan beliau sendiri. Yang mendorong Kancil untuk berblog adalah kerana perkongsian ilmu antara blogger. Kerana, setiap blogger mempunyai pandangan dan idea tersendiri. Dan rasa seronok dapat berkongsi pengalaman, pendapat dan segalanya di dalam dunia blog.

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

50 comments:

MiSs NoRmaLa NorFiqZ said...

Insyaallah..nak join juga..

Yatie Awang said...

akak tak sempat nak join, bizy sikit, nama blog ni kalau sesuatu yg unik tentu orang mudah ingatkan

ariana said...

Akak berminat, tp kalau berakhir ptg ni, rasa x sempatlah kot..huhu

SyafiQ aHaDin said...

tiada masa. mau study. huhu!

Tentang Kita said...

sempat ker nak join nie...nak kena g Hospital Kuala Lumpur plak nie...

Santri T.P.I.N.I said...

wah...menarik cerita kewujudan blog kancil ni!! teruskan berblog yer kancil...chaiyyok!!

Santri T.P.I.N.I said...

nak join jugaklah segmen ni...tq kancil!

CikGu Ma said...

oooo...gen2merah punya idea yeaa....baguslah punya sahabat macam tu =)

moga blog kancil bertambah meriah =)

aimie amalina said...

weeeee
selamat bersegmen cekgu kancil =]

Eza Boom Boom :) said...

Incik kancil orang sabah bha :)
hehe, bagusnya ada sahabat macam gen2merah yang tolong kancil dalam dunia blogging ni... Hehehe..

Happy Blogging keh :)

btw, Eza singgah dari segmen yang sama...

http://cheksunnyboomboom.blogspot.com/2011/10/hasrulhassancom-inilah-blog-saya.html

Yumida said...

join:

http://umikasum.blogspot.com/2011/10/segmen-bk.html

salwaismail said...

Saya singgah dari segmen Hasrul Hassan jugak :)

http://salwaismail.blogspot.com/2011/10/hasrulhassancom-inilah-blog-saya.html

http://salwaismail.blogspot.com

masz86 said...

Hai... singgah dr segmen yg sama...

http://masrinasidek.blogspot.com/2011/10/segmen-inilah-blog-saya.html

eyryn said...

ryn singgah cnie dari segmen same !
owh, kancil nie kawan baik gen2 rupenye.. hehe
teruskan b'blogging !
meh jengokk blog ryn pulak :)

nurul nabila bt medan said...

singgah jap! dri segmen sama ^^

http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2011/10/hasrulhassancom-inilah-blog-saya.html

Rahmah Ram Ram said...

singgah dari segmen yang sama.. :0

Cik Purple Pinkypuff said...

singgah dari segmen HH..:) jemputla datang blog saya..:)

HASRULHASSAN.COM : INILAH BLOG SAYA

kalau sudi, join sekali GA sy.. :)

2nd GIVEAWAY by CIK PURPLE

Aiisyah Gazali said...

singgah sini :D

maszull said...

assalamualaikum kancil...

x sempat la mama nak join sekali lain kali yer...:)

3no gr33ny said...

terlepas hamba nk join..huuuhu...
hamba barulah tahu yang tuan hamba sang pemilik kancil ini bersahabat dengan Gen2Merah

Fendy said...

dtg balas kunjunga...sikancil...heheh...dr blog fendy...segmen sama...happy blogging

iMBobo said...

kancil ni klau tukar kereta, blog ni still nama kancil ke?hehe

^^eKaTiKaH^^ said...

huhu, singgah sini dari segmen yang sama..kita satu group..salam perkenalan :)

Aziela said...

balas kunjungan..... menarik... saya follow sini

Kancil 8349 said...

Miss Normala Norfiqz :

jomlah beramai2 ikut

Kancil 8349 said...

Yatie Awang :

ndak mengapa...lain kali...:) betul tu

Kancil 8349 said...

Ariana :

ndak mengapa kak...lain kali

Kancil 8349 said...

Syafiq :

utamakan pelajaran kamu tu...betul tu

Kancil 8349 said...

Tentang Kita :

ndak mengapa...ambil masa kamu

Kancil 8349 said...

Santri :

jangan tak join...terima kasih kerana membaca cerita kewujudan blog Kancil

Kancil 8349 said...

Cikgu Ma :

macam tulah...sekarang dah berlain sekolah, ndak dapat banyak idea dari dia...jumpa pun kat gelanggan badminton...itu pun ndak dapat bercakap

Kancil 8349 said...

Aimie :

terima kasih

Kancil 8349 said...

Eza Boom Boom :

yup...asli dari Semporna...hehehe...betul tu

Kancil 8349 said...

Yumida :

salah link nie...bukan kat Kancil...kat Blog BK

Kancil 8349 said...

Salwaismail :

akan terjah sebentar lagi

Kancil 8349 said...

Masz86 :

:)...akan singgah kejap

Kancil 8349 said...

Eyryn :

yup...rakan sekerja dulu

Kancil 8349 said...

Nurul Nabila :

akan membalas kunjungan

Kancil 8349 said...

Rahmah Ram - Ram :

akan membalas kunjungan

Kancil 8349 said...

CP :

akan membalas kunjungan

Kancil 8349 said...

Aiisya Gazali :

akan membalas kunjungan

Kancil 8349 said...

Maszull :

waalaikumsalam,
ndak mengapa mama...lain kali mama join

Kancil 8349 said...

3no gr33ny :

ndak mengapa...hehehe...selain Gen2Merah, C Ayob juga sahabat Kancil

Kancil 8349 said...

Fendy :

akan membalas kunjungan

Kancil 8349 said...

iMBobo :

eya...tetap nama blog Kancil...

Kancil 8349 said...

eKaTikah :

akan membalas kunjungan

Kancil 8349 said...

Aziela :

terima kasih

Amalina said...

Salam, Lina datang dari segmen yang sama. Selamat berkenalan! http://koreanpoplovers-amalina.blogspot.com/2011/10/hasrulhassancom-inilah-blog-saya.html

Kancil 8349 said...

Amalina :

salam perkenalan daripada Kancil

Yumida said...

alahai....salah blogger rupanyer..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...